|
|
Terbiyeli Kereviz |
|
BILDIRCIN
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.04.2006
Mesajlar: 95 Şehir: Berlin |
Kısa URL: https://ml.md/lc5577
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2006
3,287 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo kereviz
3 çorba kaşığı yağ
3 orta boy soğan
2 yumurta
2 limon
4 su bardağı et suyu
tuz
Soğanları ince ince doğrayıp kızgın yağda pembeleştirin. Kerevizleri soyun, haşlayın, sonra dilimleyip süzerek soğanlara katın, birlikte 3-4 defa çevirin. Orta ateşte 20 dakika pişirin. Başka bir kapta yumurtaların sarısını kereviz suyu ve limonla karıştırarak, çırpın, karıştırarak tenceredeki kerevizin üzerine döküp servis yapın.
ML® Terbiyeli Kereviz için tıklayın
|
TERBİYELİ KEREVİZ |
|
Rana
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.10.2006
Mesajlar: 119 Şehir: Uşak |
Kısa URL: https://ml.md/lc8091
Gönderme Tarihi: 26.Ekm.2006
2,844 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 kilo kereviz
1 adet limon
2 çorba kaşığı sadeyağ
2 bardak et suyu
3 baş soğan
Yeteri kadar tuz
1 yumurta
Bir kap içinde yağla soğan öldürülür, iki bardak et suyu konur, temizlenip kesilmiş, haşlanmış, süzülmüş kereviz hazırladığımız harca konur. Yeteri kadar limon ve tuz ilâvesiyle pişirilir. Bir kap içinde yumurtanın sarısı ve iki kaşık soğuk suya, kereviz suyu katılır, yumurta teliyle ateşte çarpılır. Yumurta kokusu çıktıktan sonra kerevizin üzerine dökülür. Etli olması arzu edilirse bir kap içinde yağlı et ve soğan, yağla öldürülür, Dört bardak su ilâve edilerek limon, tuz konur. Orta ateşte pişirilir.
|
TERBİYELİ KEREVİZ |
|
turfanda
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.05.2008
Mesajlar: 49 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc23597
Gönderme Tarihi: 03.May.2008
5,952 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
1 kg kereviz
3 kaşık yağ
1.5 bardak su
300 gr kuzu eti
Terbiyesi:
yarım limonun suyu
1 yumurta
yarım bardak kerevizin piştiği su
Yapılışı:
Bir tencereye kıyılmış soğan, tereyağ, et, tuz, karabiber konarak 25 dakika kavrulur.
Kabukları soyulmuş, kuşbaşı doğranmış kerevizleri ilave ederek kısık ateşte pişirilir.Kereviz yumuşayınca 1,5 bardak saçak su ilae edilir. Kerevizler iyice yumuşayınca bir kapta yumurta çırpılır. Limon ve sıcak kereviz suyundan ilave edilip yumurta sıcağa alıştırılır. Karışım kerevize ilave edilerek karıştırılıp, servis yapılır.
Not: Kereviz çok vitaminli bir sebzedir. Yendiğinde vücuda zindelik verir ve zekayı açar.
|
Terbiyeli Kereviz |
|
nurevren
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.06.2008
Mesajlar: 29 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc24324
Gönderme Tarihi: 04.Haz.2008
3,225 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi
1 kg. kereviz
250 gr. kuşbaşı koyun eti
2 orta boy soğan
2 orta boy havuç
2 çorba kaşığı yağ
1,5 limon
TERBİYE İÇİN:
2 adet yumurta sarısı
1 çorba kaşığı un
Tuz
Kuşbaşı etleri yıkayarak orta boy bir tencereye koygn. Orta ısıda et saldığı suyu çekinceye kadar pişirin. Halka halka doğranmış soğanla, kazınarak ince ince yuvarlak dilimler halinde doğranmış havucu da ilave ederek hafifçe kavurun ve üzerini örtecek kadar sıcak su koyarak tuz atın. Etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Kerevizleri soyarak kararmamaları için limonlu suya atın. Et piştikten sonra portakal dilimleri gibi doğrayarak tencereye koyun. Üzerlerine birkaç damla limon suyu sıkıp, kerevizler dağıtmayacak şekilde yumuşayıncaya kadar pişirin.
Terbiyesi:
Unu iki çay bardağı soğuk suyla iyice ezip, içine iki yumurta sarısı katın. Çatalla iyice karıştırdıktan sonra, bir çay bardağı soğuk su daha katın.
Ateşten aldığınız kaynar yemeğin suyundan bir iki kepçe terbiyeye karıştırıp, yemek tenceresine boşaltın. Kerevizleri ezmeden hızla karıştırarak yedirdikten sonra servis yapın.
|
TERBİYELİ KEREVİZ |
|
Numan
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.03.2009
Mesajlar: 20 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc34593
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2009
3,025 defa indirildi / yazdırıldı
|
2000 gram kereviz kökü
120 gram sadeyağı, ya da margarin (6 çorba kaşığı)
3 bardak su, ya da et suyu
150 gram kuzu, ya da koyun eti
120 gram soğan (2 küçük)
Tuz
Karabiber (arzuya bağlı)
TERBİYESİ:
1/2 limonun suyu
2 adet yumurta
1/2 bardak kerevizin piştiği su
1 Bir tencereye; küçük kesilmiş 2 küçükçe soğan; 3 silme çorba kaşığı sadeyağıma da margarin, 150 gram kuzu ya da koyun eti, 1 tatlı kaşığı tuz ile, 1 kahve kaşığı karabiber (arzuya bağlı) koyarak tencerenin kapağı kapatılmış olarak ateşe oturtmalı ve soğanlar hafifçe ölünceye kadar aşağı yukarı 25 dakika arada bir karıştırmak suretiyle pişirmeli, sonra da kuşaneyi ateşten alarak bir tarafa ayırmalıdır. (Koyun etini kuzu etinden yarım saat daha fazla pişirmelidir ve pişirirken, soğan ve etlerin yaıımamasına, hattâ esmerleşmemesine çok dikkat etmelidir. Aksi halde kerevizler sarı, parlak bir renkte olacakları yerde, esmerleşmiş bir renk almış olurlar).
2 Diğer taraftan, orta büyüklükteki 2000 gram kerevizin kabuklarını aşağı yukarı- yarım santimetre derinlikte kestikten sonra, bunları uzunluklarına doğru ortalarından ikiye bölmeli ve bölünen her kerevizi yarım parmak kalınlığında, yarım ay şeklinde küçük parçalara doğramalı ve kararmamaları için de bunları, içinde su dolu oları bir tencereye atmak suretiyle kerevizleri kesmelidir.
3 Kesilmeleri sona erince, suyunu dökmeli ve kerevizlere; 3 silme çorba kaşığı sadeyağı, ya da margarin ile 3 bardak su ya da et suyundan yalnız bir buçuk kahve fincanını katmalı ve tencerenin kapağı kapatılmış olarak gayet kuvvetli ateşte 10 dakika kadar pişirmeli ve ateşten alarak ılınmaya bırakmalıdır.
4 Ilınınca; pişmeye bırakmış olduğumuz soğanlı kuşbaşı etleri, kuşanenin orta kısmına bir çay tabağı çapında yaydıktan sonra bu etlerin etrafına, ılınmaya bırakmış olduğumuz kerevizleri düzenli bir şekilde döşemek suretiyle etlerin üstlerini kerevizlerle örtmeli, sonra bunlara, bir tatlı kaşığı tuz, geri kalan su, ya da et suyunu da katarak, tencerenin kapağı kapatılmış olarak kerevizler iyice yumuşak bir hal alıncaya kadar, evvelâ kuvvetlice, sonra da orta kuvvetteki ateşte pişirmeli ve kuşaneyi ateşten alarak içindeki az miktardaki suyu, kerevizleri bozmadan bir kâseye almalı, sonra da kuşanenin üstüne bir tabak kapatarak, altüst etmek suretiyle kerevizleri tabağa almalıdır.
5 Bundan sonra kâseye ya da küçükçe bir kaba iki adet bütün yumurta ile yarım adet limonun suyunu kattıktan sonra, 3 - 5 defa çatalla çırpmalı, sonra kabı küçük ateşe oturtarak, kuvvetlice çırpmaya devam etmek suretiyle, kâseye ayırmış olduğumuz kereviz suyunu azar azar limonlu yumurtalara yedirmeli ve karışım düğün çorbası kıvamında bir koyuluğa gelinceye kadar döverek, 3 - 4 dakika daha pişirmeli, sonra terbiyeyi, tabağa almış olduğumuz kerevizlerin üstlerine dökmeli ve servis yapmalıdır.
|
TERBİYELİ KEREVİZ |
|
sezercik
Aşçı
Kayıt: 27.04.2010
Mesajlar: 19 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc51164
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2010
2,774 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 kg. kereviz
250 gr. kuşbaşı et
3 yemek kaşığı margarin
2 kaşık domates salçası
2 baş soğan
2 yemek kaşığı un
Terbiyesi için:
1 yumurta
1 limon
Yapılışı:
Soyulmuş kerevizler 1/2 limon suyu, 2 yemek kaşığı un katılmış suya küb şeklinde doğranır. Bu sayede kerevizlerin kararmaması sağlanır. Bir tencereye yıkanmış etler konup suyunu çekmesi beklenir. Suyunu çeken ete 3 yemek kaşığı yağ ve ince doğranmış kurusoğan eklenerek hafif şekilde kavrulur. Salça ve sudan alınan kerevizler ilave edilir. Tahta kaşıkla şöyle bir çevrildikten sonra üzerini örtecek kadar su konup kısık ateşte 40 dakika pişirilir. 1 yumurta sarısı 1/2 limon suyu kasede çırpılır. Yemekten alman 2-3 kaşık su yumurtaya ilave edilir. Hepsi karıştırüıp yemeğin içine dökülür. Karıştırılıp tencerenin kapağı kapatılır.
|
Terbiyeli Kereviz |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc61777
Gönderme Tarihi: 28.Mar.2011
3,144 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg (4 küçük boy) kereviz (kabukları soyulup, önce ortadan ikiye, sonra da her bir parça dörde bölünmüş)
150 gr (10 çorba kaşığı) tereyağı
200 gr kuzu eti (kuşbaşı doğranmış)
1 iri soğan (ince doğranmış)
1+1/2 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
3 su bardağı et suyu
Terbiyesi:
2 çorba kaşığı un
2 yumurtanın sarısı
1/2 limonun suyu
1/2 su bardağı su
Orta boy bir tencerede tereyağı, orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca önce etleri koyup 3-4 dakika, sonra da soğanları katıp her ikisi de pembeleşene kadar toplam 10 dakika kavurunuz. Tuz ve biberi ekleyip karıştırınız. Et suyunu döküp tencereyi ağzı kapalı olarak 20-30 dakika, etler yumuşayana kadar pişiriniz.
Geniş bir tencereye kereviz parçalarını diziniz. Orta boy tencereyi ateşten alıp, içindeki etli karışımı geniş tenceredeki kerevizlerin üstüne delikli kepçeyle yerleştiriniz. Üstüne tencerede kalan et suyunu döküp, bir tabak örterek tencerenin kapağını kapatınız. Yemeği 50-60 dakika ağır ateşte pişiriniz. Tencereyi ateşten alınız.
Terbiyesi için, yemeğin suyunu küçük bir tencereye süzüp alınız. Unu katıp iyice karıştırdıktan sonra, 1/2 su bardağı su ekleyip bir taşım kaynatarak tencereyi ateşten alınız. Bir başka küçük tencerede yumurta sarısını ve limon suyunu çırpıp öteki tenceredeki unlu suya çırpmaya devam ederek yediriniz.
Etli kerevizi bir servis tabağına aktarıp, üstüne hazırladığınız terbiyesini dökerek servis ediniz.
|
TEBİYELİ KEREVİZ |
|
nafile
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.12.2013
Mesajlar: 25 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc94452
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2013
2,286 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yemek kaşığı margarin
2 havuç
1 kg kereviz
2 soğan
1 kaşık salça
2 çorba kaşığı un
1 et bulyon
Terbiyesi için:
1 limon
1 yumurta
Soyulmuş kerevizler, yarım limon suyu, 2 yemek kaşığı un katılmış suya küp şeklinde doğranır.
Bu şekilde kerevizlerin kararması önlenir. Uygun bir tencerede 3 yemek kaşığı sana yağı ile ince doğranmış soğan ve havuç hafifçe kavrulur. İçine salça ve kerevizler ilave edilir. Tahta kaşıkla karıştırıldıktan sonra üzerini örtecek kadar su konur. En son Et Bulyon ilave edilir. Kısık ateşte 40 dakika kadar pişirilir. 1 yumurta sarısı, yarım limon suyu ile kâsede çırpılır.
Yemekten alınan iki kaşık su yumurtaya ilave edilir. Hepsi iyice karıştırılıp yemeğin içine konur. Karıştırıldıktan sonra tencerenin kapağı kapatılır. Yemek bir taşım daha kaynatılıp ateşten alınarak sıcak servis yapılır.
|
Terbiyeli Kereviz |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172502
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2023
128 defa indirildi / yazdırıldı
|
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı
750 g kereviz
1 adet limonun suyu, kerevizi bekletmek için
1 çorba kaşığı un, kerevizi bekletmek için
2 adet orta boy patates
2-3 adet orta boy havuç
60 ml zeytinyağı
250 g arpacık soğan, soyulmuş
600 ml su, kaynar
1 tatlı kaşığı tuz
3-4 dal maydanoz, ince kıyılmış
Terbiye için:
1 adet yumurta sarısı
1 çorba kaşığı un
1 adet limonun suyu
200 ml pişirdiğiniz yemeğin kaynar suyu
Kerevizlerin kabuklarını soyduktan sonra ortadan ikiye sonra dörde bölüp, iri parçalar halinde doğrayın. Kararmaması için limonlu ve unlu suyun içinde bekletin.
Patatesin kabuğunu soyduktan sonra kereviz ebadında doğrayın. Havucun dış kabuğunu bıçakla kazıyın ve orta kalınlıkta halka halka doğrayın.
Orta boy bir tencereye zeytinyağını koyup ısıtın. Arpacık soğanları ekleyin ve 3-4 dakika kavurun. Ardından havucu ve patatesi ekleyin. 2-3 dakika sebzeleri kavurduktan sonra üzerine kaynar su ve tuzu ilâve edin. 20-25 dakika sonra patates tam pişmeden içine kerevizi ilave edin.
Küçük bir kâsede yumurta sarısı, un ve limon suyunu çırpın. Devamlı karıştırarak yemeğin suyunu azar azar yedirin.
Hazırladığınız terbiyeyi kerevize ilave edip hemen ateşten alın. Yemeği maydanozla süsleyerek servis edin.
Not: Terbiyeye lezzet vermek için küçük bir diş ezilmiş sarımsak ilave edebilirsiniz.
|
|
Terbiyeli Kereviz Tarifleri Kuru Kabak Tarifleri
|
|