| 
 
 
 | 
Taze Soğanlı Börek | 
  | 
Çatladıkapı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.07.2011 
Mesajlar: 40 Şehir: Alaçatı/Çeşme | 
Kısa URL: https://ml.md/lc65918 
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2011 
3,618 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı tepeleme un
 
2 çorba kaşığı sıvıyağ
 
1 çorba kaşığı yoğurt
 
1 çay kaşığı karbonat
 
1 tatlı kaşığı sirke
 
1 adet yumurta
 
İçi için:
 
2 demet taze soğan
 
100 gr. beyaz peynir
 
1 adet yumurta
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Hamur için bütün malzemeleri yoğurup 15 dakika dinlendirin. Soğanların yeşil kısımlarını iri doğrayın ve tuzla ovup suyunu sıkın. Üzerine peynir, yumurta, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Hamuru 8 parçaya bölün. Unlanmış zeminde pasta tabağı büyüklüğünde açın. Hamurlardan 4 tanesini aralarına sıvıyağ sürerek üst üste koyun ve fırın tepsisi büyüklüğünde açın. Üzerine soğanlı harcı yayın. Kalan hamurları da aynı şekilde açın ve harcın üzerine yayın. Üzerine sıvıyağ sürüp, 200 derece fırında pişirin.
  
 | 
Taze Soğanlı Börek | 
  | 
beyzam nur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.01.2012 
Mesajlar: 54 Şehir: Antalya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc71335 
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2012 
2,848 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet yufka
 
2 demet taze soğan
 
150 gram beyaz peynir
 
1 adet havuç
 
1 adet haşlanmış patates
 
Tuz, karabiber
 
1 çay bardağı sıvı yağı
 
 
Haşlanmış patatesi derinbirkabın içinerendeleyin. İçinehavucuda rendeleyerek karıştırın. Taze soğanları iyice yıkayıp çok ince olarak doğrayın. Patatesli karışımın üzerine kıyılmış taze soğanları da ekleyin. Rendelenmiş peyniri, baharatı üzerine koyup iç harcını hazırlayın. Yufkalardan birini tezgah üzerine yayıp sıvı yağla her tarafını yağlayın. Yufkayı dörde bölün ve iç harçtan kanarlarına koyup sarın. Gül şekli verip tepsiye dizin. 200 derecedeki fırında30dakikakızarıncaya kadar pişin.
  
 | 
Taze Soğanlı Börek | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc91240 
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2013 
2,738 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı un
 
1 çay bardağı su
 
Yarım çay kaşığı tuz
 
Bir demet taze soğan
 
1 kuru soğan
 
200 gram ıspanak yaprağı
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
100 gram peynir
 
Yarım demet maydanoz ve taze nane
 
 
Unu tuzla harmanlayıp üzerine yavaşça su ekleyin, yumuşak bir hamur yapın. 15 dakika dinlendirin. İkiye bölüp, her birini yufka gibi açın. İç malzemesi için soğanları doğrayın, elinizle ezip suyunu çıkartın. Yeşillikleri ince kıyın. Peynire ekleyin. Hamuru yağlanmış tepsiye yerleştirin. İç malzemeyi yayın, üzerine diğer yufkayı kapatın, kenarlarını büzerek içe doğru kıvırın. Sıvı yağ sürüp 200 derecedeki fırında kızartın.
  
 | 
Taze Soğanlı Börek | 
  | 
cülide 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.08.2013 
Mesajlar: 31 Şehir: Sakarya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc91886 
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2013 
1,937 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamuru için:
 
5 gram yaş maya
 
1 su bardağı süt
 
3 çorba kaşığı sirke
 
3 çorba kaşığı yoğurt
 
3 çorba kaşığı sıvı yağ
 
1 çay kaşığı tuz
 
3-4 su bardağı un
 
İçi için:
 
2 bağ taze soğan
 
200 gram beyaz peynir
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
 
Yaş mayayı sütle birlikte ezin, 5 dakika bekletin. Üzerine sirkeyi, yağı, yoğurdu ve tuzu ekleyip yoğurmaya başlayın. Un ilave edip homojen bir hamur olana dek yoğurun. 15 dakika kadar dinlendirin. İçi için taze soğanı ince ince kıyıp fazla suyunu sıkın, üzerine peynir ekleyip karıştırın. Hamuru oldukça ince açıp üzerine zeytinyağını gezdirin, elinizle her tarafına yayın, tepsiye koyun. Soğanlı karışımı yerleştirin. Kalan hamuru üzerine kapatın, üzerine yağ gezdirin. 200 derecedeki fırında 35 dakika pişirip çıkartın.
  
 | 
Taze Soğanlı Börek | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157964 
Gönderme Tarihi: 28.May.2021 
480 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
Hamuru için:
 
2 su bardağı un
 
1 adet yumurta
 
3 çorba kaşığı su
 
1'er çorba kaşığı yoğurt, sirke ve sıvıyağ
 
1 çay kaşığı karbonat
 
Tuz
 
İçi için:
 
3 demet taze soğanın yeşil kısımları
 
1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir ya da lor
 
2 adet yumurta
 
1 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 çay kaşığı karabiber
 
Tuz
 
Hamurun arasına sürmek için:
 
3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
 
 
Hamur için unu geniş bir kaba alıp, ortasını havuz şeklinde açın. İçine tüm malzemeyi ilave edip, yoğurun. Üzerine nemli bir bez örterek 15-20 dakika dinlendirin. İç malzemeyi hazırlamak için taze soğanın yeşil kısımlarını 2 cm büyüklüğünde doğrayın. Üzerine tuz ekleyin. Ovarak yeşil köpüklü suyunu çıkarın. Soğanı elinizle sıkıp, başka bir kaba aktarın. Üzerine peynir, yumurta, zeytinyağı ve karabiber ilave edin. Hazırladığınız harcı kenara alın. Hamuru unlu tezgahta rulo haline getirdikten sonra 8 parçaya ayırın. Her bezeyi unlayarak, merdane yardımı ile 30 cm çapında açın. Açtığınız hamurların 4 tanesini aralarına eritilmiş tereyağı sürerek üst üste tepsiye yerleştirin. Soğanlı harcı üzerine yayın. Kalan 4 bezeyi de aynı şekilde açıp, harcın üzerine koyun. Böreğin üzerini kalan tereyağı ile yağlayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri iyice kızarana dek pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |