|
Tavuklu Sandviç |
|
nln64
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2007
Mesajlar: 36 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc17459
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2007
2,641 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım tavuk göğsü,
kızartmak için sıvı yağ,
yarım ekmek,
1 çorba kaşığı margarin,
1 adet domates,
6-7 adet salatalık turşusu,
250 gram kasar peyniri,
kırmızıbiber,
karabiber,
tuz
Tavuk göğsünü uzun parçalar halinde doğrayın. Sıvı yağda kızartın. Baharatlarla tuza bulayıp, bir kenarda bekletin. Ekmeği ikiye bölün.
Üzerlerine yağ sürün. Domatesin kabuğunu soyup, dilimleyin.
Ortadan ikiye kesilmiş turşularla ekmeğin içine koyun. Baharatlı tavuğu ve dilimlenmiş kaşar peynirini de ekmeğin içine koyun.
önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
ML® Kanepe Tapa için tıklayın
|
Tavuklu Sandviç |
|
Dilaşub
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.04.2010
Mesajlar: 38 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc81687
Gönderme Tarihi: 06.Ekm.2012
2,522 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet sandviç ekmeği
400 gram haşlanmış tavuk göğüs eti
6 yaprak marul
1 çorba kaşığı tereyağı
Karabiber ve tuz
50 gram taze kaşar peyniri
Tavuk göğüs etlerini az suda haşlayın. İyice pişmesi çok önemli. Karabiber ve tuzu haşlanmış etlerin üzerine serpin. Henüz sıcakken bir dilim taze kaşar peynirini üzerine kapatın ve erimesi için bekleyin. Ardından sandviç ekmeklerinin içine yerleştirin ve yeşilliklerle renklendirip tatlandırın. Ekmeğin içine tereyağı sürülse daha lezzetli olacaktır.
|
Tavuklu Sandviç |
|
Aysen Adaş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2011
Mesajlar: 45 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc67049
Gönderme Tarihi: 21.Ağu.2011
2,490 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım tavuk göğsü
Yarım ekmek
1 çorba kaşığı margarin
1 adet domates
6-7 adet salatalık turşusu
250 gr. kaşar peyniri
Kırmızıbiber, karabiber, tuz
Tavuk göğsünü uzun parçalar halinde doğrayın, sıvıyağda kızartın. Baharatlarla tuza bulayıp, bir kenarda bekletin. Ekmeği ikiye bölün, üzerine yağ sürün. Domatesin kabuğunu soyup, dilimleyin. Ortadan ikiye kesilmiş turşularla ekmeğin içine koyun. Tavuğu ve dilimlenmiş kaşar peynirini de ekmeğin içine koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
|
TAVUKLU SANDVİÇ |
|
Dilaşub
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.04.2010
Mesajlar: 38 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc49861
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2010
2,488 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 sandviçlik MALZEMESİ:
500 gr. tavuk eti (haşlanmış)
20 dilim dost ekmeği
1 çorba kaşığı mayonez
1 çorba kaşığı köri
4+1/2 çorba kaşığı tereyağı
4-5 salata yaprağı
HAZIRLANIŞI:
Salata yapraklarını yıkayıp kurulayın. Yağı köri ile iyice karıştırdıktan sonra, tost dilimlerine sürün. Salata yapraklan ile tavuk etlerini çok küçük parçalar halinde kesin. On tost dilimini salata ve tavuk etiyle örtün. Üstlerine biraz mayonez dökün. Kalan 10 dilimi bunların üzerine kapatın, bastırıp kenarlarını sıyırın. Sonra çaprazlamasına ikiye kesin.
ML® İkram Sandviçi için tıklayın
|
Tavuklu Sandviç |
|
payidar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.01.2008
Mesajlar: 31 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc74658
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2012
2,111 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet sandviç ya da hamburger ekmeği
4 adet çıtır tavuk
1 adet domates
1 diş sarımsak
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı sıvıyağ (tavukları kızartmak için)
1 tutam maydanoz
Ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağı ve maydanoz ile iyice karıştırın. Bu karışımı ortadan ikiye böldüğünüz ekmeğin iki tarafına da sürün. Domatesleri halka şeklinde doğrayıp ekmeğin üzerine koyun. Tavuğu önlü arkalı kızartın, doğrayın ve ekmeğin üzerine koyun. Kızartılmış patates de ilave edip servis yapın.
|
TAVUKLU SANDVİÇ |
|
sağnak
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.04.2013
Mesajlar: 40 Şehir: Artvin |
Kısa URL: https://ml.md/lc88405
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2013
2,106 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://ihe.com.tr
8 adet tavuk bonfile
8 dilim kaşar peyniri
8 dilim bayat ekmek
4 dilim marul yaprağı
2 adet domates
3 çorba kaşığı mayonez
Tuz
Karabiber
Marul yapraklarını yıkadıktan sonra ince kıyın. Domatesi ince dilimleyin. Ekmek dilimlerini üçgen şeklinde ikiye kesin. Tavuğu teflon tavada kızartın. Soğumaması için kapalı bir kapta tutun. Ekmekleri hafifçe kızartın. Üzerine ince bir mayonez sürün. 1 adet üçgen ekmek dilimin üzerine marul ve tavuk koyun, üzerine 1 ekmek dilimini kapatın. Onun üzerine mayonez ve tavuk koyup, üçüncü ekmek dilimini yerleştirin. Üzerine domates dilimi ve çok az marul yaprağı koyduktan sonra dördüncü ekmek dilimi ile kapatın. Diğer sandviçleri de aynı şekilde hazırlayın.
|
Tavuklu Sandviç |
|
ata şenkal
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.10.2014
Mesajlar: 35 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc135012
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2018
1,083 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet tavuk baget kalça
2-3 adet kereviz sapı
3 adet yeşil soğan
2 bardak yeşil üzüm
Yarım su bardağı mayonez
Yarım su bardağı yoğurt veya krema
Bir tutam dereotu
1 çorba kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı kahverengi şeker
Taze çekilmiş karabiber
12 adet dilim ekmek
Tuz
Kereviz sapı ve yeşil soğanı dilimleyin. Büyük bir tencerede tavuğu sebzelerle birlikte bir taşım kaynatın. Kaynayınca ısıyı azaltın ve tavuğu yaklaşık 45 dakika kadar pişirin. Daha sonra tavuğumuzun kemiğini çatal ve bıçak yardımı ile çıkarıp küçük parçalara ayıralım. Doğranmış kereviz, yeşil soğan ve yarıya kesilmiş üzüm tanelerini tavuk etiyle birlikte bir kaseye koyun. Başka bir kapta, mayonez, yoğurt (veya ekşi krema), limon suyu, kahverengi şeker, tuz ve biberi karıştırın. İsterseniz dereotu da ekleyin. Kırmızı biber bir tutam (isteğe bağlı, kekik, kişniş, vb zevkinize göre ekleyebilirsiniz). Mayonezli sos ile tavuklu sebzeleri iyice karıştırın. İsterseniz, birkaç dilim pastırma ekleyebilirsiniz. Birkaç saat veya bir gece buzdolabında bekletebilirsiniz. Servis zamanı ekmek dilimleri üzerine tavuk salatasını koyun ve kalan dilimler ile kapatın.
|
Tavuklu Sandviç |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177828
Gönderme Tarihi: 19.May.2024
178 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
2 adet tavuk göğüs
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kekik
1 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Pul biber
2 adet sandviç ekmeği
2 büyük yaprak göbek marul
4 adet kornişon turşu
1/2 (yarım) kase mısır
2 yemek kaşığı mayonez
Öncelikle derin bir kab içerisinde zeytinyağ, sarımsak rendesi, baharatları ve tuzu ilave ederek tavuğu iyice karıştırın.
Buzdolabında bir saat dinlendirin.
yice ısıttığınız tavada tavukları önlü arkalı kızartın.
Biraz ılınınca bir parmak büyüklüğünde dilimleyin.
Sosu için marul yapraklarını ince doğrayın.
Kornişon turşuyu küp küp kesin.
Bir kase içine mayonez, turşu, mısır ve marul yapraklarını alıp karıştırın.
Sandviç ekmeğini ortadan kesin.
Mayonezli karışımı ekmeğin içine sürün.
Tavukları dizin.
|
|