| 
 
 
 | 
Tavuk Tantuni | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3291 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc183585 
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2025 
137 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış),
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ (tercihen pamuk yağı ya da ayçiçek yağı)
 
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
 
1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
 
1 çay kaşığı kimyon
 
Tuz
 
Arasına koymak için:
 
Lavaş ekmeği (hazır ya da ev yapımı)
 
1 adet domates (küp doğranmış)
 
1 adet soğan (ince doğranmış, sumakla ovulmuş)
 
Maydanoz (doğranmış)
 
Limon
 
Turşu (isteğe bağlı)
 
 
Tavuğu az tuzla 10-12 dakika kadar haşlayın. Haşlanan tavukları süzüp küçük küçük doğrayın ya da didikleyin.
 
Geniş bir tavaya sıvı yağı alın. Isınınca tavuğu ekleyin ve birkaç dakika kavurun. Ardından kırmızı toz biber, pul biber, kimyon ve tuzu ekleyin. Tavuklar baharatlarla iyice harmanlanıp kızarana kadar kavurun (yaklaşık 5-7 dakika).
 
Tantuni usulü için lavaşı tavaya bastırarak yağa sürüp ısıtabilirsiniz. Bu lezzet katar.
 
Lavaşın ortasına tavukları yerleştirin. Üzerine soğan, domates, maydanoz, isteğe bağlı turşu ve limon suyu ekleyin.
 
Lavaşı dürüm gibi sarın. Sıcak servis yapın.
 
 
Not:Tantuninin orijinalinde et veya tavuk haşlanır ve daha sonra tavada baharatlarla kavrulur.
 
 
 
  
 | 
Tavuk Tantuni | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3291 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182868 
Gönderme Tarihi: 03.May.2025 
175 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet tavuk göğsü
 
3 yemek kaşığı sıvı yağ
 
1 tatlı kaşığı tereyağı
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı pul biber
 
1 çay kaşığı kimyon
 
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
 
1 çay kaşığı kekik
 
1 adet kuru soğan
 
1 adet domates
 
1 adet yeşil biber
 
1/2 demet maydanoz
 
2 yemek kaşığı limon suyu
 
Lavaş ekmeği veya dürüm ekmeği
 
 
Tavuk göğüslerini küçük küpler halinde doğrayın.
 
Tavayı orta ateşte ısıtın, sıvı yağ ve tereyağını ekleyin. Tavukları ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavurun.
 
Tuzu ve baharatları ekleyerek karıştırın ve birkaç dakika daha pişirin.
 
Kuru soğanı piyazlık doğrayın, üzerine limon suyu ve tuz ekleyip karıştırın. Domates ve yeşil biberi küçük küpler halinde doğrayın. Maydanozu ince kıyın.
 
Lavaş ekmeğini tavada ısıtın. Üzerine tavuk harcını koyun, doğranmış domates, biber, soğan ve maydanoz ekleyin. Lavaşı rulo şeklinde sararak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Tavuk Tantuni | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc167647 
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2022 
398 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet tavuk göğsü
 
Zeytinyağı
 
Karabiber
 
Kimyon
 
Kırmızı toz biber
 
Lavaş ekmeği
 
İçi için:
 
2 adet kuru soğan
 
2-3 adet domates
 
Maydanoz
 
Tuz
 
 
Tavukları küçük küpler halinde doğrayın ve bir tencerede haşlayın.
 
Soğanları piyazlık doğrayın.
 
Maydanozları doğrayıp tuz ve soğanla karıştırın.
 
Domatesleri de küp küp doğrayın.
 
Haşladığınız tavukları süzüp suyunu kenara alın.
 
Etleri geniş bir tavaya aktarıp üzerine zeytinyağını ilave edin.
 
Yağ ısınırken baharatları da tavaya ekleyin ve iyice kavurun.
 
Lavaşları tavanın üzerine kapatarak yağlayın.
 
Yağladığınız lavaşların üzerine domatesleri ve soğanları yayın.
 
Etleri de soğanların üzerine yerleştirip dürüm yapın.
 
 
Not: Tantuninizi taze ekmek arasında da servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Tavuk Tantuni | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc159106 
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2021 
545 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram tavuk göğsü
 
2 adet kuru soğan
 
3 adet domates
 
Yarım demet maydanoz
 
Zeytinyağı
 
Karabiber
 
Kimyon
 
Kırmızı toz biber
 
Lavaş ekmeği
 
 
Tavuk göğsünü tencerede haşlayın.
 
Diğer taraftan da domatesi soyup küp şeklinde, soğanları da piyazlık doğrayın.
 
Et haşlanınca küp küp doğrayın.
 
Etleri geniş bir tavaya alın ve üzerine zeytinyağını ekleyin.
 
Baharatları da tavaya ilave edip iyice kavurun.
 
Lavaş ekmeğini de tavanın üzerine koyarak yağlayın. Ardından arasına domates ve soğanı yayın.
 
Etleri de üzerine yerleştirip dürüm yapın.
 
 
 
  
 | 
Ev Yapımı Tavuk Tantuni | 
  | 
varlı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.05.2019 
Mesajlar: 27 Şehir: Isparta | 
Kısa URL: https://ml.md/lc143170 
Gönderme Tarihi: 01.Haz.2019 
1,010 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet tavuk pirzola
 
3 adet yeşil biber
 
3 diş sarımsak
 
1 adet kuru soğan
 
2 adet lavaş
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
2 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı kimyon
 
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
 
1 çay kaşığı kekik
 
Garnitür için:
 
2 adet domates
 
Yarım demet maydanoz
 
1 adet kuru soğan
 
2 çay kaşığı sumak
 
 
Tavuk pirzolayı küçük parçalara bölerek bir tavada soteleyin. Suyunu çektikten sonra üzerine sıvı yağ ekleyin. Sarımsak ve soğanı küp küp doğrayarak tencereye ekleyin. Doğradığınız biberleri de ilave ederek sotelemeye devam edin. Et suyunu çektikçe arada bir su ekleyin. Pişmesine yakın bütün baharatları ve tuzu ekleyerek altını kapatın.
 
Domatesin kabuklarını soyarak ayrı bir kapta küp küp doğrayın. Soğanları uzunlamasına doğrayarak kaba alın. Maydanozu ince ince kıyarak kaba ekleyin. Bu malzemelerin üzerine sumak serpin ve karıştırın.
 
Lavaşın içine tavuklu karışımdan ve hazırladığınız garnitürden ekleyerek dürüm şeklinde sarın. Dilerseniz içine kıvırcık da ekleyerek servise sunabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Tavuk Tantuni | 
  | 
ju ju 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.08.2014 
Mesajlar: 40 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc134985 
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2018 
1,103 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 tavuk göğsü
 
3 dis sarımsak
 
1 adet soğan
 
2 adet sivri biber
 
1 adet domates
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kimyon
 
Pulbiber
 
Kekik
 
 
Tavukları minik minik doğrayıp yağda soteleyin. Sırası ile soğan, sarımsak, biber, baharatlar ve domatesi ekleyerek kavurun. Ekmek arası yada lavaş arası servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Tavuklu Tantuni | 
  | 
İ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.09.2014 
Mesajlar: 539 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc123155 
Gönderme Tarihi: 16.Şub.2017 
3,859 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kg. bütün tavuk
 
5 adet lavaş
 
Garnitürü için:
 
Soğan
 
Maydanoz
 
Domates
 
Tuz
 
 
Tavuk çok küçük doğranır, yıkanır bir tencerede  az suda biraz haşlanır.
 
Haşlama suyu bitince biraz sıvı yağ ilavesi ile kavrulur. Çok az pul biber eklenerek ateşin altı kapatılır.
 
Lavaş yüzeyine biraz tavuğun yağlı sosundan sürülür, üzerine uzunlamasına  yeteri kadar tavuk konur.
 
Tavuğun da üzerine domates, soğan ve maydanoz konur, tuzlanır, dürüm yaparak servis edilir.
 
 
 
  
 | 
Tavuklu Tantuni | 
  | 
tekşen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.05.2014 
Mesajlar: 31 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc111386 
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2015 
2,580 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet tavuk göğüs eti
 
5 adet sivri biber
 
2 adet domates
 
3 diş sarımsak
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
Tuz, karabiber, kimyon, pul biber
 
5 dal maydanoz
 
5 adet lavaş ekmeği
 
3-4 adet marul yaprağı
 
 
Tavaya yağı koyup sarımsağı içine atın ve içine kıyılmış tavuk etlerini koyup pişmeye bırakın. Diğer malzemeleri de ekleyip 20 dakika kadar kavurma işlemine devam edin. Son dakika doğranmış domatesi, maydanozu ve baharatı ekleyin. Lavaş içine koyup dürüm yapın.
 
 
 
  
 | 
Tavuk Tantuni | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc103217 
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2014 
1,905 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 tane tavuk gögüsü
 
1 tane ekmek
 
3 kaşık biberli soğanlı doğranmiş domates
 
Yarım demet maydanoz
 
1 çay kaşığı salça
 
2 kaşık margarin
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pulbiber
 
Kekik
 
Yarım limon
 
 
Tavuk göğsü ince ince doğranır. Bir baş soğan piyazlık doğranır ve yarısı margarin ile kavrulur. Yarısı tuzla ovulup sonra kullanılmak üzere kenara alınır. Kavrulan soğana biberli soğanlı domates eklenip az daha kavrulur ve tavuklar eklenir. Tavuklar sularını salmaya başlayınca salça ve 1 çay bardağı su eklenir. Tuzu da ayarlanıp kapağı kapalı olarak suyu çektirilir. En son baharatlar eklenip karıştırılır. Ekmekler tavukların üzerine bastırılıp biraz yağı ekmeğe çektirilir. Daha sonra ekmeklerin arasına tavuklardan, soğandan ve maydanozdan koyulur. Acı seviliyorsa pul biber eklenir
 
 
 
  
 | 
Tavuk Tantuni | 
  | 
SonaY 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.07.2005 
Mesajlar: 262 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc57967 
Gönderme Tarihi: 01.Arl.2010 
7,339 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300 gr tavuk gögsü
 
4 biber
 
2 domates
 
150 gr mantar
 
1 çorba kaşığı salça
 
Sıvıyağ
 
Tuz
 
Kekik
 
Karabiber
 
Pulbiber
 
Lavaş ekmeği
 
 
Tavuklar ince ince doğranarak tavaya alınır.daha sonra üzerine doğranmış biber ve mantarlar eklenerek bir süre sotelenir. daha sonra domates ve salçası da eklenerek kavrulur.Tuzu ve baharatları ayarlanarak pişirilir. Lavaş ekmeğinin içinde istenen yeşilliklerle servis yapılır.
 
 
ML® Tantuni (görsel)
 
 
 
 
 
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 16.02.2017
  
 | 
Tavuklu Tantuni | 
  | 
SosiScan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.05.2006 
Mesajlar: 90 Şehir: Nevşehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3258 
Gönderme Tarihi: 02.May.2006 
2,713 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300 gr tavuk gögsü
 
4 adet biber
 
150 gr mantar
 
2 yemek kasigi margarin
 
1 yemek kasigi salca
 
Tuz
 
Kekik
 
Kırmizi pul biber (istege bagli)
 
Karabiber
 
 
Tavuk gögüsünü cok kücük küp seklinde dograyin. Margarini cukur ve genis bir tavada eritip (cin tavasi ideal) tavuk ve kekikleri ilave ederek yaklasik 3 dk. kavurun. Daha sonra geriye kalan bütün malzemeleri ilave ederek mantarlar ve biberler pisine kadar yüksek isida kavurun. Pistikten sonra sicak olarak tercihen lavas ekmegi arasina dürüm yapip servis yapin. Normal ekmek arasida servis yapabilirsiniz.
 
 
 ML® Tantuni için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 21.06.2023
  
 | 
 
 
 
 
 
 |