| 
 
 
 | 
TENCEREDE TAVUK KIZARTMASI | 
  | 
Boyalı Direk 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.08.2008 
Mesajlar: 21
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc26769 
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2008 
4,011 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet tavuk
 
3 adet soğan
 
1 adet havuç
 
2 adet domates
 
4 kaşık yağ
 
3 bardak tavuk suyu
 
tuz
 
 
İçi, dışı temizlenip tütsülenmiş tavuk, soğan ve havuçla bir tencereye konur, haşlanır. Başka bir tencereye 4 kaşık yağ konup eritilir. Haşlanmış tavuk, yağa konup kızaıtılır. İki yanı pembeleşince çıkarılır. Kanat, but ve göğüs etleri parçalara ayrılır. Tenceredeki yağın içine haşlanan soğanla havuç ve ince ince parçalanmış domates ilâve edilip, 5 dakika pişirilir. Bundan sonra aynı tencereye üç bardak tavuk suyu katıp on dakika kadar kaynatılır. Bundan sonra, tenceredeki sosu süzgeçten bastıra bastıra süzmeli, bu suyu tavuğun üzerine döküp, sofraya çıkarmalıdır.
  
 | 
TENCEREDE TAVUK KIZARTMASI | 
  | 
Hilvan'lı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.10.2010 
Mesajlar: 32 Şehir: Şanlıurfa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc56679 
Gönderme Tarihi: 16.Ekm.2010 
5,042 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Ayaklarından gövdelerine bağlanarak tencereye konulan tavuklar tereyağına biraz da zeytinyağı karıştırılarak hârlı ateşte kızarıncaya kadar çevrilir.
 
Sonra, tencere, mutedil ateşe alınarak taze domates (yahut salçası), maydanoz ve muhtelif garnitürler ilave edilir. Tuz, biberi ve baharatı da ekilerek ve biraz sıcak su katılarak pişirilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |