| 
 
 
 | 
Taze Fasulyeli Makarna | 
  | 
zeytin dalı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2008 
Mesajlar: 43 Şehir: Muğla | 
Kısa URL: https://ml.md/lc21251 
Gönderme Tarihi: 09.Şub.2008 
2,464 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket makarna
 
250 gr taze fasulye
 
3 diş sarımsak
 
4 kaşık zeytinyağı
 
1 su bardağı rende kaşar
 
Tuz
 
 
Fasulyeler ayıklanır, az tuzlu suda haşlanır, blenderden geçirilir. Tavaya zeytinyaşğı konur, ezilmiş sarımsaklar eklenir, birkaç kez çevrilir. Üzerine püre fasulye ve tuz katılır. Ateşten alınır. Rende kaşar eklenir, karıştırılır. Haşlanmış makarnanın üzerine konur.
  
 | 
Taze Fasulyeli Makarna | 
  | 
Araba Sevdası 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.07.2008 
Mesajlar: 20
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24978 
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2008 
2,291 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket makarna
 
Yarım bardak ayçiçek yağı
 
500 gram körpe taze fasulye
 
Tuz
 
Maydanoz
 
 
Makarnayı haşlayın. Soğutup süzerek tepsiye dökün. Taze fasulyeleri ince uzun doğrayın. Yağda kavurun. Maydanozu da doğrayın. Tuzunu katıp karıştırın. Makarnaya karıştırıp fırına verin. 20 dakika dinlendirin. Sıcak servis yapın.
  
 | 
Taze Fasulyeli Makarna | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc111851 
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2015 
1,711 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gram taze fasulye
 
1 paket çubuk makarna
 
1 diş sarımsak
 
1 yemek kaşığı salça
 
3 yemek kaşığı margarin
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
 
İlk önce çubuk makarnalarımızı bir tencerede haşlayıp süzdükten sonra birazcık soğuk su gezdirip soğutmaya bırakıyoruz. Sonra bir tavaya margarini koyup kızdırdıktan sonra salçamızı tuzumuzu ve karabiberimizi ekleyip, kırıp temizlediğimiz yeşil fasulyelerimizi kavurmaya başlıyoruz. Bu şekilde yeşil fasulyelerimiz bir nevi kızarmış oluyor, sarımsakları da ekleyelim. Pişirilip kavurduktan sonra kapağı açık bir şekilde kabukları kesilmiş domateslerimizi içine atıp karıştırarak (ezmeden) pişirmeye devam ediyoruz. Pişen yeşil fasulyelerimizin içine makarnamızı boşaltıp biraz daha kavurduktan sonra servise hazırdır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |