Büyük bir tavayı hafif sıvı yağı ile yağlayalım. Üzerine fasulyeli karışımını döküp düzgün şekilde yayalım. Hafif ateşte arkalı önlü pişirip servis yapalım.
Kısa URL: https://ml.md/lc132891
Gönderme Tarihi: 25.Mar.2018
797 defa indirildi / yazdırıldı
Yarım kilo fasulye
1 çay bardağı mısır unu
2 yumurta
1 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Önce fasulyeler ayıklanır ve ortadan ikiye dilinerek doğranır. Tencereye su eklenerek fasulyeler haşlanır. Haşlanan fasulyeler süzülür ve bir tencerede soğan yemeklik soğranarak yağda kavrulur kavrulan soğana fasulyeler eklenir 5 dakika kadar kavrulur. Ardından bir kaba alınarak pişen fasulyelere mısır unu ve yumurta tuz eklenir. Tavaya yağ sürülerek içeririne yerleştirilir ve kapak kapatılarak pişmeye bırakılır. Pişen taraf çevrilir üst kısmın pişmesi sağlanır. Tabağa alınarak dilimlenir.
Kısa URL: https://ml.md/lc172302
Gönderme Tarihi: 27.May.2023
188 defa indirildi / yazdırıldı
500 gram taze fasulye
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı mısır unu
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Öncelikle taze fasulyeyi iyice yıkayıp haşlayın ve ardından suyunu süzün.
Bir kasenin içerisine haşlanmış taze fasulyeleri alın, üzerine yumurtaları kırın.
Beyaz un, mısır unu, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın.
Geniş bir tavada yağı kızdırın ve hazırladığınız karışımı tavaya dökün.
Üzerini kaşıkla düzeltin, iki tarafını da pişirin.
Dilerseniz yoğurtlu sosla servis edin.