| 
 | 
| Temel Kek 22 cm | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc168749 Gönderme Tarihi: 25.Kas.2022
 470 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.droetker.com.tr
 
 Hamur:
 275 g un
 1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
 225 g yumuşak margarin
 1 su bardağı toz şeker
 1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
 1 tutam tuz
 7 yemek kaşığı süt
 3 yumurta
 Kalıp:
 Dilimli derin kek kalıbı (Ø 22 cm)
 
 Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
 Alt-üst pişirme: 170 °C
 Turbo pişirme: 160 °C
 Kek kalıbını margarin ile yağlayın ve unlayın.
 Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin.
 Margarini çırpma kabına alın ve mikser ile 1 dakika çırpın. Çırpmaya devam ederek sırayla toz şeker, şekerli vanilin, tuz ve sütü ilave edin ve 1 dakika daha çırpın. Yumurtaları teker teker ilave ederek her birini 30 saniye çırpın. Hazırladığınız un karışımını ilave edin ve düşük devirde 1 dakika çırpın. Hamuru hazırladığınız kalıba dökün, üzerini düzeltin ve pişirin.
 Pişirme süresi: Yaklaşık 50 - 55 dakika
 Fırından çıkarıp 10 dakika bekletin. Keki kalıptan çıkarın ve tel üzerinde soğumaya bırakın.
 
 
  
 
 | 
| Temel Kek | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc168748 Gönderme Tarihi: 25.Kas.2022
 327 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.droetker.com.tr
 
 Hamur:
 275 g un
 1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
 225 g yumuşak margarin
 1 su bardağı toz şeker
 1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
 1 tutam tuz
 7 yemek kaşığı süt
 3 yumurta
 Kalıp:
 Dikdörtgen kek kalıbı (11x25 cm)
 
 Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
 Alt-üst pişirme: 170 °C
 Turbo pişirme: 160 °C
 Kek kalıbını margarin ile yağlayın ve unlayın.
 Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin.
 Margarini çırpma kabına alın ve mikser ile 1 dakika çırpın. Çırpmaya devam ederek sırayla toz şeker, şekerli vanilin, tuz ve sütü ilave edin ve 1 dakika daha çırpın. Yumurtaları teker teker ilave ederek her birini 30 saniye çırpın. Hazırladığınız un karışımını ilave edin ve düşük devirde 1 dakika çırpın. Hamuru hazırladığınız kalıba dökün, üzerini düzeltin ve pişirin. Pişirme süresinin 13. dakikasında kalıbı dışarı çıkarmadan biraz öne çekerek hamurun üzerini bıçakla uzunlamasına 1 cm derinliğinde kesin. Kalıbı tekrar fırına sürerek pişirmeye devam edin.
 Pişirme süresi: Yaklaşık 45 - 55 dakika
 Fırından çıkarıp 10 dakika bekletin. Keki kalıptan çıkarın ve tel üzerinde soğumaya bırakın.
 
 Not: Birçok farklı malzeme ilave ederek değişik tarifler hazırlayabileceğiniz temel bir kek tarifi.
 
 
  
 
 | 
| Temel Kek 24 cm | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc168751 Gönderme Tarihi: 25.Kas.2022
 273 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.droetker.com.tr
 
 Hamur:
 350 g un
 1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
 225 g yumuşak margarin
 255 g toz şeker
 1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
 1 tutam tuz
 7 yemek kaşığı süt
 4 yumurta
 Kalıp:
 Dilimli derin kek kalıbı (Ø 24 cm)
 
 Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
 Alt-üst pişirme: 170 °C
 Turbo pişirme: 160 °C
 Kek kalıbını margarin ile yağlayın ve unlayın.
 Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin.
 Pişirme süresi: 50 - 55 dakika
 Margarini çırpma kabına alın ve mikser ile 1 dakika çırpın. Çırpmaya devam ederek sırayla toz şeker, şekerli vanilin, tuz ve sütü ilave edin ve 1 dakika daha çırpın. Yumurtaları teker teker ilave ederek her birini 30 saniye çırpın. Hazırladığınız un karışımını ilave edin ve düşük devirde 1 dakika çırpın. Hamuru hazırladığınız kalıba dökün, üzerini düzeltin ve pişirin.
 Fırından çıkarıp 10 dakika bekletin. Keki kalıptan çıkarın ve tel üzerinde soğumaya bırakın.
 
 
  
 
 | 
| Temel Kek 26 cm | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc168752 Gönderme Tarihi: 25.Kas.2022
 255 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.droetker.com.tr
 
 Hamur:
 275 g un
 1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
 225 g yumuşak margarin
 1 su bardağı toz şeker
 1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
 1 tutam tuz
 7 yemek kaşığı süt
 3 yumurta
 Kalıp:
 Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)
 
 Kelepçeli kalıba pişirme kağıdı serin ve kenarlarını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
 Alt-üst pişirme: 170 °C
 Turbo pişirme: 160 °C
 Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin.
 Margarini çırpma kabına alın ve mikser ile 1 dakika çırpın. Çırpmaya devam ederek sırayla toz şeker, şekerli vanilin, tuz ve sütü ilave edin ve 1 dakika daha çırpın. Yumurtaları teker teker ilave ederek her birini 30 saniye çırpın. Hazırladığınız un karışımını ilave edin ve düşük devirde 1 dakika çırpın. Hamuru hazırladığınız kalıba dökün, üzerini düzeltin ve pişirin.
 Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 55 dakika
 Fırından çıkarıp 5 dakika bekletin. Keki kalıptan çıkarın ve tel üzerinde soğumaya bırakın.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |