|
Terbiyeli Enginar Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc178528
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2024
87 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
5 adet çanak enginar
1 adet soğan
1 adet patates
2 yemek kaşığı un
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Et suyu ve su
Yarım limonun suyu
2 su bardağı süt
1 adet yumurta sarısı
Tuz
Karabiber
Öncelikle hazır olarak satın aldığınız çanak enginarları bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin. Limon suyunu da ilave edip orta ateşte yumuşayana kadar haşlayın. Soğan, sarımsak ve patatesi doğrayın. Ayrı bir tencerede ısıttığınız zeytinyağında kuru soğan ve sarımsakları hafif bir renk alana kadar kavurun. Ardından patatesleri ekleyip karıştırın. Haşlanmış enginarların suyunu süzdürün ve küçük küpler halinde kesin. Sebzelerin içerisine enginarları ilave edip karıştırarak pişirin. Sıcak et suyunu ve suyu ilave edip kısık ateşte kaynamaya bırakın. Blender’dan geçirin. Terbiyesi için ayrı bir kapta un, süt ve yumurta sarısını pürüzsüz oluncaya kadar karıştırın. Çorbanın suyundan bir kepçe alıp terbiyenin ısısını eşitleyin. Kaynamakta olan çorbaya azar azar ilave ederek karıştırın. Tuzu ve karabiberi ilave edip, bir iki taşım daha kaynatıp, ocağın altını kapatın.
|
Terbiyeli Enginar Çorbası |
|
çintme
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.08.2016
Mesajlar: 24 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc118802
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2016
1,531 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet konserve enginar
6 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Terbiye için:
1 adet limon
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı un
Üzeri için:
1 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Enginarlar kapaca doğranır, tencereye atılır, su eklenir, yumuşayana kadar haşlanır. Blenderden geçirilir. Tekrar ateşe oturtulur. Terbiye malzemeleri iyice çırpılır, çorbaya katılır, tuz sepilir. Bir taşım kaynatılır, servis kasesine konur. Üzerine yakılmış yağ gezdirilir.
|
|