| 
 
| 
 
 
 | 
 
TERBİYELİ TAVUK KAPAMA | 
 
  | 
kırık testi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.03.2012 
Mesajlar: 213 Şehir: Nevşehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc75594 
Gönderme Tarihi: 09.May.2012 
2,370 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
 Ümit Usta
 
 
12 adet baget tavuk
 
1 adet büyük boy kuru soğan
 
2 demet pazı
 
2 adet kıvırcık salata
 
15 adet taze soğan
 
1 adet orta boy havuç
 
1 demet dereotu
 
1 çorba kasığı un
 
1 tatlı kasığı tozşeker
 
1,5 su bardağı su
 
1/2 paket margarin
 
Tuz
 
Terbiyesi için:
 
2 adet yumurtanın sarısı
 
1/2 kahve fincanı un
 
1 adet limonun suyu
 
 
Piyazlık doğradığımız kuru soğanı, margarin yağında pembeleştirip, yıkadığımız tavuk bagetleri ile birlikte kavuralım.
 
Havucu, taze soğanları, pazıları ve kıvırcık salataları ise parmak boyunda keselim.
 
Tavuklar iyice kavrulunca, yeterince baharatı ve yıkadığımız bütün sebzeleri tencereye ilave edip, 1 su bardağı su ilavesi ile pişmeye bırakalım.
 
Sebzeler ve tavuklar iyice pişince, 1 çorba kaşığı unu, 1/2 su bardağı su ile çırpıp, dereotlarını da ince ince doğrayıp, pişmekte olan tencereye katalım.
 
Terbiye için de, 2 adet yumurtanın sarısını, limon suyu ve un ile çırpıp, tencereden aldıkları 1 kepçe su ile ılıştırdıktan sonra, tekrar tencereye ilave edip, bir taşım kaynatarak servis yapalım.
  
 | 
 
Terbiyeli Tavuk Kapama | 
 
  | 
tombiye 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.05.2010 
Mesajlar: 42 Şehir: Aydın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc51793 
Gönderme Tarihi: 19.May.2010 
2,480 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 kg tavuk bonfile
 
2 adet havuç
 
2 adet patates
 
1 su bardağı konserve bezelye
 
1 adet kuru soğan
 
2 adet dolma biberi
 
4 çorba kaşığı sıvıyağ
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Terbiye için:
 
1 adet yumurta
 
1 çorba kaşığı yoğurt
 
1 çorba kaşığı un
 
1 çay bardağı su
 
 
Tencereye yağ konur, ısınınca iri doğranmış tavuk ve ince kıyılmış soğan atılır. Tavuk beyazlaşmaya başlayınca kuşbaşı doğranmış havuç ve biber eklenir. 10 dakika sonra kuşbaşı doğranmış patates ve bezelye eklenir. Tuz eklenir, kapak kapatılır. 10 dakika daha kısık ateşte pişirilir. Bu arada terbiye malzemesi karıştırılır. Yemeğin üzerine akıtılır. 5 dakika daha pişirdikten sonra ateşten alınır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Terbiyeli Tavuk Kapama Tarifleri Bıldırcın Tarifleri
 | 
 
 
 
 |