|
Taze Fasulye Kavurması (Çankırı) |
 |
Saadet
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc117069
Gönderme Tarihi: 23.May.2016
2,705 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.kulturportali.gov.tr
1/2 kg taze barbunya fasulye
Yağ
1 yumurta
Karabiber
Tuz
Fasulyeler yıkanıp doğranır. Yemeğin pişirileceği tencerede veya tavada yağın içine yumurta kırılır ve karıştırılarak pişirilir. Üzerine fasulyeler ilave edilir ve kısık ateşte arada karıştırılarak pişirilir. Pişmesine yakın karabiber ilave edilir. Pişen fasulye kavurması yöreye mahsus ince yufka ekmek ile servis edilir.

|
Çankırı Usulü Taze Fasulye Kavurması |
 |
Yemekhane
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.08.2020
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc152723
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2020
603 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kilogram taze fasulye
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Karabiber
tuz
Fasulyeleri yıkayıp doğrayın.
Geniş bir tavada yağı kızartın.
Üzerine fasulyeleri ilave edin ve kısık ateşte arada karıştırarak pişirin.
Pişmesine yakın karabiber ilave edin.
Pişen fasulye kavurması yöreye mahsus ince yufka ekmek ile servis edilir.

|
|