| 
 
 
 | 
Taze Fasulyeli Pirinç Pilavı | 
  | 
fatura 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.11.2016 
Mesajlar: 37 Şehir: Gümüşhane | 
Kısa URL: https://ml.md/lc121269 
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2016 
1,263 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
3 su bardağı su
 
2 yemek kaşığı margarin
 
250 gr taze fasulye
 
1 adet domates
 
1 adet kuru soğan
 
1 tutam karabiber
 
1 tutam tuz
 
 
Margarini eritip doğranmış soğanları ilave edip kavurun içine pirinci ilave edip kavurmaya devam edin. İçine doğranmış domatesleri, tuzu ve karabiberi ilave edin. En son haşlanmış fasulyeyi ve sıcak suyu ilave edip kısık ateşte pişirin.
  
 | 
Taze fasulyeli pilav | 
  | 
mutfak güzeli 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.08.2013 
Mesajlar: 44 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc91706 
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2013 
1,842 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 kişilik Malzemeler 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
1 soğan
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1 çorba kaşığı zeytinyağı
 
2 havuç
 
200 gram taze fasulye
 
 
Rendelenmiş soğanı, doğranmış havuç ve fasulyeleri tereyağında biraz çevirin, üzerine pirinci ekleyip kavurmaya devam edin. Suyunu verin. 20 dakika orta ateşte, 10 dakika da kısık ateşte pişirip dinlendirin. Soğumadan servis tabağına alıp, sofraya getirin.
  
 | 
Taze Fasulyeli Pirinç Pilavı | 
  | 
akile 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.07.2013 
Mesajlar: 47 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc91003 
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2013 
2,459 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 su bardağı pirinç
 
1/2 su bardağı su
 
7 adet taze fasulye
 
1 adet havuç
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
1 diş sarımsak
 
2 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
 
1 adet soğan
 
 
Fasulyeleri doğrayarak 1/2 bardak suyun içine koyun ve içine tuzunu, dövülmüş sarımsağı, doğranmış soğanı, rendelenmiş havuçu ilave edin. Su kaynayınca yıkadağımız pirinci de ilave edin. 45 dakika pişirin. Pişirdikten sonra üzerine erittiğimiz 1 çorba kaşığı tereyağı ve 1 tatlı kaşığı sıvıyağı ilave edip karıştırın ve servis yapın.
  
 | 
Taze Fasulyeli Pilav | 
  | 
asya 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.06.2008 
Mesajlar: 20 Şehir: Asya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24951 
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2008 
2,112 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 bardak pirinç
 
100 gram tereyağ
 
500 gram taze fasulye (körpe olsun)
 
Maydanoz
 
 
Pirinci ayıklayın. Yıkayıp ılık tuzlu suda ıslatın. 1 saat sonra yağda kavurun. 3,5 bardak kaynar su koyun. 20 dakika hafif ateşte pişirin ve 20 dakika ağzını açmadan dinlendirin. Dinlenmiş pilavı bir kere karıştırın ve tepsiye düzgün şekilde döşeyin. Elmaları soyup küçük doğrayın ve pilava katıp karıştırın.
 
Fasulyeleri ince uzun doğrayıp az yağ ve tuzla teflon tavada pişirin. Ve pilava katın. Maydanozu da doğrayıp katın ve karıştırın. Servis yapın.
  
 | 
Taze Fasulyeli Pilav | 
  | 
turfanda 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.05.2008 
Mesajlar: 49 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23582 
Gönderme Tarihi: 03.May.2008 
2,708 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
20-25 adet taze fasulye
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
4 çorba kaşığı sıvı yağ
 
2 adet domates
 
2,5 su bardağı su
 
Tuz, kimyon, karabiber
 
 
Pirinç ılık tuzlu suda yarım saat bekletilir. Sonra bol sudan geçirilir ve süzülür. Tencereye tereyağı ve sıvı yağ konur. Eriyince ufak doğranmış fasulye katılır, solana kadar kavrulur. Üzerine pirinç ve baharatlar katılır. 5 dakika kadar kavurduktan sonra kuşbaşı doğranmış domates katılır, karıştırılır, suyu eklenir. Kapaklı olarak önce orta ateşte 10 dakika sonra kısık ateşte 12 dakika pişirilir. Ateşten alınır, üzerine kağıt havlu örtülür, yarım saat dinlendirilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |