|
Terbiyeli Şehriye Çorbası |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc164231
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2022
311 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı arpa şehriye
1 litre et ya da tavuk suyu (evde haşladığınız etin suyu)
1 domates rendesi ya da 1 kaşık salça
2 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Terbiyesi İçin:
1 yumurta
Yarım limon suyu
Tenceremize yağ ile yazdan sakladığımız domates rendemizi, yoksa 1 kaşık salçamızı koyup orta ateşte karıştıralım.
Et suyunun da kendi yağı olduğu için yağda fazla cömert davranmıyorum.
Daha sonra et suyumuzu tencereye ekleyelim ve kaynamasını bekleyelim. Suyumuz kaynayınca şehriyeleri atıp tuzunu ekleyelim ve ara ara birbirine yapışmasın diye karıştıralım.
Tuz ayarı size kalmış. Ama bu çorbada benim de tuzum olsun diyorsanız siz de 1 çay kaşığı kadar koyabilirsiniz.:)
Bir müddet sonra şehriyeler yumuşayıp şişmeye başlayacaktır. Bu arada bir kasede yumurtanın sarısı ile limon suyu çırpılır.
Ocağın altı biraz kısılır ve yavaşça çorbanın da suyundan kaseye katılarak limonlu yumurtalı karışım tencereye ilave edilir. Böylece terbiyesi yapılmış olur.
Bir kaç dakika daha (şehriyeler fazla hamurlaşmadan) kaynadıktan sonra ocaktan indirilir.
|
Terbiyeli Şehriye Çorbası |
|
ilkay2
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.06.2010
Mesajlar: 32 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc70141
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2011
3,258 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 tavuk gögsü
1 su bardagı şehriye
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
Yarım limon suyu (1 yemek kaşığı nane)
Tavuk gögsünü bir tencerede bol su ile haşlayalım.Haşlanan tavuk etini iyice didikleyelim. Başka bir tencereye tereyağını koyup eritelim şehriyeleri ilave edip iyice kavuralım. Haşladıgımız tavugu alıp suyunu şehriyelerin üzerine ialve edelim. Bir kapta çorbamızın terbiyesini hazırlayalım. Un,limon suyu ve yumurta sarısını iyice çırpalım.Pişmekte olan çorbamıza sürekli karıştırarak terbiyeyi ekleyelim. Didiklenmiş tavuk etini ve tuzunu da koyup çorbamızı bir iki taşım kaynattıktan sonra ocaktan alalım. Üzeri için tereyağında naneyi kızdırıp çorbanın üzerine döküp servis yapalım.
|
Terbiyeli Şehriye Çorbası |
|
SonaY
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.07.2005
Mesajlar: 262 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc58329
Gönderme Tarihi: 07.Arl.2010
3,862 defa indirildi / yazdırıldı
|
Oktay Usta
1 çay bardağı arpa şehriye
1 limon
1 yumurta sarısı
tavuk suyu
tuz
karabiber
Tavuk suyu tencereye alınır. Üzerine şehriyeler eklenrek kaynatılır. Bu sırada terbiyesi hazırlanır. Bunun için karıştırma kabına 1 limonun suyu ve yumurta sarısı alınarak çırpılır. Kaynamakta olan tavuk suyuna çırpmaya ara vermeden eklenir. Tuzu ve baharatı eklenerek pişirlir.
|
TERBİYELİ ŞEHRİYE ÇORBASI |
|
azık
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.01.2009
Mesajlar: 21 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc33310
Gönderme Tarihi: 30.Oca.2009
4,054 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
4 bardak et suyu
2 tutam tel şehriye
2 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı un
yarım limon
tuz
Hazırlanışı:
Et suyunu kaynatın. Şehriyeyi ve tuzu ilave edin. Kaynamaya bırakın. Başka bir kapta yumurta sarısı ile limon suyunu çarpın. Un ilave edin. Hepsini birden kaynamakta olan çorbaya ilave edin. İki taşım daha kaynattıktan sonra servis yapın.
|
TERBİYELİ ŞEHRİYE ÇORBASI |
|
senfoni
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.03.2008
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc22614
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2008
3,600 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı şehriye
1 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
4 su bardağı tavuk suyu
1 çay bardağı didiklenmiş tavuk eti
1 limon
1 yumurta sarısı
Tuz
Karabiber
Tereyağında şehriyeleri kavurun. Tavuk suyunu ilâve edip şehriyeler pişince tavuk etini ve tuzunu ilâve edin. Tencereyi ocaktan alın. Ayrı bir kâsede limon ve yumurta sarısını çırpın. İçerisine bir miktar çorba suyu katıp karıştırın. Bu karışımı yedirerek çorbaya ilâve edin, servis yaparken kâselerin üzerine karabiber serpin.
ML® Terbiyeli Ispanak Çorbası için tıklayın
|
TERBİYELİ ŞEHRİYE ÇORBASI |
|
senfoni
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.03.2008
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc22613
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2008
3,597 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
1 çay bardağı şehriye
2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
1 çorba kaşığı un
3 su bardağı et suyu veya tavuk suyu
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı
Tuz
Kuru nane
Yapılışı:
Yağda şehriyeyi ve unu kavurun. Et suyunu karıştırarak ilâve edin. Şehriyeler pişince tuzunu katın. Tencereyi ocaktan alın. Ayrı bir kapta yoğurt ve yumurta sarısını çırpıp içine biraz çorba suyundan ilâve edin. Bu karışımı karıştırarak çorbaya katın. Servis yaparken kâselerin üzerine nane serpin.
ML® Şehriyeli Tavuk Çorbası için tıklayın
|
Sehriye Çorbasi (Terbiyeli) |
|
TUBA
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.06.2005
Mesajlar: 153
|
Kısa URL: https://ml.md/lc3477
Gönderme Tarihi: 06.May.2006
4,367 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 ½ lt et suyu(10 bardak)
100 gr tel sehriye
2 çay kasigi tuz
Terbiyesi: 3 adet yumurta sarisi
1 adet limon
Et suyunu çorba tenceresinde kaynatin. Küçük parçalara kirilmis sehriyeyi ve tuzu koyup 10 dakika pisirin.
Yumurta sarisi, limon suyu ve ½ bardak suyu bir kapta çirpin. Kaynayan corbaya azar azar katin ve bir iki tasim kaynatip indirin.
ML® Şehriyeli Domates Çorbası için tıklayın
|
Terbiyeli Şehriye Çorbası |
|
Mavi Ay
Italiano Admin
Kayıt: 27.05.2005
Mesajlar: 8623 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc498
Gönderme Tarihi: 10.Ekm.2005
7,016 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 su bardağı et suyu
2 çorba kaşığı margarin
3 adet domates
1,5 kahve fincanı tel şehriye
yarım demet maydanoz
tuz
Terbiyesi İçin;
2 yumurta sarısı
1 adet limon suyu
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı yoğurt
Margarini eritin, rendelenmiş 2 domatesi ekleyin, domatesler eriyinceye kadar kavurun. Et suyunu tuzu ve kalan doamtesi ekleyin. Su kaynamaya başladığında şehriyeleri ekleyin, diğer taraftan terbiyeyi hazırlayın; terbiye balzemelerini karıştırın, şehriyeler yumuşadığında kıyılmış maydanozu ekleyin, hazırlanan terbiyeyi de çorbaya azar azar ve devamlı karıştırarak ekleyin. Bir taşım kaynatın, sıcak olarak servise sunun.
|
|