|
Taze Fasulye Kızartması |
 |
Lezzet İşçisi
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.12.2006
Mesajlar: 50 Şehir: Malatya-Darende |
Kısa URL: https://ml.md/lc11964
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2007
2,899 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg taze yeşil fasulye
1 su bardağı su
2 çorba kaşığı un
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı sıvı yağ
Fasulyelerin başları alınır, az suda bütün olarak yarım haşlanır, süzgece çıkarılır. Su, un, dövülmüş sarımsak, ve tuz iyice çırpılır. Haşlanmış fasulyeler tek tek bu karışıma batırılır kızgın yağda kızartılır, kağıt havluya çıkarılır. Özellikle balık yemeklerinin yanında garnitür olarak servise sunulur.

|
Fasulye Kızartması |
 |
Gül
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10637 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc178643
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2024
141 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
500 gram çalı fasulyesi
2-3 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
3/4 su bardağı sıvı yağ
Öncelikle fasulyeleri yıkayın ve sap kısımlarını ayıklayın, ardından fasulyeleri kırmadan bütün bir şekilde derince bir tencereye alın ve tuzlu suda yaklaşık 10 dakika, fasulyeler yumuşayana dek haşlayın.
Haşladığınız fasulyeleri süzün ve soğuk sudan geçirin.
Yağı bir kızartma tenceresine alın ve kızdırın.
Bir tepsiye unu serpiştirin ve ılıklaşmış olan fasulyeleri teker teker bu una bulayıp kızgın yağa atın, altlı üstlü çevirerek kızarttıktan sonra, havlu kağıt serdiğiniz bir tabağa alın ve fazla yağının süzülmesini sağlayın.
Tüm fasulyeleri bu şekilde kızarttıktan sonra bir servis tabağına alın, üstüne sarımsaklı yoğurt gezdirin ve dereotuyla süsleyip servis edin.

|
Yeşil Fasulye Kızartması |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 1923 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc184067
Gönderme Tarihi: 26.Tem.2025
18 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram taze fasulye
2 adet yumurta
1 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
Karabiber (isteğe bağlı)
Kızartmak için sıvı yağ
Servis için:
Sarımsaklı yoğurt veya domates sosu
Taze fasulyelerin uç kısımlarını kesin ve ortadan ikiye ya da üçe bölün.
Yıkayıp süzün.
Bir tencerede su kaynatın, fasulyeleri 5–6 dakika kadar haşlayın.
Ardından süzüp soğuk sudan geçirerek şoklayın.
Bu, fasulyelerin rengini ve tazeliğini korumasını sağlar.
Bir kapta yumurtaları çırpın.
Başka bir kapta unu, tuzu ve karabiberi karıştırın.
Haşlanmış ve kurulanmış fasulyeleri önce una, sonra çırpılmış yumurtaya bulayın.
Derin bir tavada sıvı yağı kızdırın.
Fasulyeleri altın rengini alana kadar arkalı önlü kızartın.
Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün.
Yanında sarımsaklı yoğurtla servis edin.
Not: Dilerseniz acı biberli domates sosuyla da uyumlu bir servis yapabilirsiniz.

|
|