| 
 
 
 | 
Tepsi Kebabı (Şanlıurfa) | 
  | 
İ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.09.2014 
Mesajlar: 539 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc141785 
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2019 
1,581 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet patlıcan
 
1 kg orta yağlı kıyma
 
2 adet domates
 
Sıvı yağ
 
Karabiber
 
Tuz
 
 
Domates rendelenir, bir karıştırma kabında kıyma, domates hafif tuz ve karabiber yoğurulur.
 
Patlıcanlar 2 parmak eninde doğranır.
 
Orta boy bir tepsi yağlanır.
 
Kıymadan ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapılır, tepsiye bir köfte, bir patlıcan biçiminde dizilir, tepsinin dış tarafı bir sıra dolunca ikinci sıra da aynı şekilde dizilir, tepsi dolana kadar bu şekilde devam edilir.
 
Yepsinin üzerine hafif sıvı yağ gezdirilir ve bir fincan kadar su serpilir.
 
Tepsi 200 derece fırında pişirilir, sıcak servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
Tepsi Kebabı (Şanlıurfa) | 
  | 
sultan hatun 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.03.2014 
Mesajlar: 30 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc130185 
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2017 
1,252 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi
 
 
2 kg patlıcan (ince ve uzun boyda) 
 
1 kg orta yağlı kıyma et
 
1 fincan yağ
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
 
Tepsi kebabı denildiğinde patlıcanla yapılan bu yemek anlaşılır. Kıyma etin içerisine tuz ve karabiber konularak yoğrulur. Yıkanıp baş kısımları kesilmiş patlıcanlar dört-beş cm kalınlığında halka halka doğranır; etler elde kebap eti gibi şekillendirilerek tepsiye bir et/ bir patlıcan olarak dizilir. Tepsi tamamen dolunca üzerine bir fincan kadar yağ ve tuz ilave edilerek 200 derecede 1 saate yakın pişirilir veya fırına yollanır. Ayrı bir tepsiye domatesler ikiye bölünerek ters biçimde dizilir. İki yemek kaşığı yağ ilave edilerek kenarlarına da altı veya yedi adet kırmızı ya da yeşil biber dizilerek pişirilir ya da fırına yollanır. Fırından gelen tepsiler sofraya alınır, açık (lavaş) ekmeğe dürüm yapılarak, kuru soğan, yeşil biber ve ayran eşliğinde yenilir.
 
 
 
  
 | 
Tepsi Kebabı (Şanlıurfa) | 
  | 
fahriye ersen 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.07.2017 
Mesajlar: 21 Şehir: Niğde | 
Kısa URL: https://ml.md/lc126740 
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2017 
1,215 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 
Patlıcan - 150 gr.
 
Orta yağlı kıyma et - 120 gr.
 
Sıvı yağ - 10 gr.
 
Tuz - 3 gr.
 
Karabiber - 2 gr.
 
Domates - 150 gr.
 
Kırmızı veya yeşil biber - 150 gr.
 
 
İçerisine tuz ve karabiber konulan orta yağlı kıyma et iyice yoğrulur. Patlıcanlar 4-5 cm kalınlığında halka halka doğrandıktan sonra, etler kebap eti gibi şekillendirilerek bir patlıcan bir parça et gelecek şeklinde fırın tepsisine dizilir. Yağ ve tuz ilave edilerek 200 derecede pişirilir, ikiye bölünen domatesler ayrı bir tepsinin içerisine dış tarafı yukarıya gelecek şekilde dizilir. Tepsinin kenarlarına kırmızı veya yeşil biber dizildikten sonra üzerine sıvıyağ gezdirilerek aynı biçimde pişirilir. Lavaş ekmeğine dürüm yapılarak, yeşil biber, kuru soğan ve ayran eşliğinde servis edilir.
 
 
 
  
 | 
Tepsi Kebabı (Şanlıurfa) | 
  | 
mutfak kölesi 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 23.01.2017 
Mesajlar: 18 Şehir: Bitlis | 
Kısa URL: https://ml.md/lc124828 
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2017 
1,285 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 gr dana kıyma
 
4 Adet patlıcan
 
1 Çay Kaşığı ucuyla karabiber
 
Tuz
 
 
Kıymanın içine tuz, karabiber, ve çok az su koyarak yoğurun. Patlıcanları yıkayıp, üç parmak genişliğinde kesin. Küçük boy tepsiye, bir dilim patlıcan bir parça kıyma koyarak tepsinin tamamını doldurun. Üzerine sıvıyağ sürüp fırında üzeri kızarıp pişine kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
Tepside Patlıcan Kebabı (Şanlıurfa) | 
  | 
kiraz ağacı 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 10.06.2015 
Mesajlar: 17 Şehir: Isparta | 
Kısa URL: https://ml.md/lc108327 
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2015 
3,285 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Anadolujet Magazin
 
 
500 gram kebaplık kıyma
 
4 adet kebaplık patlıcan
 
2 adet orta boy domates
 
4 adet sivri biber
 
Tuz ve karabiber
 
 
 
Patlıcanları ve domatesleri eşit parçalara bölün. Kıymaya tuz ve karabiber ekleyin. Tepsiye bir patlıcan bir et gelecek şekilde dizin. Dizdiğiniz tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapatın. 180 derece ısıtılmış fırında yarım saat pişirin. Yarım saatin sonunda tepsinin üzerini açın, domates ve biberleri ekleyin ve 25 dakika daha pişirin.
 
 
 
  
 | 
Tepsi Kebabı (Şanlıurfa) | 
  | 
siyami 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 26.09.2006 
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc39124 
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2009 
3,134 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet kebaplık patlıcan
 
750 gr orta yağlı koyun kıyması
 
3 adet domates
 
Biraz karabiber
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Patlıcanlar yıkanır, üç parmak kalınlığında yuvarlak parçalara bölünür.
 
Et geniş bir kaba konur, tuz ve karabiber atılarak iyice yoğrulur.
 
Et, daha sonra orta büyüklükte bir tepsiye alınır, kenarından başlayarak bir patlıcan biraz et konarak tepside iki veya üç sıra şeklinde dizilir.
 
Domatesler, ikiye bölünüp tepsinin ortasına yerleştirilir.
 
Tepsi fırında 30-35 dakika pişirilir.
 
Sıcak servis yapılır.
 
 
Not: Domates istenmediği takdirde tepsinin tamamı patlıcan ve etle doldurulur.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |