|
Tavuk Suyuna Sebze Çorbası |
|
sessiz bilge
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.03.2020
Mesajlar: 43 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc149399
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2020
469 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet tavuk göğsü
1 adet tavuk budu
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
2-3 dal kereviz sapı
1 tatlı kaşığı tuz
6 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 çay bardağı tel şehriye
Yarım çay kaşığı karabiber
Soğanları, havuçları ve kereviz saplarını iri iri doğrayın ve tavuklarla birlikte tencereye alın.
1 tatlı kaşığı tuz ve 6 su bardağı suyu da ilave edin ve tavuklar haşlanana kadar pişirin.
Haşlanan tavukların kemiklerini ayırıp etlerini ince ince didikleyin.
Tavuk suyunu da süzüp kenarda hazır edin.
Tereyağını başka bir tencere de eritip unu kokusu çıkana kadar yağda kavurun.
Un kavrulunca tavuk suyunu azar azar ve sürekli karıştırarak tencereye ekleyin.
Kapağını kapatıp kaynamaya bırakın.
Kaynayan çorbaya tel şehriyeyi, didiklediğiniz tavuk etini ve karabiber ilave edin.
Bu şekilde 10 dakika daha pişirdiğiniz çorbayı sıcak servis edin.
|
Tavuklu Sebze Çorbası |
|
yavru kedi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.07.2015
Mesajlar: 41 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc109861
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2015
1,829 defa indirildi / yazdırıldı
|
Fevziye Sürmeli
1 adet tavuk göğüs eti
3 bardak tavuk suyu
1 adet ince doğranmış orta boy soğan
3 diş kıyılmış sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1-2 avuç tel şehriye
1 adet küp doğranmış patates
1 adet küp doğranmış havuç
3-4 dal ince doğranmış maydanoz
Yarım limonun suyu
Tuz
Karabiber
Zeytinyağını tencereye koyun. Soğan ve sarımsağı ilave edip soteleyin. Pembeleştikten sonra tavuk suyunu, tavukları, patatesleri ve havuçları ekleyin tencerenin kapağını kapatın. Kaynayınca altını kısın. Tavukları dışarı alın, şehriyeyi tencereye ekleyin kapağını kapatın. Tavukları didikleyin ve çorbaya ilave edin. Çorbayı kapağı açık bir şekilde bir taşım kaynatın. Tuz, karabiber, maydanoz ve limon suyu ile tatlandırıp servis yapın.
|
Tavuklu Sebze Çorbası |
|
İbrahim Hakkı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.08.2011
Mesajlar: 185 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc67470
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2011
3,248 defa indirildi / yazdırıldı
|
Özgür Şef
2 adet tavuk but
5 adet taze fasulye
2 adet kabak
2 adet havuç
2 adet kırmızıbiber
1 adet limon
1 adet soğan
1 adet sarımsak
1 su bardağı taze barbunya
1 fincan erişte
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Taze fesleğen, kekik, dereotu, maydanoz
Önce malzemeleri hazırlayarak başlayalım. Fasulye, biber, soğan, havuç ve sarımsağı aynı boyda küçük küçük küp doğrayın, kabağın kabuk kısmından çekirdeğine kadar alın. Tavuk butlarını bir tencerede içme suyu ile kaynatın (yemeklere ve çorbalara her zaman içme suyu kullanın). Üzerinde oluşan köpükleri de almayı unutmayın. Taze barbunyayı tuzlu suda 15 dakika kadar haşlayın. Diğer tarafta 2 kaşık zeytinyağına önce soğanları atın ve birkaç tur çevirin, sonra sırasıyla sarımsak, havuç, taze fasulye ve biberi de ekleyip kısa süre çevirin. Kaynayan tavuk suyunun yarısını içine dökün. Eğer tamamını dökerseniz ağır olacaktır. Üzerine yine normal su dökün ve kaynamasını bekleyin. Barbunyaları ve erişteyi içine ilave edin. En son kabakları da ilave ettikten sonra 5 dakika kaynatın. Fazla kaynatmayın, sebzeler biraz diri kalmalı. Diğer tarafta taze baharatları ince ince doğrayın. Çorbayı servis etmeden önce üzerine bu otlardan serpin. Tabii sizin zevkinize göre tuzunu karabiberini atmayı unutmayın.
|
Tavuklu Sebze Çorbası |
|
felamur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.02.2010
Mesajlar: 96 Şehir: Artvin |
Kısa URL: https://ml.md/lc46997
Gönderme Tarihi: 09.Şub.2010
3,049 defa indirildi / yazdırıldı
|
Gerekli Malzemeler.
Un (3 çorba kaşığı)
Et suyu (2 bardak)
Süt (2 bardak)
Krema (2 çorba kaşığı)
Piliç göğüs eti (1 adet)
Havuç (1 adet)
Kabak (1 adet)
Patates (1 adet)
Köri (1 tatlı kaşığı)
Tuz (1 çorba kaşığı)
Basmati pirinci (2 çorba kaşığı)
Konserve bezelye (100 gram)
Margarin (2 çorba kaşığı)
1 adet piliç göğüs etini küçük küpler halinde doğrayın. Ocağa aldığınız tencereye 2 çorba kaşığı margarin koyun ve yağı eritin. Kabuğunu soyduğunuz 1 adet patatesi önce ikiye kesin. İnce ince dilimleyerek, küçük küpler halinde doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz 1 adet kabağın kabuk kısımlarını kesin ve ince ince dilimleyerek küçük küpler halinde doğrayın.
Yağ ısındıktan sonra kestiğiniz göğüs etini tencereye koyup, karıştırarak kavurun. Bu sırada 1 adet havucu ikiye kesin, ince ince dilimleyerek küp küp doğrayın. Kavrulan etlerin üzerine doğradığınız havucu ilave edip yaklaşık 3-4 dakika kavurun. Havuçlar yumuşadıktan sonra doğradığınız patatesleri ekleyin ve kavurun. Patatesler renk aldıktan sonra doğradığınız kabakları ilave edip karıştırarak kavurun.
Üzerine 3 çorba kaşığı un ilave edip hızlıca karıştırarak yaklaşık 2-3 dakika kavurun. Un dibine tutmaya başladığında 2 bardak et suyunu ilave edin. Birkaç kez karıştırıp üzerine 2 bardak süt döküp, 100 gram bezelyeyi, 2 çorba kaşığı pirinci, 1 tatlı kaşığı köriyi ve 1 çorba kaşığı tuzu ilave edin. Birkaç kez karıştırıp çorbayı kaynamaya bırakın.
Çorba kaynadıktan sonra içine 2 çorba kaşığı krema ilave edip birkaç defa karıştırın. Pişen çorbanızı servise hazır hale getirin.
|
Tavuklu sebze çorbası |
|
Siyah Lale
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.07.2007
Mesajlar: 24
|
Kısa URL: https://ml.md/lc16315
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2007
3,077 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 kişilik Malzemesi
1 çorba kaşığı margarin
Yarım tavuk göğüs eti
1 havuç,
1 kabak
1 patates,
1 domates
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
6 su bardağı su
Tuz, karabiber
6 bardak suyu tencereye alın. Tavuk etini ekleyip yumuşayıncaya kadar haşlayın. Tavuk etini kevgirle ayrı bir tabağa alıp tel telayırın.
Havuç, kabak, domates ve patatesi temizleyip küp küp doğrayın. Kaynamakta olan tavuk suyuna sebzeleri ve margarini ekleyin. Sebzeler iyice yumuşayınca tavuk etini ilave edip tuz ve karabiberi serpin. 5 dakika sonra ateşten alıp sıcak olarak servis yapın.
|
|