Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Tavuklu Şehriye Çorbası


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Acı Çorba Tarifleri
Balık Çorbası Tarifleri
Balkabağı Çorbası Tarifleri
Biber Çorbası Tarifleri
Brokoli Çorbası Tarifleri
Buğday Çorbası Tarifleri
Ciğer Çorbası Tarifleri
Domates Çorbası Tarifleri
Düğün Çorbası Tarifleri
Ekmek Çorbası Tarifleri
Ekşi Çorba Tarifleri
Et Suyu Tarifleri
Etli Çorba Tarifleri
Ezme Çorba Tarifleri
Ezogelin Çorbası Tarifleri
Fasulye Çorbası Tarifleri
Havuç Çorbası Tarifleri
Ispanak Çorbası Tarifleri
İşkembe Çorbası Tarifleri
Kabak Çorbası Tarifleri
Karnabahar Çorbası Tarifleri
Kereviz Çorbası Tarifleri
Konsome Tarifleri
Kruton Tarifleri
Köfteli Çorba Tarifleri
Köy Çorbası Tarifleri
Kremalı Çorba Tarifleri
Kuşkonmaz Çorbası Tarifleri
Lahana Çorbası Tarifleri
Makarnalı Çorba Tarifleri
Mantar Çorbası Tarifleri
Mercimek Çorbası Tarifleri
Mısır Çorbası Tarifleri
Nohutlu Çorba Tarifleri
Paça Çorbası Tarifleri
Pancar Çorbası Tarifleri
Patates Çorbası Tarifleri
Patlıcan Çorbası Tarifleri
Peynirli Çorba Tarifleri
Pırasa Çorbası Tarifleri
Pirinç Çorbası Tarifleri
Sarımsak Çorbası Tarifleri
Sebze Çorbası Tarifleri
Şehriye Çorbası Tarifleri
Soğan Çorbası Tarifleri
Soğuk Çorba Tarifleri
Süt Çorbası Tarifleri
Tarhana Çorbası Tarifleri
Tavuk Çorbası Tarifleri
Tavuk Suyu Tarifleri
Terbiyeli Çorba Tarifleri
Yayla Çorbası Tarifleri
Toyga Çorbası Tarifleri
Yoğurt Çorbası Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Tavuklu Şehriye Çorbası

YandımYandım
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.09.2006
Mesajlar: 33
Şehir: Sinop
Kısa URL: https://ml.md/lc7880
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2006
4,060 defa indirildi / yazdırıldı




1 parça beyaz et
2 domates
2 sivribiber
1 çay bardağı şehriye
1/2 çay bardağı sıvı yağ
5 su bardağı su (1 bardağı tavuk suyu olabilir)
1 çay kaşığı karabiber
3 çay kaşağı tuz
3-4 dal kıyılmış maydanoz
Çeyrek limon

Domateslerin kabuğu, soyulur. İnce ince küp şeklinde doğranır. Biberlerin çekirdeğini çıkarılır, halka halka kıyılır. Tencereye sıvı yağ koyulur, beyaz et çimdiklenir ve bu yağda hafif pembeleşinceye kadar sote edilir. Ardından domates ve biberi ekleyip iyice sote edilir. Beş bardak suyu, tuz ve karabiberi ilave ettikten sonra, kaynatılır, şehriyeleri atılır. Yarım saat pişirilir. Servis yaparken ince kıyılmış maydanoz ve limonu ilave edilir.



Tavuklu Şehriye Çorbası

lezzetler
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 25.11.2006
Mesajlar: 259
Şehir: Çanakkale
Kısa URL: https://ml.md/lc8864
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2006
3,277 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı tavuk eti (haşlanmış, didilmiş)
1 su bardağı tavuk suyu
5 su bardağı su
3 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı salça
Yarım su bardağı şehriye
3 yemek kaşığı limon suyu
3-4 dal maydanoz
Tuz

Salçayı, tavuğu, margarini, tavuk suyunu, tuzu ve suyu koyup kaynatıyorsunuz. (ama ben önce margarini tavuk etiyle eritip, salçayla biraz kavurdum. kalanı sonra ekledim.) Su kaynayınca şehriyeyi koyuyor ve şehriye yumuşayınca limon suyu ile ince ince doğranmış maydanozu ekliyorsunuz.


Tavuklu Şehriye Çorbası

kıtır
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.01.2010
Mesajlar: 34
Şehir: Antakya
Kısa URL: https://ml.md/lc46645
Gönderme Tarihi: 26.Oca.2010
2,950 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı yıldız şehriye
1 yemek kaşığı margarin yağı
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı un
1 adet orta boy kuru soğan
300 gr tavuk bonfile eti
1 adet havuç
1 yemek kaşığı salça
2 adet orta boy domates
3 adet çekirdekleri alınmış yeşil biber
Az miktar tuz
Az miktar pul biber
Zerdeçal
Karabiber
1 tutam maydanoz yaprağı

Öncelikle tavuk bonfile etleri derin bir tencerede, üzerlerini kapatacak kadar su eklenerek haşlanır. Haşlanan etler süzgeç yardımıyla sudan alınarak bir kenara ayrılır. Kalan tavuk suyu da çorba sosu için ayrı bir yere konulur. Margarin yağı ile ayçiçek yağı karıştırılarak ayrı bir tencereye konulur ve ısıtılmaya başlanır. Yağ erirken kuru soğan ve çekirdekleri alınmış yeşil biber ince bir şekilde doğranır. Öncelikle kuru soğan bir dakika orta ateşte sotelenir, sonra biber ve rendelenmiş havuç eklenir, son olarak un ve salça da eklenerek çırpıcı ile karıştırılarak bir süre kavrulur. Az miktar soğuk su ve tencerede kalan tavuk suyu da eklenerek çorba koyuluğu kıvamına getirilir. Daha sonra domateslerin dış kabukları soyularak sosa rendelenir. Tavuk etleri de ince parçalara ayrılarak ağır ateşte kaynayan çorba sosuna eklenir. Bu sırada yıldız şehriyeler, teflon tavada az miktar ayçiçeği yağında ağır ateşte pembe renk alana kadar sürekli karıştırılarak kavrulur. Kavrulan şehriyeler çorba sosuna eklendikten sonra tuz ve baharatlar da ilave edilerek 10-15 dakika kadar ara sıra karıştırılarak pişirilir. Çorbanın üzeri maydanoz yaprakları ile süslenerek sıcak servis yapılır.


Tavuklu Şehriye Çorbası

WoW
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.08.2010
Mesajlar: 64
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc54764
Gönderme Tarihi: 21.Ağu.2010
2,875 defa indirildi / yazdırıldı




1/4 tavuk göğsü (haşlanmış)
1 su bardağı nohut (haşlanmış)
1/2 su bardağı şehriye
5 - 6 su bardağı tavuk suyu veya su
1 yumurta sarısı
1/4 limon suyu
Tuz
Kırmızı biber
Kuru nane

Haşlanmış tavuk göğsünü didikleyip küçük doğrayalım. Tencereye tavuk suyunu alıp kaynatalım, içine şehriyeleri tavuk etlerini, haşlanmış nohutları tuzu ilave edelim. Çorbayı ateşten almadan 1-2 dakika önce yumurta sarısını, liman suyu ile çırparak tencereye azar azar ve sürekli karıştırarak ilave edelim. Çorbayı bir taşım daha kaynatıp ateşten alalım. Üzerine kırmızı biber ve nane serperek servis yapalım.


TAVUKLU ŞEHRİYE ÇORBASI

İbrahim Hakkı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 31.08.2011
Mesajlar: 185
Şehir: Erzurum
Kısa URL: https://ml.md/lc67612
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2011
2,658 defa indirildi / yazdırıldı




Ebru Omurcalı

1 adet tavuk
1 su bardağı şehriye
7 su bardağı su
2 adet yumurta
2 adet limon suyu
Tuz
Karabiber

Tavuğu yedi su bardağı suda haşlayın, etlerini kemiklerinden ayırın. Tavuk suyuna şehriye, tuz ve karabiber ekleyin, şehriye yumuşayıncaya kadar pişirin. Limon ve yumurtayı ayrı bir yerde çırpın, sıcak çorbadan alarak, terbiyeyi ısıtın ve çorbaya koyun. Maydanoz yaprakları ile süsleyerek servis yapın.


Tavuklu Şehriye Çorbası

scarlett
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 06.07.2007
Mesajlar: 42
Şehir: Çeşme
Kısa URL: https://ml.md/lc73795
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2012
2,452 defa indirildi / yazdırıldı




200 gram tavuk göğsü
1 çay bardağı arpa şehriye
1 çorba kaşığı un
2 sivri biber
1 çorba kaşığı tereyağı
1 limon
Tuz
Karabiber
6 çorba kaşığı su

Tavuk etini 30 dakika haşlayıp suyunu bir tere ayırın. Etlerini de iri parçalar haline getirin. Tencerede unu ve yağı eritip üzerine doğranmış sivri biberi ekleyip 2 dakika kavurun. Suyunu ve ayırdığınız tavuk suyunu üzerine dökün, kaynama bırakın. Kaynayınca içine arpa şehriyeyi atıp pişmeye bırakın. Şehriyeler pişince de tavuk etlerini içine ilave ederek 5 dakika daha kaynatın. Baharatlarla tatlandırıp bol limon suyu sıkın.


Tavuklu Şehriye Çorbası

meltem arar
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 27.11.2013
Mesajlar: 24
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc94089
Gönderme Tarihi: 28.Kas.2013
2,151 defa indirildi / yazdırıldı




2 tavuk budu
1 su bardağı arpa şehriye
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
1 tutam maydanoz
Tuz, su

Önce tavuklarımızı haşlayın. Tavuk etlerini içinden alıp küp küp doğrayın. Tenceredeki tavuk suyunun içine arpa şehriyeyi ekleyerek pişirin. Çorbayı pişireceğimiz tencerenin içine tereyağını, unu koyup bir dakika kavurun. Üzerine soğuk sütü ve tavuk suyu ile pişirdiğimiz şehriyeyi dökün. Tuzunu, suyunu ayarlayıp içine tavuk etlerini ilave edin. Hep birlikte bir taşım kaynatıp servis edeceğimiz kap içerisine alın. Bir tavada tereyağını, toz biberi kavurup çorbamızın üzerine dökün. Son olarak ince doğranmış maydanozu serpin servis edin.


Tavuklu Şehriye Çorbası

şerbet
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 07.03.2014
Mesajlar: 18
Şehir: Balıkesir
Kısa URL: https://ml.md/lc96571
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2014
2,025 defa indirildi / yazdırıldı




200 gram tavuk göğüs eti
1 adet soğan
4 diş sarımsak
1 çay bardağı tel şehriye
2 çorba kaşığı tereyağı
1 limon
Bir tutam zerdeçal
Tuz, karabiber
6 su bardağı su

Tencerede tereyağını eritin. Üzerine sarımsak, soğan ve tavuk etini iri parçalara bölüp ekleyin. Suyunu ilave edip kaynatın. Tavuk eti iyice pişince süzün. Suyunu tencereye alıp içine şehriyeleri, didiklenmiş tavuk etlerini ilave ederek pişmeye bırakın. Şehriyeler pişince ocaktan alıp içine baharatları ekleyip karıştırın. Servis yapılırken limon suyu sıkıp sıcak olarak ikram edin.


Tavuklu Şehriye Çorbası

çerçeve
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 10.04.2018
Mesajlar: 24
Kısa URL: https://ml.md/lc133283
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2018
939 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet tavuk budu
1 çay bardağı tel şehriye
1 adet büyük boy patates
1 adet orta boy kuru soğan
1 orta boy havuç
Tuz
Karabiber
Süslemek için;
Maydanoz yaprakları

Önce tavuk butlarını iyice yıkayıp, tencereye alın, çorbanın suyunu koyun. Kuru soğanı soyup, yıkayın ve bütün olarak tencereye bırakın. Orta ateşte butlar yumuşayıncaya dek pişirin. Pişerken üzerinde biriken köpükleri delikli kepçeyle almayı ihmal etmeyin. Ateşten aldığınız tencereyi başka bir tencereye tel süzgeçten geçirerek aktarın. Butlar ılınınca derisini ve kemiklerini ayıklayın. Tencerede süzdüğünüz tavuk suyunu kaynatın. İçine tavla zarı formunda doğradığınız patates ve havucu katın. 5 dakika sonra şehriyesini ve didilmiş tavuk etlerini ekleyin. Patates yumuşayınca, tuzunu ve biberini ekerek, ateşten alın. Maydanozla süsleyerek servis yapın.


Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası

çerçeve
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 10.04.2018
Mesajlar: 24
Kısa URL: https://ml.md/lc133288
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2018
1,075 defa indirildi / yazdırıldı




100 gr. tavuk göğsü
Yarım su bardağı arpaşehriyesi
5 su bardağı su
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Tuz

Tavuk göğsünü küpler halinde kesip 5 su bardağı su ilave edip haşlayalım.
Ardından tavuk etlerini çatalla su kaynarken içinden alıp lif lif ayırarak tekrar tencerenin içine koyalım.
Kaynayan suya arpa şehriyemizi, salçamızı, yağımızı ve tuzumuzu ilave edip şehriyeler pişinceye kadar altı kısık ateşte pişirelim.
Servis yaparken nane ve limon suyu ekleyebilirsiniz.



Tavuklu Şehriye Çorbası

bambucu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.08.2019
Mesajlar: 49
Şehir: Çorum
Kısa URL: https://ml.md/lc144807
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2019
766 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet tavuk budu
1 çay bardağı tel şehriye
1 adet büyük boy patates
1 adet orta boy kuru soğan
1 orta boy havuç
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Süslemek için:
Maydanoz yaprakları

Önce tavuk butlarını iyice yıkayıp, tencereye alın, çorbanın suyunu koyun.
Kuru soğanı soyup, yıkayın ve bütün olarak tencereye bırakın.
Orta ateşte butlar yumuşayıncaya dek pişirin.
Pişerken üzerinde biriken köpükleri delikli kepçeyle almayı ihmal etmeyin.
Ateşten aldığınız tencereyi başka bir tencereye tel süzgeçten geçirerek aktarın.
Butlar ılınınca derisini ve kemiklerini ayıklayın.
Tencerede süzdüğünüz tavuk suyunu kaynatın.
İçine küp küp doğradığınız patates ve havucu katın.
5 dakika sonra şehriyesini ve didiklenmiş tavuk etlerini ekleyin.
Patates yumuşayınca, tuzunu ve biberini ekerek, ateşten alın.
Maydanozla süsleyerek servis yapın.



Tavuklu Şehriye Çorbası

Amca62
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 28
Kısa URL: https://ml.md/lc152135
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2020
405 defa indirildi / yazdırıldı




3 tavuk baget
1 bardak tel şehriye
2 kaşık sıvı yağ
1 tatlı kaşığı salça
1,5 bardak domates rendesi
6 bardak tavuk suyu
Tuz, pul biber, nane

Tavukları haşlayıp didikleyin. Haşladığınız suyu kenara ayırın.
Sıvı yağı tencereye alın, kızdırıp salçayı kavurun. Domates rendesini ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
Tuz ve pul biber ilave edip karıştırdıktan sonra tavuk suyunu koyup kaynamaya bırakın.
Kaynayınca şehriye ve didiklenmiş tavuk ekleyip şehriyeler yumuşayana kadar pişirin.
Naneyi de ilave ettikten sonra 5 dakika kadar kaynatıp altını kapatın.
Dilerseniz naneyle beraber ince kıyılmış maydanoz da ekleyebilirsiniz.



Tavuklu Şehriye Çorbası

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc157838
Gönderme Tarihi: 22.May.2021
280 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

1 adet tavuk göğsü
1 çay bardağı tel şehriye
1 adet orta boy soğan
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet çarliston biber
1 adet orta boy havuç
5 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Üzeri için:
Maydanoz

Tavuk göğsünü 2 su bardağı suda haşlayın ve sudan çıkarıp, elinizle didikleyin. Kıyılmış soğanı zeytinyağında hafif kavurun. Rendelenmiş havuç ve kıyılmış biberi de ekleyip, 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin. Tavuğu haşladığınız suyu ve kalan 3 su bardağı suyu ekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra tuzunu ve karabiberini ayarlayıp, tavuk eti ile şehriyeyi katın. Kısık ateşte 7-8 dakika pişirdikten sonra tencereyi ocaktan alın. Kıyılmış maydanoz ekleyip, sıcak olarak servis yapın.







Tavuklu Şehriye Çorbası Tarifleri Sarımsak Çorbası Tarifleri



(13 adet Tavuklu Şehriye Çorbası 1,680,766 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort