Ceviz büyüklüğünde ince doğranmış Verita Taze Zencefil
4 parça dilimlenmiş somon balığı
1 limon kabuğu rendesi
1 limonun suyu
5-6 diş iri sarımsak
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Somonları yıkayıp, kurutup, tuz ve karabiber ile her iki yüzünü de tatlandırın. Ayrı bir kabın içinde limon kabuğu rendesi, limon suyu, ince doğranmış taze zencefil parçaları ve sarımsağı zeytinyağıyla iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı tepsiye dizdiğiniz somonların üzerine paylaştırın. 180 derecelik fırında somonların üstü kızarıncaya kadar pişirin. Bol yeşil salata ile servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc184166
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2025
11 defa indirildi / yazdırıldı
Cengizhan Güngör
300-400 gram somon
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
10-15 dilim taze zencefil
Yarım su bardağı zeytinyağı
2 adet soğan
Servis için:
Roka yaprakları
Öncelikle, fırın tepsisini 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile yağlayın.
Sonra somon filetoyu tuzlayın.
Üzerine karabiber serperek fırın tepsisine yerleştirin.
Somonun üzerinde 3 cm aralıklarla enlemesine kesikler açın.
Bu açıklara dilimlediğiniz taze zencefilleri yerleştirin.
Kalan zeytinyağını somonun üzerine gezdirin.
Son olarak halka kestiğiniz soğanları da üzerini kaplayacak şekilde ekleyip 170-200 derece fırında soğanlar kızarana dek pişirin.
Fırından çıkardığınız somonu servis tabaklarına alarak roka yaprakları eşliğinde servis yapın.
Not: Somonun pişme süresi yaklaşık olarak 25-30 dakikadır.