|
Terbiyeli Havuç Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177670
Gönderme Tarihi: 09.May.2024
138 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet rendelenmiş havuç
2 diş sarımsak
1 çay bardağı tel şehriye
5 su bardağı tavuk suyu
Terbiyesi için:
4 yemek kaşığı yoğurt
1 tepeleme yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
1 su bardağı su
Üzeri için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
Bir tencerenin içine 1 yemek kaşığı sıvı yağ döküp üzerine iki adet rendelenmiş havuç ve 2 diş sarımsak ekleyerek kavurmaya başlayın.
Daha sonra, tencereye bir çay bardağı tel şehriye ve 5 su bardağı tavuk suyu (zamandan tasarruf için bulyon kullanabilirsiniz) ekleyip kaynatmaya başlayın.
Bu sırada, terbiyesi için bir karıştırma kabının içine 4 yemek kaşığı yoğurt, 1 tepeleme yemek kaşığı un, 1 yumurta sarısı ve 1 su bardağı su ekleyerek güzelce karıştırın.
Kaynamakta olan çorbadan hazırladığınız terbiyeye azar azar ekleyip karıştırın. Daha sonra terbiyeyi çorbaya ilave edin.
Birkaç dakika daha kaynattıktan sonra tuzunu ilave edip çorbanın altını kapatabilirsiniz.
Bir yemek kaşığı tereyağı bir sahanda eritip üzerine kuru nane ekleyin.
Tereyağlı sosu çorbanın üzerine gezdirin ve çorbanız servise hazır.
|
Terbiyeli Havuç Çorbası |
|
azıcık aşım
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.03.2019
Mesajlar: 33 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc141379
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2019
656 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet rendelenmiş havuç
1 küçük boy kuru soğan
3 yemek kaşığı sıvı yağ
5 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı tel şehriye
Terbiyesi için
5 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı limon suyu
1 su bardağı soğuk su
1 su bardağı sıcak su (ılıtmak için)
Sıvı yağı tencereye alın ve doğramış olduğunuz soğanı ekleyip kavurun.Yumuşayan soğanın üzerine havuç rendesini ilave edip renk alana kadar pişirin. 1 litre kadar sıcak suyu ilave ettikten sonra tel şehriyeleri de ekleyip bir taşım kaynatın.
Terbiyesi için bir kaba yoğurt ve yumurta sarısını alıp çırpın. Ardından sırasıyla un, limon suyu ve bir bardak soğuk suyu ilave edip iyice karıştırın. Çorbanız kaynadıktan sonra yoğurtlu harcınıza sıcak su ilave ederek ılıştırın ve ardından karışımı çorbaya azar azar ilave ederek karıştırın. Çorbanızı orta ateşte kaynayana kadar karıştırın.
Pişen çorbanıza dilediğiniz kadar tuz ekleyip servis edebilirsiniz.
|
Terbiyeli Havuç Çorbası |
|
gök türk
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.01.2018
Mesajlar: 32 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc131593
Gönderme Tarihi: 31.Oca.2018
1,554 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet havuç
1 su bardağı su
4 su bardağı tavuk suyu ya da su
Terbiyesi için:
1 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
1 Türk kahve fincanı un
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Üzeri için:
Kırmızı pul biber
Havuçları rendeleyip tencerede az yağ ile soteleyelim. Ardından tencereye 3 bardak tavuk suyu ekleyip haşlayalım. Blendırdan geçirelim püre haline getirelim. Ayrı bir tencerede terbiyeyi hazırlayalım. Un ve zeytinyağını unun kokusu gidene kadar 3-4 dk kadar kavuralım.
Soğuk sütü azar azar ilave edelim. Yumurta sarısını da ekleyip tel çırpıcıyla sürekli karıştıralım. Topaklanmaması gerekiyor. Sonra havuç püresinin içine ilave edelim hazırladığımız terbiyeyi azar azar. Tuzunu ve çekilmiş karabiberi de ekleyelim.
|
Terbiyeli Havuç Çorbası |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc124776
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2017
965 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 yemek kaşığı margarin
2 adet patates
3 adet havuç
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
6 su bardağı et suyu
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurtanın sarısı
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşıgı tuz karabiber
Havucun kabuklarını kazıyıp tavla zarı şeklinde doğrayın.
Patateslerin kabuklarını soyup, kararmamaları için su dolu bir kâsenin içinde bekletin.
Kuru soğan ve sarımsakları yemeklik doğrayın.
Derin bir tencerede erimiş margarini kızdırıp, içine doğranmış kuru soğan ve sarımsakları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
Soğanlar pembeleşince, içine tavla zarı şeklinde doğradığınız havuçları ilave edip kavurun.
Daha sonra et suyunu ekleyip kaynatın.
Et suyu kaynarken kararmamaları için suda beklettiğiniz patatesleri, rendenin geniş tarafı ile rendeleyip, kaynamış olan et suyuna ilave edin.
Tuz ve karabiber ile baharatlandırdıktan sonra, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Sebzeler pişince mikserden çekip, püre haline getirin.
Küçük bir kâsede, yoğurt, yumurta sarısını iyice karıştırıp, pişen çorbaya karıştırarak ilave edin.
Bir taşım kaynattıktan sonra çorbayı servis tabağına alıp, kuru nane ile süsledikten sonra sıcak olarak servis edin.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 08.04.2024
|
Terbiyeli Havuç Çorbası |
|
pişiren kadın
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.03.2013
Mesajlar: 25 Şehir: Düzce |
Kısa URL: https://ml.md/lc87494
Gönderme Tarihi: 10.Mar.2013
1,638 defa indirildi / yazdırıldı
|
2000 gr. et suyu (8 bardak)
300 gr. havuç
30 gr. yağ, (1+1/2 çorba kaşığı)
1 bardak su
Tuz
Terbiyesi:
180 gr. süt (3/4 bardak)
60 gram yağ
75 gr. un
3 yumurtanın sarısı
Bir tencereye yağ ve üstleri kazınarak küçük doğranmış havuçlar 5 dakika kavrulur. Önce yarım sonra da azar azar yarım bardak su konarak havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirilir ve havuçlar ince elekten geçirilir. Bu havuç püresine et suyu azar azar katılarak yedirilir, sonra kaynatılır. Diğer taraftan bir kulaneye yağ il un konarak kavrulur. üzerine yavaş yavaş süt dökülür. Kuşanenin içindekilerin çok çabuk ve iyice karıştırılıp halletmelidir. Kuşane ateşten indirilir, yumurta sarıları ilâve edilirken yine iyice karıştırılıp yedirilir. Sonra üç kepçe kaynamakta olan çorbadan kuşaneye boşaltılır, iyice karıştırılır. Bundan sonra, kuşanedekileri de çorbaya azar azar dökmek lâzımdır.
|
Terbiyeli Havuç Çorbası |
|
yediveren
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.04.2011
Mesajlar: 38 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc62190
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2011
3,473 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet havuç
1 adet soğan
8 su bardağı su ya da et suyu
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı tereyağı
Terbiye için:
1 adet yumurta
1 adet limon
2-3 çorba kaşığı un
Soğan yağda kavrulur. İri doğranmış havuçlar ve tuz atılır. Bir kaç tur çevirdikten sonra et suyunun yarısı konur. Havuçlar yumuşayana kadar haşlanır. Sonra robottan geçirilerek püre yapılır. Kalan et suyu eklenir. Bir tık daha kaynatılır. Bu arada terbiye çırpılır. Çorbaya katılır, bir tık daha kaynatılır.
ML® Terbiyeli Ispanak Çorbası için tıklayın
ML® Terbiyeli Ispanak Çorbası (görsel)
|
Terbiyeli Havuç Çorbası |
|
denklem
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.01.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc46158
Gönderme Tarihi: 14.Oca.2010
2,366 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 bardak et suyu
4 büyük havuç
1 çorba kaşığı yağ
Tuz
Terbiyesi için:
2 kaşık yağ
1,5 çay bardağı süt
1,5 kahve fincanı un
3 tane yumurta
Bir buçuk kaşık yağda, kazınarak küçük küçük doğranmış havuçlar birkaç dakika kavrulur. Bir bardak su iki defada konularak orta ateşte havuçlar iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. Süzgeçten geçirilerek püre haline getirilir. Et suyu azar azar ve karıştırılarak ilâve edilir. Ayrı bir kapta yağ ile un kavrulur; buna süt ilâve edilir ve iyice döğülür. Ateşten alınır. Teker teker yumurta sarıları da hızlı çarpılarak buna yedirilir. Sıcak havuçlu sudan iki kepçe alınarak sulandırılmak ve azar azar tenceredeki çorbaya katılarak tuzu konup iki taşım kaynatmalıdır. Ateşten indirilip servis yapılır.
|
Terbiyeli Havuç Çorbası |
|
maya
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.11.2007
Mesajlar: 48 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc24217
Gönderme Tarihi: 31.May.2008
2,677 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 büyük havucu kızartıp çok ufak doğrayarak 1 çorba kaşığı margarin ve 2 bardak suda iyice haşladıktan sonra kevgirden geçirerek püre haline getirin. 8 bardak etsuyunu azar azar, yedire yedire havuçlara katın, kaynamaya bırakın. Başka bir kapta silme 3 kaşık margarinle 1,5 kahve fincanı unu kavurun ve azar azar bir su bardağının dörtte üçü kadar süt katın, dövercesine karıştırın. Sonra ateşten alıp teker teker üç yumurta sarısını yedirerek karıştırıp takın. Hepsini bir çorbaya katıp servis yapın.
|
Terbiyeli Havuç Çorbası |
|
şefkarnaval
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.03.2008
Mesajlar: 42 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc23271
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2008
2,629 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 bardak et suyu
4 büyük havuç
1.5 çorba kaşığı margarin
1 bardak su
tuz
Terbiyesi:
3/4 bardak süt
3 çorba kaşığı margarin
1.5 kahve fincanı un
3 yumurta sarısı
Margarin ve üstleri kazınarak küçük küçük doğranmış havuç bir tencereye koyulur. Beş dakika kadar kavrulur. Üzerine yarım bardak su dökülür. Sonra suyun öteki yarısı yavaş yavaş eklenir. Havuçlar iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişince kevgirden geçirilerek püre haline getirilir. Bu havuç püresi et suyuna azar azar katılarak püreye yedirilir. Sonra kaynatılır. Başka bir yerde un ve margarin kavrulur. Üzerine yavaş yavaş süt dökülür. Malzeme çabucak ve iyice karıştırılır. Ateşten indirilir. Yumurta sarıları eklenerek yeniden karıştırılarak yedirilir. Kaynamakta olan çorbadan üç kepçe alınarak bu malzemenin içine boşaltılır. Karıştırılır. Sonra terbiyeyi çorbanın içine azar azar katarak karıştırılır. Bu taşım kaynadıktan sonra ateşten indirilir.
|
Terbiyeli Havuç Çorbası |
|
Berat
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.08.2007
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc17338
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2007
2,509 defa indirildi / yazdırıldı
|
2-3 büyük havuç,
6 bardak su veya et suyu,
2 çorba kaşığı margarin,
1 kahve fincanı patates nişastası,
2 adet yumurta,
yarım demet maydonoz,
3 adet yeşil biber
tuz
Havuçların üzerlerini iyice kazıyıp yıkadıktan sonra küçük küpler halinde doğrayın. Doğradığınız havuçları iyice yumuşayana kadar haşlayın. Kevgirle havuçları alıp, iyice ezin. Suyunu atmayın. Daha sonra, bir kenara ayırdığınız suyun içine ezilmiş havuçları ekleyin.
Diğer yandan bir tavada margarini eritin. İçine boza kıvamında sulandırdığınız patates nişastasını dökün. Karıştırarak pişirin. Pişirdiğiniz nişastayı çorbanın üzerine yavaş yavaş ilave edin. Tuzunu, biberini ilave edip ağır ateşte kaynamaya bırakın. Servis yapmadan önce yumurtaları çırpıp terbiyesini hazırlayın ve servis yapın. Dilerseniz üzerine maydanoz serpin.
|
Terbiyeli Havuç Çorbası |
|
Seval Hoşgör
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.12.2006
Mesajlar: 52 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc9883
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2006
2,995 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 bardak et suyu veya kemik suyu
1 kilo havuç
Yarım küçük paket yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Terbiyesi için:
1 bardak süt
2 adet yumurta
2 kahve fincanı un
Yarım küçük paket yağ
Havuçların üzerleri kazınıp yıkanır ve rendenin kalın tarafından geçirilerek rendelenir. Sonra bunlar bir tenceredeki yağda 5 - 7 dakika kadar kavrulup bir bardak su ilave edilerek yumuşayıncaya kadar «Ortalama yarım saat veya daha fazla» pişirilir. Sonra bu havuçlar süzgeçten geçirilerek püre haline getirilir. Sonra buna eldeki et veya kemik suyu azar azar ilave edilerek yedirilir ve iyice kısılmış ateş üzerinde bırakılır. Ayrı bir kabın içinde yağ ile un 2 - 3 dakika kadar süre ile kavrulup, buna, devamlı olarak karıştırmak şartı ile sıcak süt ve sonra da yumurtaların yalnız sarıları ilave edilip hızlı hızlı karıştırmaya devam edilerek yedirilir. Sonra bu karışıma 4-5 kaşık havuç suyundan konarak elde edilen bu yumurtalı terbiye, kaynamakta olan çorbanın içine karıştıra karıştıra dökülür ve bir taşım daha kaynatılıp ateşten indirilerek, arzu edilirse üzeri iri yaprak maydanozla süslenip servis yapılır.
|
|