| 
 
 
 | 
TEKİR BALIĞI IZGARA | 
  | 
im 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.08.2012 
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc81557 
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2012 
4,076 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
8 adet küçük ya da 4 adet büyük tekir balığı
 
1/2 su bardağı un
 
1 kahve fincanı zeytinyağı
 
6 çorba kaşığı limon sosu
 
 
1) Tekirleri temizleyin, sırt kılçığını, kuyruğunu ve kanatlarını bir makasla kesip, yıkayıp kurulayınız.
 
2) Sonra balığı tam ortasından bıçağın ucuyla iki tarafından 4 santim uzunluğunda hafif yarınız, tuzlayıp ve hafifçe unlayıp yağlayınız.
 
3) Izgarada 6'şar dakika alt ve üstünü pişirip hemen limon sosu ile servis yapınız.
  
 | 
TEKİR BALIĞI IZGARASI | 
  | 
kimzan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.02.2010 
Mesajlar: 64 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc47460 
Gönderme Tarihi: 20.Şub.2010 
2,122 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
12 tane tekir balığı
 
4 tepeleme kaşık un
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
4 parça limon
 
biber
 
tuz
 
 
Tekir balıkları temizlenir, kurulanır ve una bulanıp zeytinyağı ile yağlanır, ızgaraya dizilir. 4 dakika bir tarafı, 4 dakika diğer tarafı pişirilip servis tabağına alınır. Her balığın üzerine 1 limon ve iki parça metrdotel yağı konularak servis yapılır.
 
 
Metrdotel yağı: Yağ, limon suyu, kıyılmış maydanoz, biber ve tuz bir kapta iyice karıştırılıp çalkanır. 25 - 30 santim çapında çubuk şeklinde yuvarlanır ve yağ kağıdına sarılarak buz dolabında dondurulur. Dilim dilim kesilerek balıkların üzerinde servis yapılır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |