| 
 
 
 | 
Tavuklu Mantı (Hazır Yufka) | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc167797 
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2022 
327 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.dogrusucarrefoursa.com
 
 
2 adet yufka
 
1 adet haşlanmış tavuk göğüs
 
1 adet soğan
 
4 yemek kaşığı sıvıyağ
 
Tuz
 
Karabiber
 
Üzeri için:
 
Sarımsaklı yoğurt
 
2 su bardağı ılık tavuk suyu
 
Sosu için;
 
½ çay bardağı sıvı yağ
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
 
½ çay bardağı su
 
 
Tavuk göğüs etlerini haşlayın ve küp küp doğrayın. Soğanı küçük küçük doğrayın ve soğanlarla birlikte tuz, karabiber ilavesiyle sıvıyağda kavurun. Tavuklu harcı yufkanın ortasına eşit şekilde yayın. Yufkayı rulo yapın ve iki parmak eninde yuvarlaklar kesin. Pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye dizdiğiniz mantıları 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Bu sırada bir tavada sosu hazırlamaya başlayabilirsiniz. Domates salçasını sıvıyağda kavurun ve üzerine toz kırmızı biberi ilave edin. Bir kasede sarımsaklı yoğurt hazırlayın. Kızaran mantıları borcama dizin. Üzerine ılık tavuk suyunu gezdirin. Mantının üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sostan gezdirip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |