|
Terbiyeli Ispanak Çorbası |
|
Eda21
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2009
Mesajlar: 22 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc33272
Gönderme Tarihi: 28.Oca.2009
2,854 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. ıspanak
yeteri kadar tuz ve karabiber
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
1/2 bardak su
1 çorba kaşığı pirinç
1/2 bardak yoğurt
1 yumurta sarısı
Ispanakları yıkayın, haşlayın ve ince ince kıyın. Tuz, karabiber ilave edin. Ağzı sıkı kapanan bir tencerede tereyağını hafifçe pembeleştirin. Un koyarak kavurun. İçine ıspanak, su ve pirinçleri ilave ederek hafif ateşte pişirin. Gerekirse su ilave edin. Pirinçler pişince, çorbaya yumurta sarısı ile çırpılmış yoğurt koyarak servis yapın.
ML® Terbiyeli Ispanak Çorbası için tıklayın
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 04.03.2024
|
Terbiyeli Ispanak Çorbası |
|
subutay
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.08.2010
Mesajlar: 30 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc55080
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2010
2,419 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gr. ıspanak (yapraklı kısımları)
1 orta boy soğan
1 orta boy havuç
4/5 çorba kaşığı sıvı yağ
yeterince et suyu veya su
tuz
karabiber
1/2 demet maydanoz
Terbiyesi için:
1 yumurta
2 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı yoğurt
Ispanak yapraklarını yıkayıp süzgece alarak suyunu süzelim ve ince şeritler halinde doğrayalım. Tencereye sıvı yağı alalım. Küp doğranmış soğanı ekleyerek pembeleşene dek kavuralım. Rendelenmiş havucu ve ıspanakları ekleyip 2-3 dk. daha kavuralım. Suyu ekleyip sebzeler diriliklerini kaybedene dek pişirelim. Yumurta sarısını, unu, 1 kepçe çorba suyunu bir kapta çırpalım. Yoğurdu ekleyelim, terbiyeyi azar azar ve karıştırarak çorbaya ilave ederek bir taşım daha kaynatıp ateşten alalım. Çorbayı ateşten almadan 5 dk. önce tuzunu ayarlayalım. Üzerine karabiber serperek servis yapalım.
ML® Terbiyeli Ispanak Çorbası (görsel)
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 04.03.2024
|
Terbiyeli Ispanak Çorbası |
|
İ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 614 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc159620
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2021
966 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım demet ıspanak
1 orta boy kuru soğan
1 adet havuç
1 kahve fincanı sıvı yağ
3 diş sarımsak
Tuz
Terbiyesi için:
1 yumurta sarısı
2 dolu yemek kaşığı un
3 dolu yemek kaşığı yoğurt
Bir tencereye sıvı yağ konur, üzerine ince doğranmış soğan ve havuç konarak yumuşayıncaya kadar kavrulur.
Üzerine kıyılmış ıspanak eklenerek bir süre kavrulur.
Onun da üzerine yeterince su konarak kaynamaya bırakılır.
Ayrı bir kapta, yumurta sarısı, un ve yoğurt alınarak iyice çırpılır.
Üzerine kaynar çorbadan bir kaç kaşık eklenerek karıştırılır ve terbiye çorba tenceresine eklenir. Devamlı karıştırılarak kaynatılır.
En son tuzla ezilmiş sarımsak eklenir.
Bir süre daha kaynatılarak sıcak servis edilir.
|
Terbiyeli Ispanak Çorbası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc165837
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2022
313 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. ayıklanmış yıkanmış ıspanak
1 adet orta boy soğan
1 diş sarımsak
4 su bardağı su
1 su bardağı et suyu
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Terbiyesi için:
5 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı tepeleme un
Servisi için:
Zeytinyağı
Kırmızı pul biber
Kuru nane
İsteğe göre haşlanmış nohut
Soğanı yemeklik doğrayın. Yıkanıp ayıklanmış ıspanakları doğrayın. Zeytinyağını tencereye alın, soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Ispanakları ilave ederek 2 dakika daha kavurun. Nohutları ilave edin, 4 su bardağı su ve 1 su bardağı et suyunu ekleyerek orta ateşte kaynatın. Terbiyesi için yoğurt, yumurta ve unu geniş bir kase içinde çırpın. Kaynayan çorbadan 1-2 kepçe alıp terbiyeye ilave edin ve çırpmaya devam edin. Ilınan terbiyeyi çorbaya ekleyin ve karıştırın. Tuzunu eklediğiniz çorbayı 1 taşım daha kaynatın. İsteğe göre yağda nohut, kırmızı biber, kuru nane ve zeytinyağı kızdırıp çorbanın üstüne dökerek servis yapın.
|
Terbiyeli Ispanak Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177066
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2024
127 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 büyük demet ıspanak (250g)
1 havuç
1 soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Terbiyesi için:
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı
2 normal yemek kaşığı un
Üzerine:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı pul biber
Ispanakları iyice yıkayıp ince küp şeklinde doğrayın.
Havucu soyup rendeleyin.
Soğanları ince küp doğrayıp zeytin yağ ile tencerede kavurun.
Rengi dönünce havuçları ekleyip bir tur daha kavurun.
En son ıspanakları ilave edin ve küçülüp rengi dönene kadar soteleyin.
Suyunu ve tuzunu ekleyin kaynayınca orta ateşte 20 dakika kadar pişirin.
O sırada terbiyesi için ayrı bir kapta malzemeleri karıştırın.
Pişen çorbadan 1-2 kepçe alıp terbiyeye ekleyin ve ılındırın.
Hepsini çorbaya çırparak ekleyip bir taşım kaynatıp kenara alın.
Tavada tereyağı eritip baharatları ekleyin ve çorbaya karıştırın.
|
Terbiyeli Ispanak Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177352
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2024
51 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
1 bağ ıspanak
1 adet havuç
1 adet soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı et suyu
2 su bardağı su
Karabiber
Tuz
Terbiyesi için:
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı yoğurt
Ispanak yapraklarını yıkayıp, süzün. Sonrasında ince ince doğrayın. Çorba tenceresinde yağ ile birlikte soğanı kavurun. Rendelenmiş havucu ekleyin. Ispanakları ekleyerek 2-3 dakika kavurun. Tuzu, et suyunu ve suyu ekleyerek sebzeler yumuşayıncaya dek pişirin. Çorbayı blender’dan geçirin. Terbiyesi için yumurta sarısını, unu, yoğurdu çırpın. Kesilmemesi için, çorbadan bir kepçe terbiyeye ekleyin ve çırpın. Yavaş yavaş çorba tenceresine ekleyin. Bir taşım daha kaynatın ve ocağın altını kapatın.
|
|