Kısa URL: https://ml.md/lc38526
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2009
3,168 defa indirildi / yazdırıldı
Malzemeler:
10-15 adet incir
1 su bardağı tozşeker
2-3 diş kuru karanfil
1 çay kaşığı tarçın
Süslemek için:
İsteğe göre ceviz içi ya da badem
yarım paket çiğ krema
İncirleri yıkayın boyuna ikiye bölerek tepsiye yerleştirin, üzerine tozşekeri, tarçını, karanfili serpin. Fırını 180 dereceye ayarlayın, incirlerin üzerin alüminyum folyo ile kapatarak 25-30 dakika pişirin. Ilınan incirleri servis tabağına alın, tepside kalan şerbeti tatlının üzerinde gezdirin. Kremayı yüksek devirde 3-4 dakika çırparak katılaşmasını sağlayın ve tatlının yanında servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc69074
Gönderme Tarihi: 18.Ekm.2011
2,818 defa indirildi / yazdırıldı
400 gr. taze incir
2 tatlı kaşığı çay
2.5 su bardağı kaynamış su
1 su bardağı badem
1 su bardağı ceviz
3 çorba kaşığı bal
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1/2 su bardağı toz şeker
3 adet defne yaprağı
Çayı suyun içine atıp 15 dakika dinlendirin ve süzün. İncirleri geniş bir kaba dizip çay suyunu üzerine gezdirin. Bir gece dinlendirip suyun içinden alın. İncirleri alt kısımlarından açın. Ayrı bir yerde bademi sıcak suda dinlendirip kabuklarını soyun ve cevizle birlikte blender'dan geçirin. Karışımı incirlere doldurun. Sap kısımları üste gelecek şekilde tepsiye yerleştirin. Çay suyuna bir su bardağı su ekleyin. Bal gezdirip limon kabuğu ve toz şeker ilave edin. Defne yaprağı ekleyip kısık ateşte 10 dakika pişirin. Çaylı suyu süzüp incirlerin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Cevizle servis yapın.
Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 13.01.2022
Kısa URL: https://ml.md/lc162765
Gönderme Tarihi: 30.Oca.2022
350 defa indirildi / yazdırıldı
18 adet taze incir
1 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
200 gram kaymak
2 çorba kaşığı frambuaz
İncirlerin altını üstünü kesip, tepsiye dizin. Üzerine toz şeker ve tarçın serpin. İncirleri 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra üzerine kaymak ve frambuaz koyup, servis yapın.