Patlıcanları uzun dilimler halinde kesip kızartın. Etleri baharat ve yağla harmanlayın. Patlıcan dilimlerinin üzerine tavuk, sivri biber ve az miktarda kaşar peyniri koyup sarın. Üzerine kürdan bastırıp tepsiye dizin. Salçayı bir su bardağı suda açıp üzerine dökün. 190 derecedeki fırında pişirin. Servis tabağına alarak servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc102394
Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2014
1,525 defa indirildi / yazdırıldı
300 gr. kuşbaşı tavuk eti
5 adet patlıcan
2 adet yeşil biber
4 diş sarmısak
2 adet domates
1 adet soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
2 su bardağı sıvı yağ
Patlıcanları alaca soyup, uzunlamasına 4′e kesin. 10-15 dakika tuzlu suda bekletin. Kurulayarak sıvı yağda kızartın.Soğanı, domatesleri, yeşil biberi ve sarımsakları doğrayın. Tavuk etlerini, suyunu bırakıp çekinceye kadar kavurun. Yağı ilave edip, önce soğanları ilave edip biraz pişirin. Daha sonra doğranmış diğer malzemeleri iekleyip karıştırın. Tuz ve karabibier ilave edin. Patlıcanları düz bir tabağa çapraz olarak yayın. Ortasına tavuklu harcı koyup patlıcanları sarın. Üzerine halka şeklinde kesilmiş domates ve biber koyup kürdanla tutturun. Sarmaları fırın kabına dizip üzerine 1 çay bardağı su ilave edip, 180°C ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.