| 
 
| 
 
 
 | 
 
Tavuklu Yufkalı Pilav | 
 
  | 
Romeo 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.04.2008 
Mesajlar: 66 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc100289 
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2014 
1,622 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 su bardağı pirinç  
 
3 su bardağı tavuk suyu   
 
400 gram tavuk eti  
 
Kuş üzümü, badem, tarçın  
 
2 çorba kaşığı tereyağı   
 
2 adet yufka   
 
4 çorba kaşığı sıvı yağ
 
 
Tavuk etini bir tencereye 3 su bardağı suyla birlikte koyup kaynatın. Suyunu pilav yapmak için ayırıp etlerini de pilavın içi için didikleyin. Pilav için tereyağını eritip pirinçleri kavurun. İçine tavuk etlerini ve diğer malzemeleri ilave edip suyunu verin. Kapağı kapalı olarak 15 dakika pişirin. Bu arada kek kalıbı gibi derin bir fırın kabını yağlayıp içine yufkaları serin. Pişen tavuklu pilavı içine yerleştirip üzerini de kenardan sarkan yufkalarla kapatın. 200 derecede 40 dakika kadar pişirip sıcak olarak ikram edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Tavuklu Yufkalı Pilav Tarifleri Balıklı Pilav Tarifleri
 | 
 
 
 
 |