|
Tepside İçli Köfte |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc165565
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2022
178 defa indirildi / yazdırıldı
|
1.5 su bardağı ince bulgur
1 yumurta
3 orta boy patates
Tuz
Pul biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
İçi için
250-300 gram kıyma
Yarım su bardağı ceviz
2 adet soğan
Kimyon
Tuz
Pul biber
Karabiber
1 yemek kaşığı domates salçası
Önce iç harcı için soğanları ince ince doğrayıp tavaya alıyoruz, kıyma ve biraz da sıvı yağ ekleyerek kavuruyoruz. Salça ve baharatları ekleyerek karıştırıyoruz. Patatesleri haşlayıp, püre haline getiriyoruz. Bulguru derin bir kaba alıyoruz, üzerine gelecek kadar kaynar su ekliyoruz. Üstünü kapatarak 10 dakika dinlendiriyoruz. Patates, salça ve baharatları ilave edip, yoğuruyoruz. Alt kısmına tereyağı sürüyoruz. Hamurun yarısını alıp fırın kabına yayıyoruz. Üzerine kıymayı kaşıkla bastırıyoruz. Kalan hamuru da parça parça şeklinde her yere yayıyoruz ve üzerini tamamen kapatıyoruz. Çok az yumurta fırçasıyla üste sıvı yağ sürüyoruz. 200 derece ısıtılmış fırında üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
|
Tepside İçli Köfte |
|
ğĞüÜşŞiİöÖçÇ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.01.2021
Mesajlar: 30 Şehir: Çankaya |
Kısa URL: https://ml.md/lc155475
Gönderme Tarihi: 15.Oca.2021
525 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 su bardağı köftelik ince bulgur
1/2 su bardağı irmik
2 adet küçük boy patates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
İçi için:
500 gram kıyma (orta yağlı)
2 yemek kaşığı tereyağ
2 adet orta boy soğan
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 su bardağı antepfıstığı içi
Patatesleri iyice yumuşayana kadar haşlayın.
Bulgurla irmiği derin bir kaseye alın ve üzerlerini biraz geçecek kadar sıcak su koyup kasenin üzerini kapatın.
Bu arada tereyağını bir tavaya alın üzerine yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin.
Soğanlar hafif yumuşayınca kıymayı ekleyin, kıyma iyice kavrulana kadar orta ateşte pişirmeye devam edin.
Kıyma kavrulunca, harcın içine fıstık ve baharatları ekleyip 2 dakika daha pişirin ve ocaktan alın.
İyice yumuşayana kadar haşladığınız patatesler, bulgurlu karışıma eklemek için soyun.
Demlenen irmik ve bulguru havalandırın ve hafif soğutun.
Tereyağı dışındaki diğer malzemeleri de üzerine ekleyip en az 10 dakika boyunca yoğurun.
Fırınınızı 200 derecede ısıtın.
Pişirme kabınızı hafif yağlayın.
Bulgurlu karışını 2 eşit parçaya bölün. İster 2 parça streç film arasında açarak 2 adet eşit hamur elde edin; isterseniz de elinizle incelterek, parça parça tepsiye yerleştirin.
İlk katı koyduktan sonra kıymalı harcın tamamını yayın ve 2. kat bulgurlu hamuru da üzerine serin.
Eritilmiş tereyağı da üzerine gezdirip tepsiyi fırına verin.
Üzeri kıtırlaşana kadar 30 dakika kadar pişirin.
|
Tepside İçli Köfte |
|
TopluNur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.11.2012
Mesajlar: 81 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc84330
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2012
2,029 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Su Bardağı ince bulgur
2 Adet soğan
250 gr yağsız dana kıyma
250 gr kıyma
3 Yemek Kaşığı margarin
Tuz
Karabiber
1 Adet yumurta
1 Çay Bardağı sıcak su
1 Çay Kaşığı kimyon
İçi için 2 kaşık margarini tavada eritin doğranmış soğanları ilave edip pembeleştirin kıymayı ekleyip kavurun ocaktan alıp tuz, kimyon ve karabiber serpip karıştırın ince bulgur, dana kıyma, tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve 1 yumurtayı bir kaba alıp iyice yoğurun ara sıra elinizle su serpip hazırladığınız hamuru ikiye bölün bir parçayı yağlanmış tepsiye 0,5 cm kalınlığında yayın arasına iç malzemeyi koyup kalan hamuru da üzerine kapatın kalan margarini bir kaşık sıcak suyla karıştırıp eritin ve hamurun üzerine fırçayla sürün önceden ısıtılmış orta hararetli fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişirip dilimleyerek servis yapın.
Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 13.10.2021
|
|