| 
 
 
 | 
Tepside Mantı | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3821 
Gönderme Tarihi: 16.May.2006 
2,965 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamuru Için:
 
2 Çorba Kasigi Siviyag
 
1 Adet Yumurta
 
1 Tatli Kasigi Tuz
 
6 Su Bardagi Un
 
Yeterince Su
 
Ici için:
 
250 gr Kiyma
 
2 adet cok ince kiyilmis soğan
 
Tuz ve karabiber
 
Sosu icin
 
1 Çorba Kasigi Tereyağıi
 
1 Çorba Kasigi Salça
 
 
Unun ortasini havuz gibi açip, yumurta, su ve tuzla yogurarak sert bir hamur yapalim. Hamuru bezelere ayirarak 15 dakika bekletelim.
 
Bezelerden ince yufkalar açalim.
 
Yufkalari küçük kareler seklinde keselim. Icine iyice yogurdugumuz ic malzemelerinden bir miktar koyup,yildiz seklinde katlayip, yagladigimiz tepsiye dizelim ve 200 derecede firinda kizartalim.
 
Daha sonra salca ve yagi suyla beraber eritin,firindan aldigimiz mantilarin uzerine bosaltalim.Tekrar firina verip,mantilarin suyu isinana kadar bekletelim,yalniz su kaynamamali.Daha sonra sarmisakli yoğurtla servis yapalim.
 
 
 
  
 | 
Tepsi Mantısı | 
  | 
beslenme çantası 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.09.2008 
Mesajlar: 22 Şehir: Trabzon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc27379 
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2008 
2,376 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. un
 
1 yumurta
 
Tuz
 
Un
 
İç malzeme:
 
Yarım kg. kıyma
 
2 soğan
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kırmızıbiber
 
 
Un, su, yumurta, tuz ile sert bir hamur hazırlanır. 10 dk. dinlenmeye bırakılır. Harcı için kıymaya doğranan soğan, baharatlar, tuz eklenir ve karıştırılır. Hamurdan bezeler alınarak ince bir şekilde açılır, küçük kareler kesilir, iç malzemeden konulur. Karenin uç kısımlarından kapatılır. Tepsiye dizilir ve bir miktar su konularak ocakta tepsi çevrilerek pişirilir. Sarımsaklı yoğurtla servisi yapılır.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 17.04.2024
  
 | 
Tepsi Mantısı | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc167614 
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2022 
405 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.dogrusucarrefoursa.com
 
 
Hamuru için:
 
150 gram buğday unu
 
1 adet yumurta
 
½ su bardağı su
 
İç harç için:
 
100 gram kıyma
 
Yarım soğan
 
1 tutam tuz
 
1 tutam karabiber
 
Sosu için:
 
150 gram tereyağı
 
1 tatlı kaşığı pul biber
 
1 tatlı kaşığı sumak
 
1 tatlı kaşığı kekik
 
1 orta kase yoğurt
 
1 diş sarımsak
 
 
Un, yumurta ve suyu bir kapta karıştırın, kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Elde edilen hamuru dinlenmesi için bir süre kenara alın Hamur dinlenirken, kıyma, soğan, tuz ve karabiberi karıştırarak iç harcı hazır hale getirin. Dinlenen hamuru merdane ile açın. Açtığınız hamuru kare kare kesin. Kesilen karelerin üzerine bir sıkımlık iç harç koyun. Kareleri kayık şeklinde kapatın ve iç harcı gözükecek şekilde tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 35 dakika pişirin. Tereyağını kızdırıp içine pul biber ekleyerek sos hazırlayın. Fırından çıkan mantıya önce yağ sosunu dökün, ardından kekik ve sumak serpin. Mantınızı sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Tepsi Mantı | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc179583 
Gönderme Tarihi: 21.Eyl.2024 
284 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
Hamur için:
 
2 su bardağı un
 
1 adet yumurta
 
1 çay bardağı su
 
1 çay kaşığı tuz
 
İç harcı için:
 
250 gram kıyma
 
1 adet soğan (rendelenmiş)
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kırmızı toz biber
 
Üzeri için:
 
1 su bardağı yoğurt
 
2 diş sarımsak
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
 
 
Unu geniş bir kaba alın. 
 
Ortasını havuz gibi açarak yumurta, su ve tuzu ekleyin. 
 
Tüm malzemeleri yavaş yavaş karıştırarak yoğurun. 
 
Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin. 
 
Hamuru streç filme sararak 20-30 dakika dinlendirin.
 
Rendelenmiş soğanı, kıyma, tuz ve baharatlarla karıştırarak iç harcı hazırlayın. 
 
Tüm malzemelerin iyice karışmasını sağlayın.
 
Dinlenen hamuru iki bezeye ayırın. 
 
Her bir bezeyi ince bir şekilde açın. 
 
Açtığınız hamuru kare şeklinde küçük parçalara kesin. 
 
Her karenin ortasına iç harçtan bir miktar koyun ve hamuru bohça şeklinde kapatın.
 
Hazırladığınız mantıları yağlanmış fırın tepsisine dizin. 
 
Mantıların üzerini hafifçe bastırarak düzleştirin. 
 
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, mantılar altın rengini alana kadar pişirin.
 
Yoğurdu sarımsakla karıştırın. 
 
Tereyağını eritip kırmızı toz biberle hafifçe yakın.
 
Fırından çıkan mantıların üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün. 
 
Üzerine tereyağlı sosu gezdirerek sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |