| 
 
 
 | 
Tavuklu Salata | 
  | 
Andıç 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.08.2011 
Mesajlar: 36 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc66833 
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2011 
3,584 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet tavuk göğsü
 
1 adet kıvırcık marul
 
2'şer adet salatalık ve domates
 
2 çorba kaşığı mısır
 
10 adet doğranmış zeytin
 
Yarım su bardağı küp doğranmış beyaz peynir
 
Sos için:
 
Yarım limonun suyu
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı nane
 
1 diş sarımsak
 
1 tatlı kaşığı yoğurt
 
Tuz
 
 
Tavuk göğsünü haşlayıp soğutun. Kıvırcıkları irice doğrayın ve salata kabına alın. Kabukları soyulmuş ve dörde bölünmüş domatesleri, verev doğranmış salatalıkları, üzerine yerleştirin. Tavuğu elinizle didikleyip, salatanın üzerine serpiştirin. Peynir, zeytin ve mısırı da üzerine serpin. Sos malzemelerinin hepsini karıştırıp, salatanın üstüne gezdirerek servis yapın.
  
 | 
Tavuklu Salata | 
  | 
Dolunay 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.04.2008 
Mesajlar: 20 Şehir: Burdur | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23357 
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2008 
3,027 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 tavuk göğsü
 
yarım su bardağı haşlanmış pirinç
 
1 bardak haşlanmış bezelye
 
1 kırmızı dolmalık biber
 
Sos için:
 
1 yumurta
 
4 çorba kaşığı zeytinyağı
 
2 çorba kaşığı sirke
 
yarım çay kaşığı hardal
 
1 soğan
 
tuz
 
kırmızı biber
 
4 büyük salata yaprağı
 
 
Haşlanmış tavuk etini küçük küçük doğrayın. Dolmalık biberi yıkayıp ince şeritler halinde kesin. Tavuğu, bezelyeyi dolmalık biberi haşlanmış pirinçle karıştırın.
 
Sos için: Haşlanmış yumurtayı küçük küçük doğrayın. Zeytinyağı, sirke ve hardalla iyice karıştırın. Soğanı, tuzu, kırmızı biberi katın. Hazırladığınız bu sosu salatanın üstüne dökün. Marul yapraklarını servis tabağına yerleştirin. Salatayı içine koyup servis yapın.
  
 | 
Tavuklu Salata | 
  | 
bengisu 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.11.2007 
Mesajlar: 20 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc19414 
Gönderme Tarihi: 21.Kas.2007 
2,907 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
150 gr. göbek salata 
 
100 gr. pişmiş yağsız tavuk göğsü
 
1 adet orta boy domates
 
1 adet salatalık
 
1 tutam maydanoz
 
1/4 limon
 
2 tatlı kaşığı zeytinyağı
 
 
Göbek salata irice doğranır ve tabağa alınır. Üzerine daha önceden haşlanan küçük parçalara ayrılmış tavuk eti konur. Dilimlenmiş domates ve salatalık tabağın kenarlarına istenilen şekilde dizilip, salatanın üzeri maydanozla süslendikten sonra zeytinyağı ve limon suyu gezdirilip servis edilir.
  
 | 
Tavuklu Salata | 
  | 
gıres 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.03.2013 
Mesajlar: 28 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc87669 
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2013 
2,144 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 salatalık
 
1 domates
 
6 yaprak marul
 
2 limon
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
2 çorba kaşığı pul biber
 
300 gram tavuk fileto
 
1 çorba kaşığı nane
 
 
Tavuk etini uzun şeritler halinde kesin. Çok az yağla tavada 5 dakika kadar pişirin. Üzerine 1 çay bardağı su ve kırmızı pul biber ekleyip karıştırın. Kapağını kapatıp 5 dakika daha pişmesi için bırakın. Bu arada marulu ya da istediğiniz yeşilliği yıkayın. Salatalıkları irice doğrayın. Servis tabağına marul yapraklarını ve salatalıkları yerleştirin. Üzerine de pişirdiğiniz tavuk etlerini yerleştirin. Limon suyu ve zeytinyağını üzerine gezdirin.
  
 | 
Tavuklu Salata | 
  | 
nöbet şekeri 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.10.2014 
Mesajlar: 21 Şehir: Burdur | 
Kısa URL: https://ml.md/lc135208 
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2018 
911 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet haşlanmış tavuk göğsü (derisi çıkarılmış)
 
2 domates
 
4-5 sap taze soğan
 
1 küçük havuç
 
1 limon
 
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
 
Maydanoz
 
 
Haşladığınız tavukları ince parçalar halinde kıyın. Diğer malzemeleri de doğrayarak tavuğa ekleyin. Üzerine zeytinyağı ve limonu gezdirin.
 
 
 
  
 | 
Tavuklu Salata | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3291 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc183267 
Gönderme Tarihi: 30.May.2025 
58 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet kemiksiz tavuk göğsü
 
1 adet küçük boy göbek salata
 
4 adet kiraz domates
 
Zeytinyağı-balsamik sirke
 
Taze kekik
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Tavuk göğsünü zeytinyağı, tuz ve karabiber karışımında marine edin.
 
Üzerine taze kekik serpip ızgarada ya da yağsız tavada kızartın.
 
Yeşillikleri doğrayıp zeytinyağı ve balsamik sirke ile harmanlayın.
 
Pişirdiğiniz tavuğu dilimleyip yeşilliğin üzerine yerleştirin.
 
Kiraz domates ile süsleyip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |