| 
 | 
| Terbiyeli Şehriyeli Tavuk Çorbası | 
|  | alemin kralı Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 24.03.2020
 Mesajlar: 23
 Şehir: Sivas
 | Kısa URL: https://ml.md/lc149581 Gönderme Tarihi: 01.Nis.2020
 449 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 adet tavuk budu
 1 kahve fincanı şehriye
 1,5 litre su
 1 adet yumurta
 1 yemek kaşığı un
 2 yemek kaşığı yoğurt
 Yarım limonun suyu
 Tuz
 Sosu için:
 Sıvı yağ
 Kırmızı toz biber
 
 Tavukları 1,2 litre suda etler kemiğinden kolayca ayrılacak kıvama gelene kadar haşlayın.
 Tavukları sudan alıp etlerini ince ince didikleyin.
 Tavuk suyunu yeniden tencereye alıp kaynatın.
 İçine önce şehriyeleri 5 dakika kadar sonra da didiklediğiniz tavukları ilave edin ve altını kısın.
 Un, yoğurt, yumurta ve limon suyunu ayrı bir kasede pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çırpın.
 Sosa çorbanın suyundan 2 kepçe kadar ekledikten sonra tencereye ekleyin ve güzelce karıştırın.
 Son olarak çorbayı ocaktan alıp içine tuzunu ekleyin.
 Sıvı yağı tavada kızdırıp toz biberi içinde çevirdikten sonra çorbanızı servis ederken üzerine gezdirin.
 
 
  
 
 | 
| Terbiyeli Şehriyeli Tavuk Çorbası | 
|  | dosta Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 01.10.2011
 Mesajlar: 112
 Şehir: Malatya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc68666 Gönderme Tarihi: 27.Mar.2024
 2,564 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 200gr tavuk göğsü
 1 tatlı kaşığı tuz (haşlarken kullanılacak)
 1 su bardağı tavuk suyu
 3 su bardağı sıcak su
 Yarım çay bardağı tel şehriye
 1 tatlı kaşığı tuz
 1 tatlı kaşığı nane
 1 çay kaşığı pulbiber
 1 çay kaşığı karabiber
 Terbiyesi için;
 2 yemek kaşığı un
 1 yemek kaşığı limon suyu
 2 su bardağı ılık su
 
 Tavuk etini uygun bir tencereye alarak üzerine tuz ekleyelim.
 Üzerini geçecek kadar su ilave ettikten sonra haşlanmaya bırakalım Haşlanırken ara ara üzerinde oluşan köpükleri temizleyelim.
 Tavuğumuz haşlandıktan sonra suyun içerisinden alalım ve tavuk suyunu da bir süzgeçten geçirerek bir kenara alalım.
 Tavuk göğsümüz soğuduktan sonra didikleyelim.
 Çorba tenceresine tavuk suyunu, sıcak suyu ve didiklenmiş tavuk etlerini ekleyip kaynatalım.
 Kaynadıktan sonra içerisine tel şehriyeleri ilave edip karıştıralım.
 Terbiyesi için limon suyu, un ve suyu çırparak çorbaya ilave edelim. Çorbamızı kısık ateşte, ara ara karıştırarak pişmeye bırakalım.
 Şehriyeler pişmeye yakın tuz, nane, isteğe bağlı pul biber ve karabiber serperek 5 dakika kadar kaynattıktan sonra ocaktan alalım.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |