Kısa URL: https://ml.md/lc160586
Gönderme Tarihi: 12.Ekm.2021
274 defa indirildi / yazdırıldı
4 adet patlıcan
500 gr tavuk göğsü
4 adet Yeşil Soğan
1 çay kaşığı Kırmızı Biber
1 kaşık Kimyon
Tuz
Karabiber
3 adet Domates
1 Diş Sarımsak
Yarım demet Reyhan
1 çay bardağı yağ
1 tutam maydanoz
2 adet biber
1 kaşık salça
Patlıcanları uzunlamasına kesip kızartıyoruz.
Fırın tepsisine dik duracak oraları boş şekilde diziyoruz.
Bir tavada yağda biber, soğan, tavuk göğsü ve baharatları ekleyip soteliyoruz.
Karışımı her bir patlıcanın arasına gelecek şekilde yerleştirip patlıcan dilimlerini sarıyoruz. Bir kürdanla sabitliyoruz.
Üzerine salçalı suyu gezdirip isteğe bağlı kaşar peynir koyuyoruz.
Rendelenmiş sarımsak, doğranmış reyhan ve kalan tüm malzemeleri koyup fırına veriyoruz.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz.
Kısa URL: https://ml.md/lc160444
Gönderme Tarihi: 05.Ekm.2021
288 defa indirildi / yazdırıldı
4 adet patlıcan
2 adet yeşil köy biberi
İçi için:
500 gram tavuk kuşbaşı
1 adet kuru soğan
1 adet kırmızı kapya biber
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet domates
2 tatlı kaşığı domates salçası
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
Yarım bardak su
Öncelikle patlıcanları uzunlamasına ince ince kesip alaca şekilde soyduktan sonra kızartın.
Kızaran patlıcanları fırın tepsisine uzunlamasına dizin.
Bir tavada yağda biber, soğan, tavuk göğsü ve baharatları ekleyip soteleyin.
Karışımı her bir patlıcanın arasına gelecek şekilde yerleştirip patlıcanları dolayın. Bir kürdanla sabitleyin.
Aynı işlemi çöp şiş kürdanıyla daha rahat uygulayabilirsiniz.
Ardından sos malzemelerini tavada karıştırarak kaynayana kadar özdeşleştirin.
Üzerine salçalı suyu gezdirip isteğe bağlı kaşar peyniri ile önceden ısıtılmış 200 derece fırında kaşarlar hafif kızarana kadar pişirin.