|
Terbiyeli Köfte |
|
krema
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.10.2014
Mesajlar: 37 Şehir: Bilecik |
Kısa URL: https://ml.md/lc133645
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2018
656 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. yağsız kıyma
3 diş sarmısak
1 su bardağı yoğurt
2 yumurta
2 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tozbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 fincan pirinç
1 adet küçük havuç
1 tutam maydanoz
1 kaşık tepeleme zeytnyağlı becel margarin
1 dilim limon
Tuz
Öncelikle bir tencereye 5 su bardağı suyu koyup havucumuzu yuvarlak kesip haşlamaya bırakın.
Yayvan bir kapta pirincimizi , kıymamızı ,yumurtamızı ve baharatlarımızı ekleyip yoğuralım.Güzelce yoğurup yuvarlak köfteler yapın.
Bir tepsiye un yayıp köftelerimizi una bulayalım.Kaynayan suya köftelerimizi koyup pişmeye bırakalım.
Bir derin kapta veya mikserde yoğurt,yumurta sarısı ,2 kaşık unu,bir dilim limon ve biraz su ekleyip iyice çırpıp pişmeye yakın tencereye yavaş yavaş döküp kaynayanakadar karıştıralım.
5-6 dakika pişirip indirelim.Tuzunu ekleyelim.
Bir tava da margarinimizi eritip, rengi değişince kırmızı biberimizi koyup köftemizin üzerine dökelim.
İnce kyılmış maydanozla süsleyip servis yapalım.
|
Terbiyeli Köfte |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc95218
Gönderme Tarihi: 18.Oca.2014
1,968 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
500 gr. orta yağlı kıyma
50 gr. pirinç
Yarım demet maydanoz
2 adet yumurta
1 adet soğan
1 çorba kaşığı yağ
1 adet limon
Un, tuz, karabiber
Terbiyesi:
2 adet yumurta sarısı ile bir adet limon suyu karıştırılarak hazırlanır.
Kıymanın içine doğranmış soğan, ayıklanmış ve yıkanmış pirinç, maydanoz, tuz, karabiber koyup iyice yoğurunuz. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp yuvarlayınız. Unlanmış tepsiye diziniz, tepsiyi sallayarak unlayınız. Bir tencereye su, tuz koyup kaynatınız. Köfteleri ilave edip pirinçler pişinceye kadar kaynatınız. İndirmeden önce terbiyesini koyup bir taşım kaynatıp servis tabağına boşaltınız.
|
TERBİYELİ KÖFTE |
|
mod
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.02.2011
Mesajlar: 21 Şehir: Zonguldak |
Kısa URL: https://ml.md/lc61800
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2011
2,365 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram koyun kıyması
1 tane soğan
6 - 7 dal maydanoz
1 çay kaşığı biber
1 kahve fincanı pirinç
1 tane yumurta
1,5 çorba kaşığı yağ
yarım limon
tuz
Bir kaba kıyma, ayıklanmış pirinç, tuz, biber, kıyılmış maydanoz koyunuz, önce yoğurunuz. İstediğiniz büyüklükte köfteler yapıp, geniş tencere veya sahana diziniz. Üzerini örtecek kadar su koyunuz. Orta sıcaklıkta pişmeye bırakınız. Diğer tarafta bir kapta yağ içinde soğanı öldürüp unu ilâve ediniz. Pembeleşinceye kadar karıştırınız. Pişen yemeğin suyunu alıp, sulandırıp, iyice karıştırınız. Sonra da hepsini birden tenceredeki köftelerin üzerine döküp iki taşım kaynatıp servis yapınız.
|
TERBİYELİ KÖFTE |
|
jülide
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.12.2010
Mesajlar: 22 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc58536
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2010
2,404 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kilo kıyma
1 çorba kaşığı margarin
2 baş soğan
1 çay fincanı pirinç
1 yumurta
1 limon
1 demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Terbiyeli köfte yapmak için yarım kilo kıymaya yeteri Kadar tuz ve biber katın. İki baş soğanı ufak ufak doğrayın ve 1 demet maydanozun yarısını ince ince kıyın. Bunları ye pirinci kıymaya karıştırıp, iyice yoğurun. Bundan sonra yoğrulan kıymayı ceviz büyüklüğündeki parçalara ayırıp yuvarlayın.
Bir kapta iki buçuk bardak su kaynatın. Bu sırada maydanozun geri kalan kısmını da çok ince kıyın. Yuvarladığınız köfteleri, kıyılan maydanoza bulayın, bir çorba kaşığı yağ ve tuz kattığınız suya bunları atınız. Bu arada limonun suyunu bir bardağa alınız ve derin bir kaba kıracağınız yumurtayı kaşıkla döverken bu suyu yavaş yavaş katınız. Pirinçler pişince bu terbiyeyi yavaş yavaş köftenin suyuna katınız ve bir taşım kaynadıktan sonra altını söndürünüz.
|
TERBİYELİ KÖFTE |
|
arzu kız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.10.2010
Mesajlar: 55 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc56515
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2010
2,321 defa indirildi / yazdırıldı
|
Et makinesinde, iki defa çekilerek, ince kıyma haline getirilmiş ete biraz pirinç karıştırmalı. Bir iki baş soğanı da içine rendelemelidir.
Tuz, karabiber, maydanozunu da koyduktan sonra, hepsini mükemmelen, elle yoğurmalıdır. Sonra, bu hamurdan yuvarlak köfteler yaparak bir tencereye dizmelidir. Üzerlerine biraz un serpmeli ve biraz su ilâvesiyle ocağa konulmalıdır.
Aynı zamanda, birkaç yumurtayı, bir limonla iyice çalkalamalı ve pişmiş köftenin suyundan dahi katarak bir terbiye yapıp, yavaş yavaş tencereye dökmeli ve biraz daha ateşte bıraktıktan sonra, indirmelidir.
Not: Terbiyeli köfte, akşamcıların mizaçlarına, ekşi olmak itibariyle daha uygun gelir. Mayhoş bulunmasından daha ziyade iştiha vericidir.
|
Terbiyeli Köfte |
|
köfteci
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.08.2010
Mesajlar: 26 Şehir: Adapazarı |
Kısa URL: https://ml.md/lc54894
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2010
2,328 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak Malzemeler:
Orta yağlı kıyma (350 gram)
Pirinç (1/2 su bardağı yıkanmış)
Soğan (yarım adet)
Yumurta (1 adet)
Maydanoz (yarım demet ince kıyılmış)
Un (5-6 çorba kaşığı, köfteleri bulamak için)
Tuz (2 çay kaşığı)
Karabiber (1 çay kaşığı)
Margarin (1 çorba kaşığı)
Su (3 bardak soğuk)
Terbiyesi için:
Yumurta (1 adet)
Limon suyu (1 adet limonun suyu)
Un (1 tatlı kaşığı)
Bir tencerenin içine 3 bardak soğuk su ve 1 çay kaşığı tuz koyun ve kaynamaya bırakın.
Diğer tarafta boş bir kabın içine 350 gram orta yağlı kıymayı koyun. Üzerinelyarım su bardağı yıkanmış pirinci ekleyin. Önceden ince ince kıydığınız yarım demet maydanozu da karışımın üzerine ilave edin. Karışımın üzerine 1 'er çay kaşığı karabiber ve tuz koyun. 1 adet yumurtayı karışımın üzerine kırın. Ve içine son olarak yarım adet soğanı rendenin ince tarafı ile rendeleyerek ilave edin. Tüm karışımı bu şekilde 2-3 dakika iyice yoğurun.
Tüm kıymayı elinize alarak büyük bir top oluşturun ve birkaç kez yoğurma kabına çarptırarak sıkı-laştırın. Bu büyük toptan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak un dolu tabağın içine yatırın. Tüm kıymayı bitirene kadar bu işleme devam edin.
Tencerede kaynamaya bıraktığınız suyun içine 1 çorba kaşığı margarin koyarak eritin. Ardından un dolu tabağa dizdiğiniz köfteleri una iyice bulayarak tabaktan alın ve teker teker kaynayan suyun içine bırakın. Tüm köfteleri suyun içine bıraktıktan sonra tencerenin kapağını kapatın ve bu şekilde yaklaşık 10 dakika boyunca kaynatın.
Tenceredeki köfteler kaynarken diğer bir yanda köftenin terbiyesi için 1 adet limon suyunu bir kabın içine sıkın. Üzerine 1 adet yumurta ve 1 tatlı kaşığı un koyarak bir kaşık yardımıyla iyice çırpın. Hazırladığınız terbiyeyi kaynamaya devam eden tenceredeki köftelerin üzerine boşaltın ve bu şekilde 2-3 dakika daha kaynatıp ocaktan indirin.
Tenceredeki köfteleri bir kepçe yardımıyla suyu ile beraber çukur bir servis kabına aktarın üzerine bir tutam maydanoz serperek servise hazır hale getirin.
|
TERBİYELİ KÖFTE |
|
tipic
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.06.2010
Mesajlar: 20
|
Kısa URL: https://ml.md/lc53137
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2010
2,711 defa indirildi / yazdırıldı
|
Koyunun az yağlı tarafından 650 gram et kıyıp havanda dövünüz, içine ince kıyılmış soğan, maydanoz, tuz, biber, bir miktar pirinç ve su koyunuz, macun gibi oluncaya kadar yoğurunuz. Köftelere istediğiniz şekli verip küçük bir tencereye istif ediniz, biraz un koyunuz, soğanla karıştırınız, birkaç yumurtayı limonla iyice eziniz. Sonra biraz da köftenin suyundan karıştırıp azar azar tencereye dökünüz. Dört beş dakika pişirip tabağa boşaltınız.
|
TERBİYELİ KÖFTE |
|
davet
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.02.2009
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc34200
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2009
2,781 defa indirildi / yazdırıldı
|
600 gram kıyma
120 gram soğan (1 büyük)
50 gram pirinç (3/4 kahve fincanı)
20 gram margarin (1 çorba kaşığı)
1 demet maydanoz
2,5 bardak su
Tuz
Karabiber
TERBİYESİ:
2 yumurta sarısı ya da 1 bütün yumurta
1 büyükçe limonun suyu
1 kahve fincanı su
1 Kemiksiz olarak tartılmış 600 gram kıymaya; rendelenmiş 1 büyük baş soğan, 3 bardak suda 15 dakika haşlanmış ve süzülmüş 1 kahve fincanı pirinç, 1 kahve kaşığı karabiber ile 2 tatlı kaşığı tuz ilâve ederek, hepsini 5 dakika kadar yoğurmalı, sonra da pirinç ve soğanlı kıymadan küçük ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak, hafifçe ıslatılmış iki avuç içinde yuvarlamak suretiyle küçük ve düzgün yuvarlak köfteler 'yapmalı ve bunları içinde kıyılırcasına ince doğranmış 1 demet maydanoz olan tepsiye katmalı ve tepsiyi sallamak suretiyle de maydanozların köftelerin her bir tarafına yapışmasını sağlamalıdır.
2 Sonra tepsideki köftelere; iki buçuk bardak su, 1 silme çorba kaşığı margarin ile 1 tatlı kaşığı da tuz ilâve ederek, tepsinin üstüne bir kapak kapatııHîiş olarak köfteleri orta kuvvetteki ateşte 20 dakika pişmeye bırakmalıdır.
3 Köfteler pişince, küçük bir kaba; 2 adet yumurta sarısı, ya da 1 büyük yumurta, 1 büyükçe limonun suyu ile 1 kabve fincanı su katarak çatalla birkaç defa çalkalamalı, sonra da bu terbiyeyi, köfte tepsisine ilâve ederek terbiyenin köfte sulariyîe iyice karışması için; bir iki dsfo karıştırrnalı ve servis yapmalıdır.
|
Terbiyeli Köfte |
|
ezo
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.09.2008
Mesajlar: 58 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc27440
Gönderme Tarihi: 21.Eyl.2008
2,540 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
500 gr. köftelik kıyma
1 avuç pirinç
1 kuru soğan
1 yemek kaşığı yağ
1 limon
1 tutam maydanoz
2 adet yumurta
1 kahve fincanı un
1,5 su bardağı su
Kızartmak için 1 kaşık ayçiçek yağı
Yapılışı:
Kıyma, rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber birlikte yoğrulur. 15 dk. kadar sıcak suda durmuş pirincin suyu süzülerek, 2 yumurtanın yalnız beyazı ile birlikte kıymanın içine eklenir ve yoğrulmaya devam edilir. Bu kıymadan küçük parçalar alınarak el içinde yuvarlanır ve yuvarlak küçük köfteler yapılır. İsteğe göre ayçiçek yağında rengi dönecek kadar kızartılır. Tava sallanarak her tarafın eşit kızarması sağlanır. Bir tencerede 1 kaşık margarin ile 1 fincan un hafifçe kavrulur. Üzerine su katılır. Kaynayınca köfteler eklenir. Onbeş dk. kadar kaynatılır. Ayrı bir kapta 2 yumurtanın sarısı, ve bir limonun suyu çırpılır. Yumurta sarısının ısıyla katılaşmaması için, kaynamakta olan sudan hafif hafif 4-5 kaşık su bu karışıma ılıtmak için katılır. Daha sonra bu karışımda köftelerin üzerine eklenir. Karıştırılır ve ateşten indirilir.
|
TERBİYELİ KÖFTE |
|
Baki
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.07.2008
Mesajlar: 20
|
Kısa URL: https://ml.md/lc25546
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2008
2,577 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
2-3 dilim ekmek (bayat)
2 adet soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım kilo kıyma
Karabiber
3 yemek kaşığı un
4 su bardağı su
1 adet yumurta sarısı
Limon suyu
Tuz
Hazırlanışı
Ekmeğin kenarlarını çıkartıp içini ıslatın. Soğanı rendeleyin. Maydanozu ince ince kıyıp kıyma, ekmek içi, soğan, maydanoz, tuz ve karabiberi iyice karıştırıp yoğurun. Hamurdan elinizi ıslatarak ceviz büyüklüğünde köfteler yuvarlayıp un serpilmiş bir tepsiye dizin. Tencereye su ve tuzu koyup kaynatın. Köfteleri kaynayan karışıma ekleyin ve kısık ateşte pişirin. Yumurtayı bir kapta limon suyu katarak çırpın. İçine köftelerin suyundan bir kaç kaşık ekleyin. Yumurta ve limon karışımını tencereye azar azar ekleyin. Biraz daha pişirip ateşten alın ve servis yapın.
|
Terbiyeli Köfte |
|
oymakbeyi
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.05.2008
Mesajlar: 28 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc24191
Gönderme Tarihi: 30.May.2008
2,687 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi
500 gr. koyun kıyması
1 çay bardağı pirinç
1 baş soğan
1 demet maydanoz
1 çay bardağı un
Tuz
Karabiber
TERBİYE İÇİN
2 yumurta
1,5 limon
1,5 çorba kaşığı tereyağ
1,5 çay kaşığı kırmızı biber
Soğanı soyup rendeledikten sonra ayıkladığınız pirinci güzelce yıkayın. Bir kaba tuz ve karabiberi de koyarak yoğurun. Küçük, çukur bir tepsiye unu yayıp, yoğurduğunuz köfteleri iki avuç arasında (el ıslak olacak) fındıktan daha iri biçimde yuvarlayın. Unlu tepsiye koyup, arada bir silkeleyerek köftelerin una bulanmasını sağlayın.
Bir tencereye 4-5 bardak su koyarak orta ısıda kaynatın. Tuz atın. Köfteleri kaynamakta olan suya dikkatle salın ve bir-iki taşım kaynatıp, ateşi hafifleterek pirinçler uzayıncaya kadar pişirin.
Servis yapmadan önce, limon suyuyla'yumurtaları iyice çırpın. Kaynamakta olan köfteleri ateşten alarak, hazırladığınız terbiyeyi azar azar ve köfteleri bozmadan yedirin. Üzerine kırmızı biberli kızgın tereyağı gezdirerek servis yapın.
Not: Arzu ederseniz, köfteyi yoğururken maydanoz yerine 1 tatlı kaşığı hoş kokulu kuru nane de katabilirsiniz.
|
TERBİYELİ KÖFTE |
|
gökkuşağı
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.03.2008
Mesajlar: 27 Şehir: Tokat |
Kısa URL: https://ml.md/lc22659
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2008
2,435 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
1,5 kg. kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 adet soğan
1/2 demet maydanoz
1 limon
2 çorba kaşığı tereyağı
2 yumurta sarısı
Tuz
Karabiber
7,5 bardak su
Yapılışı: Köfteyi hazırlayıp, ceviz gibi şekil verin. Suyu tereyağı ile kaynatın. Köfteleri una bulayıp, kaynayan suya atın. Pişince söndürüp, ıhmaya bırakın. Limon suyu ile yumurta sarılarını çırpıp, tencereye dökün.
|
Terbiyeli Köfte |
|
payidar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.01.2008
Mesajlar: 31 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc20444
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2008
2,688 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
500 gr kıyma
1 Avuç pirinç
Yarım demet maydanoz
1 Adet soğan
Tuz
karabiber
1 Adet patates
1 Adet havuç
1 Çorba kaşığı salça
Biraz un
1 Adet limon suyu
1 Çorba kaşığı tereyağı
1 Adet yumurta
Soğanı soyup, rendeleyin. Kıymanın içine ayıklanıp yıkanmış pirinç, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber koyup, yoğurun. Elde ettiğiniz karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Avucunuzun içinde yuvarlayarak şekil verin. Bolca unlanmış bir kaba hazırladığınız köfteleri dizin. Kabı sallayarak tüm köftelerin aynı şekilde unlanmasını sağlayın. Bir tencereye 5 su bardağı tuzlu su koyup, kaynatın. Havucu kazıyın, patatesi soyun ve zar büyüklüğünde doğrayın. Suda 5 dakika kadar haşlayın. Köfteleri teker teker alıp, pişirin. Salçayı ezerek ilave edin. Terbiyesi için 1 yumurtayı çırpın. İçine azar azar limon suyu katın ve devamlı çırpın. Sıcak yemekten kaşık kaşık alıp, terbiyenin içine dökün. Terbiyeyi ılıttıktan sonra yine kaşık kaşık alıp, köfteli yemeğe karıştırın. Bu şekilde terbiyesinin kesilmesini önlemiş olursunuz. Köfteyle birlikte bir taşım kaynatıp, ateşten alın.
|
TERBİYELİ KÖFTE |
|
tijenöztüfek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.12.2007
Mesajlar: 36 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc20262
Gönderme Tarihi: 27.Arl.2007
2,571 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 Kg. kıyma
1 limon
1 Orta boy soğan
8-10 Dal maydanoz
1 Çorba kaşığı un
1 Tatlı kaşığı tuz
2 Yumurta
1/2 çay kaşığı karabiber
1 Dilim ekmek içi
Kıymanın içine rendelenmiş soğan, ıslatılıp suyu sıkılmış ekmek içi, maydanoz, tuz ve karabiber katıp yoğurunuz. 1/2 ceviz büyüklüğünde parçalar alıp ıslak avuç arasında yuvarlayarak un serpilmiş tepsiye diziniz. Tepsiyi sağa sola hareket ettirerek hepsinin unlanmasını sağlayınız. Tencereye 3 su bardağı su koyup tuz atınız. Kaynayınca köfteleri içine salıp hafif hararetli ısıda yarım saat pişiriniz. Yumurta sarılarını limon suyu lie karıştırıp bir kahve fincanı su katınız. Yemeğin suyu ile ılıklaştırıp, yemeğe ilave edip ocaktan alınız.
|
TERBİYELİ KÖFTE |
|
pelincerrahoğlu
Aşçıbaşı
Kayıt: 31.10.2007
Mesajlar: 28 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc18972
Gönderme Tarihi: 31.Ekm.2007
2,706 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme :
500 gr. kıyma
1 avuç pirinç,
1/2 demet maydanoz,
2 yumurta,
1 baş soğan,
tuz
karabiber,
biraz un,
1 adet limon,
1 kaşık yağ.
Yapılışı:
1- Kıymanın içine doğranmış soğan, ayıklanmış yıkanmış pirinç maydanoz, tuz, karabiber koyup iyice yoğurunz.
2- 1,5 ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp yuvarlayınız.
3- Unlanmış tepsiye diziniz, tepsiyi sallayarak hepsini unla-yınız.
4- Bir tencereye su, tuz koyup kaynatınız.
5- Köfteleri ilave edip, pirinçler uzayıncaya kadar pişiriniz.
6- İnmeden önce terbiyesini koyup bir taşım kaynatıp servise boşaltınız.
Terbiyesi:
2 yumurta sarısı ile 1 limon suyu karıştırarak yapılır.
|
TERBİYELİ KÖFTE |
|
Oktay Usta
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.07.2007
Mesajlar: 36 Şehir: Kayseri |
Kısa URL: https://ml.md/lc16033
Gönderme Tarihi: 05.Tem.2007
2,808 defa indirildi / yazdırıldı
|
750 gr. az yağlı koyun eti,
1 çorba kaşığı un,
2 soğan,
3 yumurta,
5 sap maydanoz,
1 limonun suyu.
1 fincan pirinç,
Yeteri kadar tuz.
Koyunun az yağlı tarafından alınan eti kıyıp havanda dövünüz, içine ince kıyılmış soğan, maydanoz, tuz, biber, bir miktar pirinç ve su koyunuz, macun gibi oluncaya kadar'yoğurunuz. Köftelere istediğiniz şekli verip, küçük bir tencereye istif ediniz, un koyunuz, soğanla karıştırınız, yumurtayı limonla iyice eziniz. Sonra da köftelerin suyundan karıştırıp azar azar tencereye dökünüz. Dört beş dakika pişirip tabağa boşaltınız.
|
TERBİYELİ KÖFTE |
|
Oktay Usta
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.07.2007
Mesajlar: 36 Şehir: Kayseri |
Kısa URL: https://ml.md/lc16032
Gönderme Tarihi: 05.Tem.2007
4,145 defa indirildi / yazdırıldı
|
2,5 bardak su,
500 gr. kıyma,
1 kaşık sadeyağ,
4-5 sap maydanoz,
tuz,
1 soğan,
1 limonun suyu,
1 fincan pirinç,
1 yumurta.
yeteri kadar tuz, biber,
Kıymaya yeteri kadar tuz ve karabiber, maydanoz ve soğanla birlikte pirinç katıp yoğurun. Ceviz büyüklüğündeki parçalar alarak yuvarlayın.
Bir kapta 2,5 bardak su kaynatın. Bu suya yağ ve tuz koyup, köfteleri çok ince kıyılmış maydanoza bulayıp bu suda haşlayarak pişirin. Pirinçler pişince 1 limon suyuyla çırpılmış 1 yumurtayı yavaş yavaş katıp bir taşım kaynatın.
|
TERBİYELİ KÖFTE |
|
Fritöz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.05.2006
Mesajlar: 55 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc9559
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2006
2,702 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
1.5 kilo kuzu kıyması,
3 tane soğan,
18 dal maydanoz,
3 çay kaşığı karabiber,
3 kahve fincanı pirinç,
3 tane yumurta,
4.5 çorba kaşığı sade yağ veya margarin yağı,
1 limon,
tuz.
Kıyma, ayıklanmış pirinç, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber bir kaba konulur ve iyice yoğrulur. Orta büyüklükte köfteler yapılıp bir tencereye veya sahana dizilir. Üzerlerini örtecek kadar su konulur. Orta sıcaklıkta pişirmeye bırakılır. Başka bir kapta yağda soğan öldürülüp un ilave edilir ve pembeleşinceye kadar karıştırılır. Pişen yemeğin suyu ile sulandırılır. Yumurtanın sarısı limon ile iyice çırpılıp yemeğin suyuna ilave edilir. Sonra hepsini birden tenceredeki köftelerin üzerine dökülür. Birkaç taşım kaynatılıp servis edilir. Pişirirken bir kat domates ve bir kat köfte yerleştirilip en üstüne bol maydanoz serpilip pişirmek lazımdır. Arzu edilirse limon sıkılır.
|
TERBİYELİ KÖFTE |
|
Rana
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.10.2006
Mesajlar: 119 Şehir: Uşak |
Kısa URL: https://ml.md/lc8039
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2006
2,560 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo köftelik kıyma
1 adet limon
2 adet yumurta
1 adet maydanoz
1 adet soğan
1 çorba kaşığı sadeyağ
2 çorba kaşığı un
Yeteri kadar tuz
Köfte hazırlanır. İrice fındık kadar yuvarlanır, hir tepsiye dizilir. Pişireceğimiz kap içinde bir kaşık yağ ince kıyılmış soğan öldürülür. Altı bardak su ilâve edilir. Su kaynadıktan sonra köfteler konup pişirilir. îki yumurta sarısı, iki kaşık un, bir limon, yarım bardak soğuk su, yumurta vurma teliyle iyice çırpılır. Buna pişmiş köftenin kaynar suyu katılarak un kokusu çıkıncaya kadar pişirilir ve köftenin üzerine süzgeçten süzülür. Yeneceği zaman üzerine kızartma et yağı, ya da kırmızıbiberli yağ gezdirilir.
ML® Etli Köfte için tıklayın
|
Terbiyeli Köfte |
|
OSMANLI
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.03.2006
Mesajlar: 56 Şehir: Bilecik |
Kısa URL: https://ml.md/lc6167
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2006
2,611 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kilo kıymaya yeteri kadar tuz, karabiber, maydanoz ve soğanla birlikte bir fincan pirinç katıp yoğurun. Sonra bundan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elinizde yuvarlayın. Bir kapta 2,5 bardak su kaynatın. Bu suya bir kaşık yağ ve biraz tuz koyup köfteleri çok ince kıyılmış maydanoza bulayıp bu suda haşlayarak pişirin. Pirinçler pişince içine 1 limon suyuyla çırpılmış 1 yumurtayı yavaş yavaş katıp bir taşım kaynatın.
ML® Terbiyeli Köfte için tıklayın
|
|