| 
 
 
 | 
Tavuklu Mantar Sote | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3291 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc183254 
Gönderme Tarihi: 29.May.2025 
47 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
 
300 gram mantar (isteğe göre doğranmış)
 
1 adet büyük soğan
 
2 diş sarımsak
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı (veya sıvı yağ)
 
1 adet kırmızı kapya biber (isteğe bağlı)
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pul biber
 
Kekik (isteğe bağlı)
 
Bir tutam maydanoz (üzeri için)
 
 
Soğanı yemeklik doğrayın. Tavaya zeytinyağını alın ve soğanları pembeleşene kadar kavurun.
 
Ardından ince doğranmış sarımsakları ekleyip kokusu çıkana kadar soteleyin.
 
Kuşbaşı doğradığınız tavukları ekleyin. Renkleri değişip suyunu salıp çekene kadar orta ateşte pişirin.
 
Tavuklar suyunu çekince mantarları ekleyin. Mantarlar da suyunu salıp çekene kadar kavurun.
 
İsteğe bağlı olarak doğranmış kapya biber de ekleyebilirsiniz, renk ve tat katar.
 
Tuz, karabiber, pul biber ve kekikle tatlandırın. Birkaç dakika daha pişirin.
 
Ocaktan aldıktan sonra üzerine doğranmış maydanoz serpiştirerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Tavuklu Mantar Sote | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc168063 
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2022 
1,180 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://esenler.bel.tr/
 
 
Yarım kilo mantar
 
1 tane tavuk göğsü
 
1 tane soğan
 
1 tane yeşil biber
 
1 tane domates
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
1 tatlı kaşığı biber salçası
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
 
Tavuklu mantar sote yapmak için önceliğiniz doğradığınız soğanı, sıvı yağ ile birlikte tavaya alıp biraz kavurmak olmalıdır. Kavurduğunuz soğanların üzerine küp şeklinde doğradığınız biberleri ekleyin ve belirli süre aralıklarıyla karıştırma işlemine devam edin. Soğan ve biberleri kavurunca, üzerine kuşbaşı olarak doğradığınız tavuk göğsünü ekleyin ve beyazlaşıncaya dek belirli aralıklar ile kavurmaya devam edin. Tavuklar beyazlaşınca içine salçayı ve daha önceden kabuğunu soyup doğradığınız domatesi ekleyip karıştırma işlemine devam edin.
 
En son adımda güzel bir şekilde yıkayıp doğradığınız mantarları, tuzu ve karabiberi ekleyip iyice harmanlayın. Daha sonra kısık ateşte mantarlar kendi suyunu salıp yumuşayıncaya dek pişirmeye devam edin. Mantarlar yumuşayınca, suyunu fazla çekmeden ocaktan alın.
 
 
 
  
 | 
Tavuklu Mantar Sote | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157159 
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2021 
475 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kilo mantar
 
1 adet tavukgöğsü
 
1 adet yeşilbiber
 
1 adet domates
 
1 adet soğan
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
1 tatlı kaşığı biber salçası
 
Karabiber
 
Tuz
 
 
Tavuklu mantar sote yapmak için önce ocağa aldığınız tavaya, doğradığınız soğanı, sıvı yağı alarak birlikte kavurmak olsun.
 
Kavrulmuş soğanların üzerine doğradığınız biberleri ekleyin ve bir süre karıştırma işlemine devam edin.
 
Soğan ve biberler iyice kavrulunca, üzerine kuşbaşı olarak doğradığınız tavukgöğsünü ekleyerek kavurmaya devam edin.
 
Tavuklar beyaz rengini alınca, içine salçayı, daha önceden doğradığınız domatesleri ekleyip karıştırma işlemine devam edin.
 
En son olarak yıkayıp doğradığınız mantarları, tuzu ve karabiberi de ilave edip harmanlayın.
 
Kısık ateşe alarak, mantarlar suyunu salıp yumuşuyor yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin.
 
 
 
  
 | 
Tavuklu Mantar Sote | 
  | 
İ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.09.2014 
Mesajlar: 539 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc141146 
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2019 
2,839 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet tavuğun göğsü
 
400 gram mantar
 
1 adet kuru soğan
 
1 adet kırmızı biber
 
1 adet yeşil biber
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kırmızı pul biber
 
 
Tavaya kuşbaşı doğranmış tavuk etleri konur, biraz sotelenir.
 
Üzerine sıvı yağ ve doğranmış soğanlar eklenir, biraz daha sotelenir.
 
Tavuklarla aynı boyda doğranmış mantarlar, ince doğranmış kırmızı ve yeşil biberler de tavaya eklenir hepsi karıştırılır.
 
Tuz karabiber ve kırmızı pul biberlerde eklenir, iyice karıştırılır.
 
Pişinceye kadar ateşte tutulur, sıcak servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |