| 
 
 
 | 
Taze Fasulyeli Bulgur Pilavı | 
  | 
nevbahar 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.01.2012 
Mesajlar: 30 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc71307 
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2012 
2,315 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pilavlık bulgur
 
250 gr taze fasulye
 
2 adet domates
 
1 baş soğan
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
3,5 su bardağı su
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Fasulyelerin kılçıkları alınır ve 2 santim boyunda doğranır. İnce kıyılmış soğan yağda pembeleştirilir rende domates katılır. Sonra fasulye ve 1 su bardağı kadar su eklenir. Fasulye yumuşayana kadar pişirilir. Üzerine yıkanmış bulgur, tuz ve kalan su konur, kapak kapatılır. 12 dakika sonra ateşten alınır. Yarım saat dinlendirildikten sonra servise sunulabilir.
  
 | 
Taze Fasulyeli Bulgur Pilavı | 
  | 
ana meryem 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.11.2016 
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc120974 
Gönderme Tarihi: 13.Kas.2016 
1,641 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Eyüp Sevinç
 
 
2 su bardağı kalın pilavlık bulgur
 
250 gram taze yeşil fasulye
 
30 gram tereyağı
 
2 adet orta boy kuru soğan
 
2 adet yeşil sivri biber
 
Tuz
 
Kırmızı pul biber
 
2 adet orta boy domates
 
4 su bardağı sıcak su
 
 
Fasulyelerin kılçıklarını ayıklayıp iyice yıkayın ve süzün. Fasulyeleri 2-3 cm büyüklüğünde parçalar elde edecek şekilde dilimleyin. Yağı, yemeklik incecik doğranmış soğanları ve incecik halkalar halinde doğranmış biberleri pilav tenceresine koyun. Orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak 2-3 dakika kavurun. Fasulyeyi ekleyip 5 dakika daha kavurduktan sonra sıcak suyu ilave edin. Tuz ve pul biberi serpin ve fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Soyup tavla zarı formunda doğradığınız domatesleri ve yıkadığınız bulguru tencereye aktarın. Karıştırıp ocağın altını kısın. Kısık ateşte, bulgur yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp tencerenin kapağı kapalı vaziyette 30 dakika dinlendirin. Sıcak sıcak servise sunun.
 
 
 
  
 | 
Taze Fasulyeli Bulgur Pilavı | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc166426 
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2022 
288 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pilavlık bulgur
 
250 gr taze yeşil fasulye
 
1 adet orta boy soğan
 
2 adet yeşil sivri biber
 
2 adet domates
 
4 su bardağı sıcak su
 
Zeytinyağı
 
Kırmızı pul biber
 
Tuz
 
 
Taze fasulyeleri ayıklayın ve üçe bölün. Yeşil biberleri, domatesleri ve soğanın küp küp doğrayın. Teflon tencerenin içerisine bir miktar zeytinyağı ilave edin. Önce soğanları sonra sivri biberleri tencereye alın ve üzerine tuz, karabiber, kırmızı biber ilave ettikten sonra fasulyeleri ekleyin. Bir miktar sonra domatesleri ilave edin. Son olarak yıkadığınız bulguru da ekleyerek tüm malzemeleri karıştırıp su ekleyin. Piştikten sonra üzerinde bir miktar yoğurt ilave ederek servis edebilirsiniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |