|
Tavuklu Mercimek Çorbası |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc133223
Gönderme Tarihi: 07.Nis.2018
1,404 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet tavuk baget
Yarım su bardağı kırmızı mercimek
Yarım havuç
1 adet minik patates
1 adet minik soğan
1 tatlı kaşığı tereyağ
1-2 yemek kaşığı sıvıyağ
2-3 adet kırmızı biber
Tavuk suyu
Üzeri için:
Nane
Pulbiber
Kimyon
Tavuk bagetleri yıkayıp haşlayın.
Bu arada soğan, havuç ve patatesi minik minik kesin. Tereyağında soğan, havuç ve patatesi kavurun.
Kırmızı mercimekler ile tavuk suyunu da ilave edin. Hepsi iyice yumuşayana kadar pişirin.
Tavuk etlerini didikleyin.
Kırmızı biberleri fırında közleyin. Kabuklarını soyun.
Mercimekler pişince tuz ve kimyon ilave edip kırmızı biberler ile birklikte blendırdan geçirin.
Koyuluk miktarına göre sıcak su ekliyip tavuk etlerinide koyup bir taşım kaynatın.
Sıcak olarak servis edin.
|
Tavuklu Mercimek Çorbası |
|
Doğa
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.08.2006
Mesajlar: 52 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc79336
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2012
2,290 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 tavuk baget
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 havuç
1 kırmızıbiber
1 soğan
2 patates
1 çorba k. tereyağı
Tavuk suyu
Tuz, su
Üzeri için:
Nane, pul biber, kimyon
Tavuk bagetlerini yıkayıp pişirdikten sonra ayrı bir yere alıp didikleyin. Suyunu kullanmak üzere ayırın. Tencerenin içine tereyağını alın. Piyaz doğranmış soğanları, kabuğu soyulmuş ve doğranmış patatesi, havucu da tencereye koyun. Kırmız biberi ayıklayıp irice doğrayarak tenceredeki malzemeye ekleyin. Tüm sebzeleri 3,4 dakika kavurarak aromalarının ortaya çıkmasını sağlayın.
Üzerine yıkanmış mercimeği koyup bir iki kez çevirdikten sonra tavuk suyunu ekleyin. Malzemelerin üzerini 3 parmak aşacak şekilde sıcak su ekleyip iyice yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakın ve ara sıra karıştırın. El blendırından geçirip suyunu ve tuzunu ayarlayın.Son olarak didiklediğimiz tavuk etlerini koyup bir taşım daha kaynatın. Çorbayı servis kabına aldıktan sonra üzerine kimyon, nane, pul biber dökerek servis edin.
|
Tavuklu Mercimek Çorbası |
|
Gülbeyaz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.08.2005
Mesajlar: 40 Şehir: Balçova/İZMİR |
Kısa URL: https://ml.md/lc4883
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2006
3,072 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
2 adet haşlanmş tavuk budu
1 adet doğranmış soğan
3 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı kırmızı veya sarı mercimek
1 yemek kaşığı pirinç
Yarım havuç rendesi
1 yemek kaşığı tereyağı
1,5 yemek kaşığı un
Üzeri için :
1 su bardağı tavuk suyu
3 dilim tost ekmeği
1 kaşık toz biber
YAPILIŞ TARİFİ
Soğanı iki kaşık yağda pembeleştirin. Yıkanmış mercimekleri içine koyun.
1 bardak tavuk suyu ve iki bardak sıcak su ile pişirip süzgeçten geçirin. 1
yemek kaşığı terayağı ile 1 yemek kaşığı unu kavurun.
İçine pirinç, tuz, havuç rendesi ve tavuk parçaları koyun. Bir taşım
kaynatın. Tost ekmeklerini kırmızı biberle kızartın. Kızgın kızgın çorbanın
üzerine dökün. Sıcak olarak servise sunun.
|
|