Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Terbiyeli Pırasa Çorbası


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Acı Çorba Tarifleri
Balık Çorbası Tarifleri
Balkabağı Çorbası Tarifleri
Biber Çorbası Tarifleri
Brokoli Çorbası Tarifleri
Buğday Çorbası Tarifleri
Ciğer Çorbası Tarifleri
Domates Çorbası Tarifleri
Düğün Çorbası Tarifleri
Ekmek Çorbası Tarifleri
Ekşi Çorba Tarifleri
Et Suyu Tarifleri
Etli Çorba Tarifleri
Ezme Çorba Tarifleri
Ezogelin Çorbası Tarifleri
Fasulye Çorbası Tarifleri
Havuç Çorbası Tarifleri
Ispanak Çorbası Tarifleri
İşkembe Çorbası Tarifleri
Kabak Çorbası Tarifleri
Karnabahar Çorbası Tarifleri
Kereviz Çorbası Tarifleri
Konsome Tarifleri
Kruton Tarifleri
Köfteli Çorba Tarifleri
Köy Çorbası Tarifleri
Kremalı Çorba Tarifleri
Kuşkonmaz Çorbası Tarifleri
Lahana Çorbası Tarifleri
Makarnalı Çorba Tarifleri
Mantar Çorbası Tarifleri
Mercimek Çorbası Tarifleri
Mısır Çorbası Tarifleri
Nohutlu Çorba Tarifleri
Paça Çorbası Tarifleri
Pancar Çorbası Tarifleri
Patates Çorbası Tarifleri
Patlıcan Çorbası Tarifleri
Peynirli Çorba Tarifleri
Pırasa Çorbası Tarifleri
Pirinç Çorbası Tarifleri
Sarımsak Çorbası Tarifleri
Sebze Çorbası Tarifleri
Şehriye Çorbası Tarifleri
Soğan Çorbası Tarifleri
Soğuk Çorba Tarifleri
Süt Çorbası Tarifleri
Tarhana Çorbası Tarifleri
Tavuk Çorbası Tarifleri
Tavuk Suyu Tarifleri
Terbiyeli Çorba Tarifleri
Yayla Çorbası Tarifleri
Toyga Çorbası Tarifleri
Yoğurt Çorbası Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Terbiyeli Pırasa Çorbası

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc171325
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2023
257 defa indirildi / yazdırıldı




500 gram pırasa
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı kırmızı mercimek
5 su bardağı et suyu
1 adet patates
2 adet havuç
1 adet kuru soğan
Terbiyesi için:
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
Karabiber
Tuz

Pırasaları temizleyip iri iri doğrayın.
Kırmızı mercimeği de yıkayıp süzün.
Doğradığınız pırasaları tencereye alın.
Havuç, patates ve soğanı da soyup doğrayın.
Sebzeleri tencereye alın ve 5 su bardağı su ekleyip yumuşayana kadar pişirin.
Sebzeleri yumuşayınca blender'dan geçirin ve 3 su bardağı su ekleyip kısık ateşte pişirin.
Terbiyesi için süt, un ve tuzu bir kasede karıştırın.
Yumurtayı da ilave edin ve iyice çırpın.
Çorbayı sürekli karıştırarak hazırladığınız terbiyeyi ekleyin ve bir taşım kaynatın.
Son olarak üzerine tereyağını gezdirip servis edin.



Terbiyeli Pırasa Çorbası

Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171
Şehir: Mamak
Kısa URL: https://ml.md/lc162021
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2021
269 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet pırasa
1 çay bardağı pirinç
İsteğe göre orta boy havuç
Sıcak su
Terbiyesi için:
3 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı su
Sosu için:
Tereyağı
Kırmızı pul biber
İsteğe göre nane
Kuru nane

Pırasa çorbası tarifi için önce pirinçleri haşlayın. Ardından pirinçli suya doğranmış pırasaları ekleyin. İsteyenler havuç da rendeleyebilir.
Pırasalar yumuşayana kadar kenarda terbiyesini hazırlayın. Salçalı sevenler terbiye yerine salça da kavurabilir.
Başka bir kabın içine un, yoğurt ve suyu ekleyip çırpın. Üzerine çorbadan da bir kepçe sıcak su ekleyip karıştırın.
Çorbaya dökerek çırpma teliyle karıştırın. Kısık ateşte pişirin.
Sosu için tavada tereyağını eritin, pul biber ve nanesini ekleyip yakmadan kavurun.
Kaynayan çorbaya döküp, karıştırın. Tuzunu da ekleyip bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın.



Terbiyeli Pırasa Çorbası

esma hatun
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 05.01.2011
Mesajlar: 20
Şehir: Çanakkale
Kısa URL: https://ml.md/lc59191
Gönderme Tarihi: 07.Oca.2011
2,142 defa indirildi / yazdırıldı




yarım kg pırasa
1 adet soğan
1 adet patates
1 adet havuç
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tutam köri
1 tutam safran
Tuz
Karabiber
3 su bardağı tavuk suyu veya su
10 dal ince kıyılmış maydanoz
Terbiye için:
1 adet yumurta sansı
2 çorba kaşığı limon suyu
1 çay bardağı süt
Üzerine:
Pulbiber

Küp şeklinde doğranmış sebzeleri ve sarımsağı, zeytinyağında kavurun. Baharatları katıp kavurmaya devam edin. Tavuk suyunu ilave edip kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Maydanoz ekleyip bütün malzemeyi robottan geçirin ve bir tencereye alın. Diğer taraftan terbiye için yumurta sarısı, limon suyu ve sütü iyice çırptıktan sonra çorbaya ilave edin. 1-2 taşım kaynadıktan sonra tencereyi ocaktan alın. Üzerine pulbiber gezdirip sıcak olarak servis yapın.


Terbiyeli Pırasa Çorbası

torun
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 27.05.2006
Mesajlar: 29
Şehir: Hollanda
Kısa URL: https://ml.md/lc27087
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2008
2,686 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler:
2 pırasa
2 havuç
1 patates
1 soğan
2 kaşık kırmızı mercimek
5 bardak su
3 bardak etsuyu
1 kaşık tereyağı
Terbiye için:
2 kaşık un
1 bardak süt
1 yumurta
Tuz
Karabiber

Yapılışı:
Önce tüm sebzeler ince olarak doğranır. Pırasanın yalnızca beyaz kısmı kullanılır. 2-3 cm. Kalınlığında dilimlenir. Kırmızı mercimek bir kaç kez yıkanıp süzülür. Havuç, patates ve soğan soyulur. Kalın olarak rendelenir. Tüm bu malzemeler yaklaşık 5 su bardağı suda haşlanır. Sebzeler yumuşayınca, parçalayıcıya konur ve püre hale getirilir. Veya süzülerek de bu işlem yapılabilir. Püre haline gelen bu malzemeler tekrar tencereye konur, bu defa 3 su bardağı et suyu ilave edilrek, kaynamaya bırakılır. Bu arada çorbanın terbiyesi hazırlanır. Bunun için bir karıştırma kabında tüm malzemeler iyice karıştırılır. Bu terbiye sadece karıştırılarak yapılabildiği gibi önce un kavrulup ardından sütü ve diğer malzemeler de konarak yapılabilir. Terbiyenin içine kaynayan çorba ağır ağır ilave edilir. Bir taşım daha kaynatılır. Ocaktan alınır. Tavada tereyağı eritilir ve son olarak çorbanın üzerine dökülür.


ML® Terbiyeli Pırasa için tıklayın






Terbiyeli Pırasa Çorbası Tarifleri Biber Çorbası Tarifleri



(4 adet Terbiyeli Pırasa Çorbası 121,651 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort