| 
 
 
 | 
Tavuklu Mantı | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3820 
Gönderme Tarihi: 16.May.2006 
3,184 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
Yarim kilo un
 
Yarim su bardagi su
 
Yeteri kadar tuz
 
Içi için :
 
1 adet tavul gögsü
 
150 gr mantar
 
Yarim su bardagi iri dövülmüs ceviz
 
1 çorba kasigi tereyağı
 
Yeteri kadar tuz
 
Üzeri için:
 
1 çorba kasigi tereyağı
 
Yeteri kadar kirmizi biber, yoğurt, 4-5 dis sarımsak
 
Aralara sürmek için : Yarim kase sivi yag
 
 
YAPILIŞ TARİFİ
 
Bir kapta un, tuz ve suyda hamuru yogurun. Üzerine temiz bir bez örterek
 
15-20 dakika kadar dinlendirin. Hamurdan bes beze yapin. Her bezeyi
 
unlayarak tabak büyüklügünde açin. Aralarini sivi yag ile yaglayarak üst
 
üste koyun. En üsttekini yaglayin.
 
Hamuru ince bir sekilde açarak kareler kesin. Kesmis oldugunuz karelerin
 
üzerine içten biraz koyarak bohça gibi kapatin. Kapattiginiz yeri alta
 
getirerek yagli tepsiye yerlestirin.180 derece firinda 30 dakika pisirin.
 
Sarimsakli yogurdu hazirlayip üzerine dökerek 3-4 dakika daha firinda
 
tutun. Üzerine sarımsakli yoğurt döküp tereyağında yakilmis biberi
 
gezdirin. Sicak olarak servis yapin.
 
 
 
 
Fotoğraf "baron" tarafından gönderildi. 20.08.2019
  
 | 
Tavuklu Mantı | 
  | 
cevzasoykök 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.12.2007 
Mesajlar: 24 Şehir: Antalya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23874 
Gönderme Tarihi: 17.May.2008 
2,254 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet yumurta
 
1 su bardağı su
 
1 atatlı kaşığı tuz
 
1 çorba kaşığı sıvı yağ
 
Alabildiği kadar un
 
İç için:
 
1 adet kuru soğan
 
300 gr tavuk kıyması
 
Tuz, karabiber
 
Üzeri için:
 
2 çorba kaşığı margarin
 
1 tatlı kaşığı pul biber
 
Nane, sumak
 
 
Derin bir kabın içine hamur malzemesi konur, orta sertlikte kıvamda yoğrulur, yarım saat dinlenmeye bırakılır. Bu arada soğan rendelenir, tavuk kıyması, tuz ve karabiberle karıştırılır. Dinlenen hamur 3 parçaya ayrılır. Her beze oklavayla olabildiğince ince açılır. Yufka 2 parmak eninde karelere kesilir. Ortalarına tavuklu iç bırakılır, kenarlar ortaya toplanarak kapatılır. Diğer hamurlar da aynı şekilde yapılır. Hazırlanan mantılar kaynar durumdaki tuzlu suya atılır. Suyun yüzüne çıkınca kevgirle tabağa alınır. Üzerine pul biberle yakılmış tereyağı gezdirilir, sumak ve nane serpilir.
  
 | 
Tavuklu Mantı | 
  | 
kristal avize 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.09.2014 
Mesajlar: 39 Şehir: Mardin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc135048 
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2018 
946 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Mantı hamuru için:
 
1 adet yumurta
 
2.5 su bardağı un
 
Biraz tuz
 
Yarım su bardağı su
 
İçi için:
 
150 gr. tavuk göğsü
 
1 adet soğan
 
Karabiber
 
Tuz
 
Kıyılmış maydanoz
 
Yoğurtlu sosu için:
 
1 su bardağı yoğurt
 
Biraz su
 
2-3 diş ezilmiş sarmısak
 
Salçalı sosu için:
 
3-4 yemek kaşığı salça
 
Sıvıyağ
 
Üzeri için:
 
Pulbiber veya nane
 
 
Bir kap içerisinde ev mantısının hamur malzemeleri yoğurulur. Mantı hamurunun kulak memesi yumuşaklığında olması gerekir. Üzerini nemle bir bez ile örtüp yarım saat dinlendirilir. Tavuklu harcımızı hazırlamak için tavuk göğsümüzü önce haşlanır. Sonra tavuk eti rondodan geçirilir. Diğer taraftan soğan çok küçük yemeklik doğranır.1 yemek kaşığı yağ ve tavuk etleri ilave edilir. Baharatla tatlandırılır. En son kıyılmış maydanoz serpilip ateşten alınır. Bir yerde soğuması için bekletilir. Dinlenen mantı hamuru 4 adet bezeye ayırılır. Her beze çok ince açılır ve bir bıçak yardımı ile minik kareler elde edilir. Her karenin üzerine bezelye büyüklüğünde tavuklu harç yerleştirilip kapatılır. Unlanan tepsiye dizilir. Bir taraftan 2 litreye yakın su kaynatılır. İçerisine mantılar koyulup 5-10 dk. arası mantılar pişirilir. Daha sonra süzülüp biraz tereyağ ile yağlanarak yapışmaları önlenir. Yoğurtlu sos için tüm malzemeleri güzelce çırpılır. Salça biraz sıvıyağ ile kızdırılıp içine az bir miktar su ile pişirilir. Servis tabağına mantılar yerleştirip önce yoğurtlu sosu onun üzerine de salçalı sosu ve isteğe göre nane veya pulbiber gezdirilip servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
Tavuklu Mantı | 
  | 
besme 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.04.2019 
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc141866 
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2019 
663 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamuru için:
 
4 su bardağı un
 
1 yumurta
 
2-3 çay kaşığı tuz
 
1,5-2 su bardağı su
 
İç harcı için:
 
250-300 gram tavuk kıyması
 
1 soğan
 
Tuz
 
Karabiber
 
Sosu için:
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
1 tatlı kaşığı biber salçası
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
1 domates
 
Üzeri için:
 
2 su bardağı süzme yoğurt
 
3 diş sarımsak
 
 
Hamuru için unu geniş bir yoğurma kabına alın ve ortasını havuz gibi açın. Yumurtayı kırıp tuzunu ekleyin. Sert kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde azar azar su ekleyerek yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 40 dakika dinlendirin.
 
İç harcı için tavuk kıymasını geniş bir kaseye alın. Rendelediğiniz soğan, tuz ve karabiberi ekleyip yoğurun. Dinlenen hamuru dört bezeye ayırın. Bezeleri unlanmış tezgah üzerine alıp bir merdane yardımıyla ince açın.
 
Hamurdan küçük kareler kesin. Ortasına hazırladığınız tavuk kıymalı harçtan koyup muska şeklinde kapatın. Hazırladığınız mantıları tuzlu kaynar suda haşlayın.
 
Sosu için salçaları erittiğiniz tereyağında kokusu çıkıncaya kadar pişirin. Rendelediğiniz domatesi ilave edip, domates suyunu çekinceye kadar pişirin. Yoğurdu hafif çırpıp ezdiğiniz sarımsakla karıştırın.
 
Mantıları süzüp bir servis tabağına alın. Üzerine yoğurt dökün. Domatesli sostan gezdirip sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |