|
|
Tavuklu Şark Pilavı |
|
Çetin Gürbüz
Aşçı
Kayıt: 13.01.2017
Mesajlar: 14 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc122523
Gönderme Tarihi: 21.Oca.2017
800 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pirinç
2 parça tavuk göğüs eti
1 adet soğan
2 adet domates
4 yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi
1 adet defne yaprağı
1 çay kaşığı kekik
1 tutam Tuz, karabiber
Tavuk etlerini kuşbaşı doğrayıp tencereye alın ve üzerini örtecek kadar su ilave edin. Tuz serpip iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Eti kevgirle bir tabağa alıp tavuk suyunu saklayın.
Pirinci yıkayıp limonlu ve tuzlu sıcak suda yarım saat bekletin. Bol suyla yıkayıp süzün. Soğanı soyup doğrayın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın.
Tereyağını tencerede eritin. Tavuk etlerini ve soğanı ilave ederek kavurun. Ceviz, kekik, tuz, karabiber ve defne yaprağını ekleyin. Pirincini ilave edip 3 bardak tavuk suyunu ekleyin. Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Ateşten alıp üzerini kağıt havluyla örtüp dinlendirin. Harmanlayıp servis tabaklarına alın. Sıcak olarak servis yapın.
|
TAVUKLU ŞARK PİLAVI |
|
pembeli kadın
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.02.2011
Mesajlar: 35 Şehir: Londra |
Kısa URL: https://ml.md/lc62206
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2011
2,717 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 su bardağı pirinç (mısır pirinci)
biraz kekik
1 defne
2 tane soğan
2 tane piliç
1 çay kaşığı ceviz (rendelenmiş)
2 tane domates
biraz tuz, biber
2 çorba kaşığı tereyağı
Pilici ayıklayıp, tütsüleyip, yıkayıp pişiriniz. Suyunu süzünüz. Tencereye yağ, rendelenmiş soğan, tuz, defne, kekik, piliç koyunuz. Soğanlar ve piliç pembeleşinceye kadar karıştırınız. Ayıklanmış 5 - 6 kere yıkanmış pirinci de atınız. Pirinç şişince tuz, biber, ceviz rendelenmiş domatesleri de ilâve ediniz. Bire iki ölçü hesabı ile su veya et suyu koyunuz. Orta sıcaklıktaki fırında 20-25 dakika pişiriniz.
|
|
TAVUKLU ŞARK PİLAVI Tarifleri Cezayir Yemekleri
|
|