| 
 
| 
 
 
 | 
 
Tepsi Böreği | 
 
  | 
karaca 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.07.2010 
Mesajlar: 64 Şehir: toroslar | 
Kısa URL: https://ml.md/lc53303 
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2010 
2,395 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEME:
 
1 bardak süt
 
3 yumurta
 
yarım su bardağı sıvıyağ
 
2 kaşık katıyağ
 
alabildiği kadar un
 
tuz.
 
 
YAPILIŞI:
 
İstenen herhangi bir börek içi derin bir kap içerisine yumurta, süt, yarım su bardağı sıvıyağ, tuz konup iyice karışırılır. Bu karışıma azar azar un ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır. Hamur uzun silindir haline getirilip, 20 parçaya bölünür. Ufak bezeler yapılıp, üzerine yaş bez örtülerek, 20 dakika dinlendirilir.
 
Dinlenen bezeler 15-20 cm çapında yuvarlak açılır. 2 kaşık katıyağ azar azar sürülüp, 5 tanesi üst üste konur. En üstü yağlanmaz. Böylece 20 bezeden 4 grup yapılır. Birinci grub tepsi büyüklüğünde açılıp, üzerine konur. Tekrar iç konup, yayılır. En üste yumurta sarısı sürülüp, ısıtılmış orta hararetteki fırına konup altı ve üstü pembe renkte pişirilir. Biraz soğutulup, karelere kesilip, servis yapılır.
 
 
 
 
Fotoğraf "semagül" tarafından gönderildi. 17.03.2019
  
 | 
 
Tepsi Böreği | 
 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc159304 
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2021 
448 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 kg böreklik un
 
1 paket yaş maya
 
1 paket sıvı yağ
 
1 su bardağı süt
 
1 adet yumurta
 
Tuz
 
Toz şeker
 
Harç için:
 
Sucuk
 
Sosis
 
100 gram mozzarella peyniri
 
Üzerine:
 
500 gram yoğurt
 
5 adet yumurta
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
 
Hamur için unu derin bir kaba alıp, ortasını havuz gibi açın. Süt, yaş maya, sıvı yağ, toz şeker ve tuz ekleyip yoğurun. Mayalanması için 30 dakika dinlendirin. Hamuru ikiye ayırıp, elimizle kalın şekilde açın. Bir parçasını yağlanmış fırın tepsisine yayın. Üzerine sucuk, sosis, peynir serpiştirin. Açılmış ikinci parça hamuru üzerine kapatın. 10 dakika dinlenmeye bırakın. Ayrı bir yerde yoğurt, yumurta ve sıvı yağı iyice çırpın. Karışımı hamurun üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, ortalama 40-45 dakika kontrol ederek pişirin. Dilimleyip, ılık olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Tepsi Böreği Tarifleri Açma Börek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |