|
|
Tel Şehriyeli Peynir Topları |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 3934 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc185905
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2025
24 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım paket Nuh’un Ankara tel şehriye
200 gr yağlı lor peyniri
200 gr beyaz peynir
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı çörek otu
1 tatlı kaşığı susam
Yarım bağ çok ince kıyılmış maydanoz
Peynirleri, yumurtayı, çörek otunu, susamı ve maydanozu karıştırın. Tuz ve karabiberle lezzetlendirin.
Ufak toplar halinde porsiyonlara ayırın.
Tel şehriyeye batırarak iyice etrafını kaplayın. Bir süre buz dolabında dinlendirin.
Kızgın yağda kızartarak servis edin.
Sıcak olarak servis edilir.

|
Tel Şehriyeli Peynir Topları |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 3934 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc186189
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2025
17 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Kahve Fincanı Nuh’un Ankara Makarnası Tel Şehriye
½ Bağ Maydanoz
1 Kase Lor Peyniri
200 gr. Beyaz Peynir
½ ç.k. Tuz
½ ç.k. Karabiber
1 Dal Taze Kekik
½ ç.k. Pul Biber
2 Yumurta
1 t.k. Çörek Otu
2 ç.k. Susam
1 Bardak Un
Sıvıyağ
Servis etmek için;
Ketçap
Mayonez
Tarifimize yarım bağ maydanozumuzu kıyarak başlıyoruz.
Maydanozumuzu bir kaba alıyoruz.
Üzerine bir kase lor peyniri, 200 gr beyaz peynir, yarım çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber, 1 dal taze kekik, yarım çay kaşığı pul biber ekliyoruz.
2 yumurtanın beyazını ayırıp sarılarını kasenin içine ekliyoruz.
Yumurta beyazlarını paneleme aşamasında kullanmak üzere ayırıyoruz.
Karışımı yoğuruyoruz.
Eşit büyüklüklerde peynir toplarımızı elimizle yuvarlayarak porsiyonluyoruz.
Bu tarifimizi evimizdeki peynirleri değerlendirerek hazırlayabilirsiniz.
1 kahve fincanı tel şehriyemizi bir tabağa alıyoruz.
Lezzetlendirmek için 1 tatlı kaşığı çörek otu ve 2 ç.k. susam ilave ediyoruz, karıştırıyoruz.
Diğer tabağımıza 1 su bardağı unu döküyoruz.
Ayırdığımız yumurta beyazlarını da yanımıza alıyoruz ve paneleme aşamasına geçiyoruz.
Peynir toplarımızı ilk önce una buluyoruz ve fazla ununu alarak yumurta beyazının içerisine alıyoruz.
Tüm peynir toplarımız için bu işlemi uyguluyoruz.
Peynir toplarımızı yumurta beyazına buluyoruz ve tel şehriyeli karışımımızın içerisine alıyoruz.
Hazırladığımız peynir toplarını bir kaba alıyoruz ve tüm peynir topları bitene kadar bu işlemi tekrarlıyoruz.
Tenceremizin içine peynir toplarının rahatça kızarabileceği seviyeye kadar sıvı yağ ekliyoruz.
Yağımız ısındı, peynir toplarımızı ısınan yağımızın içerisine alıyoruz ve kızartıyoruz.
Kızaran peynir toplarımızı peçete serdiğimiz bir tabağa alıyoruz.
Tel şehriyeli peynir toplarımızı ketçap ve mayonez ile birlikte servis ediyoruz.

|
|