|
Tebbule |
|
çingül
Aşçı
Kayıt: 06.07.2015
Mesajlar: 15 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc109170
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2015
2,578 defa indirildi / yazdırıldı
|
THY Skylife
2 su bardağı ince kıyılmış maydanoz
1 çay bardağı ince bulgur
2 domates
2 kırmızıbiber
1 salatalık
1 çay bardağı kıyılmış nane
1 limonun suyu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz ve karabiber
Kâseye aldığınız bulgurun üzerine tuz ve sıcak su döküp ağzı kapalı olarak 20 dakika bekletin. Geniş bir kâsede maydanoz, nane ve bulguru harmanlayın. Domatesleri soyup doğrayın. Kırmızıbiber ve salatalığı küp küp doğrayın ve maydanoza ekleyin. Salatayı, tuz ve karabiber ile tatlandırın. Limon suyu ve zeytinyağını karıştırıp salatanın üzerine dökün ve karıştırarak servis yapın.
|
Tebbüle |
|
portakal çekirdeği
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.02.2015
Mesajlar: 33 Şehir: Elazığ |
Kısa URL: https://ml.md/lc130676
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2017
1,349 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kahve fincanı bulgur
4 su bardağı yeşillik (ince doğranmış nane,maydanoz, fesleğen,taze sarmısak)
1 adet soğan
Tuz
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı nar ekşisi
Bulguru sıcak suyla ıslatıp, şişirin. Soğanı ince doğrayın. Bulgur, yeşillikler, soğan, zeytinyağı, nar ekşisi ve tuzu karıştırıp servis yapın.
|
|