https://yemek.name
1 adet tavuk göğüs eti (ince filetolar şeklinde kesilmiş)
4 çorba kaşığı sıvı yağ (tavuğu kızarmak için)
10 yaprak uzun yapraklı marul
4 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
Domates dilimleri (süslemek için)
Sosu için:
½ limonun suyu
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı kırmızı şarap sirkesi
1 çorba kaşığı Worchestershire sosu
½ çay kaşığı tuz
¼ çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı hardal
1 diş sarımsak
1 yumurta
Kruton için:
2 dilim çavdar ekmeği
1 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Sosu için limon suyunu, sirkeyi, Worchestershire sosunu, tuzu, karabiberi, hardalı, ince ince rendelenmiş sarımsağı karıştırın. Yumurtayı kaynamakta olan suya atarak 1 dakika süreyle haşlayın ve sudan alın. Kırdığınız yumurtayı sos için hazırladığınız karışıma ilave edin. Karışımı çırparken bir yandan da üzerine zeytinyağını ilave edin.
Krutonu hazırlamak için tavaya zeytinyağını koyun, üzerine ince ince rendelenmiş sarımsakları ekleyin. 1 dakika sonra üzerine küp küp kestiğiniz çavdar ekmeklerini ekleyin ve yaklaşık 10 dakika boyunca hafifçe kızartın.
Tavukları bir tavada kızartın. Tavadan aldıktan sonra ince şeritler halinde kesin.
Bir salata kasesine, ellerinizle iri parçalara ayırdığınız marulları koyun. Üzerine sosu ekleyerek karıştırın. Önce parmesan peynirini, sonra krutonları serpin. Üzerine tavukları yerleştirin ve domateslerle süsleyerek servis edin.
|