Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Tavuklu Patlıcan Dolması


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Acur Dolması Tarifleri
Ayva Dolması Tarifleri
Balık Dolması Tarifleri
Bıldırcın Dolması Tarifleri
Biber Dolması Tarifleri
Bulgurlu Dolma Tarifleri
Ciğer Dolması Tarifleri
Domates Dolması Tarifleri
Ekmek Dolması Tarifleri
Elma Dolması Tarifleri
Enginar Dolması Tarifleri
Etli Dolma Tarifleri
Fırında Dolma Tarifleri
Güveçte Dolma Tarifleri
Havuç Dolması Tarifleri
Hindi Dolması Tarifleri
Ispanak Sarması Tarifleri
Kabak Çiçeği Dolması Tarifleri
Kabak Dolması Tarifleri
Kaburga Dolması Tarifleri
Karışık Dolma Tarifleri
Kereviz Dolması Tarifleri
Kuru Dolma Tarifleri
Kuzu Dolması Tarifleri
Lahana Sarması Tarifleri
Mantar Dolması Tarifleri
Marul Sarması Tarifleri
Mumbar Dolması Tarifleri
Ördek Dolması Tarifleri
Pancar Sarması Tarifleri
Patates Dolması Tarifleri
Patlıcan Dolması Tarifleri
Pazı Sarması Tarifleri
Pırasa Dolması Tarifleri
Salatalık Dolması Tarifleri
Sebzeli Dolma Tarifleri
Soğan Dolması Tarifleri
Şalgam Dolması Tarifleri
Tavuk Dolması Tarifleri
Yaprak Sarması Tarifleri
Yumurta Dolması Tarifleri
Zeytinyağlı Dolma Tarifleri
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Tavuklu Patlıcan Dolması

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc129713
Gönderme Tarihi: 13.Kas.2017
2,110 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sagliklitavuk.org

Bostan patlıcanı (minik türden olanlardan)
1 veya 2 adet tavuk göğsünden kıyma
2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı papya biber
1 orta boy kuru soğan
1 adet domates
Birkaç dal maydanoz
Tuz yerine çeşni
Köri, kırmızı pul biber ve karabiber
1 kaşık domates salça
Arzuya göre üzeri için yeteri kadar kaşar

Patlıcanların saplarından kesip içlerini oyup tuzlu suda bekletin.
Kuru soğanı ve biberleri doğrayıp kavurun
Tavuktan hazırladığınız kıymanızı ekleyip suyunu çekinceye kadar kavurup domatesi ekleyin ve baharatları da ekledikten sonra maydanozu doğrayın.
Patlıcanlarınızı tuzlu sudan çıkartıp yıkayıp hazırladığınız içi içlerine doldurun.
Tencerenize dizdikten sonra üzerlerine bir domates doğrayıp ağız kısımlarına koyun ve salçalı su yapıp pişirin.

Not. Arzu ederseniz patlıcanlarınız piştikten sonra borcama alıp fırınlayın ve fırınlama işlemi bittikten sonra kaşar serpip eriyinceye kadar bekleyip servise hazırlayın.



Tavuklu Patlıcan Dolması

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc116219
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2016
1,515 defa indirildi / yazdırıldı




6 adet ince patlıcan
250 gr tavuk kıyma
1 adet kury soğan
1 diş sarımsak
1 çorba kaşığı salça
Yarım demet dereotu
Yarım demet maydanoz
5-6 dal taze nane
1 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 büyük çay bardağı pirinç
Üzeri için:
Domates

Patlıcanlar soyulmadan 3 parçaya kesilir. İçleri oyulur ve tuzlu suya atılır. Bu arada iç hazırlanır; soğan ve yeşillikler çok ince kıyılır. Tuz, pirinç, tavuk kıyması, salça, kıyılmış sarımsak, sıvıyağ ve karabiber eklenir. 1 su bardağı su gezdirilir, karıştırılır. Oyulan patlıcanlara gevşek doldurulur. tencereye dizilir. Üzerleri domates dilimleriyle kapatılır. 2 su bardağı su eklenir. Kapak kapatılır. Yaklaşık 40 dakika kadar pişirilir.






Tavuklu Patlıcan Dolması Tarifleri Acur Dolması Tarifleri



(2 adet Tavuklu Patlıcan Dolması 20,885 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort