| 
 
 
 | 
Tavuklu Lahana Sarması | 
  | 
adoş 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.02.2011 
Mesajlar: 55 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc65203 
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2011 
2,380 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Elif Korkmazel
 
 
2 kg. lahana
 
4 adet soğan
 
1 demet maydanoz
 
1.5 çorba kaşığı tereyağı
 
1 çorba kaşığı salça
 
4 adet tavuk göğsü
 
1.5 çorba kaşığı pirinç
 
4-5 su bardağı su
 
Pul biber
 
Kimyon
 
Tuz
 
 
Lahanaların yapraklarını ayırın ve tuzlu suda 2-3 dakika haşlayın. Soğuk sudan geçirerek süzün. Soğan ve maydanozları incecik kıyıp tavaya alın. Tereyağının yarısını, salçayı, pul biberi, kimyon, tuz ve şerit biçiminde kesilmiş tavuk göğüslerini soteleyin. Pirinci ilave edin. Su azsa biraz su ilave edin, kapağını kapatarak pişirin. Lahana yapraklarını bu harçla sarın, tencereye dizin. Kalan tereyağını sarmaların üzerine koyun. Üzerine suyu ekleyin ve kısık ateşte pişirin.
  
 | 
Tavuklu Lahana Sarması | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152295 
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2020 
435 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 büyük lahana
 
2 orta boy soğan
 
3 çay bardağı pirinç
 
2 adet tavukgöğsü (kıyma makinesinden geçirilmiş)
 
1 yemek kaşığı biber salçası
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
1 fiske maydanoz
 
1 fiske nane
 
Göz miktarı zeytinyağı
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
Sosu için:
 
3 tatlı kaşığı tereyağı
 
3 tatlı kaşığı un
 
3 tatlı kaşığı domates salçası
 
Göz kararı su
 
 
Öncelikle lahanamızı güzelce temizliyoruz. Yapraklarını kökünden ayırıp kaynayan suya koyuyoruz. Sarmamız kolay olsun diye 5 dakika kadar pişiriyoruz.
 
Soğanları rendeleyip maydanozu ve naneyi ince ince doğruyoruz. Doğradığımız malzemeleri derin bir kaba alıp kıyma makinesinden geçirilmiş tavukgöğsünü, tuzu ve karabiberi ve zeytinyağını döküp karıştırıyoruz.
 
Tezgahınıza aldığınız lahanaların damar kısımlarını ezerek iç harcı koyup sarıyoruz.
 
Tencerenin dibine lahananın en damarlı kısımlarını koyarak sarmalarınızı üzerine dizin.
 
Sarmalarınızın açılmaması için üzerine tabak kapatabilirsiniz. Kısık ateşte lahanalar yumuşayana kadar pişirin.
 
Pişen lahana sarmalarınızı servis edin.
 
 
 
  
 | 
Tavuklu Lahana Dolması | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3291 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182968 
Gönderme Tarihi: 10.May.2025 
128 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet orta boy beyaz lahana
 
İç malzemesi için:
 
Yarım kg tavuk kıyması
 
1 su bardağından 1 parmak
 
fazla pirinç
 
2 adet orta boy soğan
 
4 adet domates
 
Yarım demet dereotu
 
4 dal nane
 
Yarım demet maydanoz
 
Yarım çay kaşığı kuru nane
 
Yarım çay kaşığı beyaz tozbiber
 
Yarım çay kaşığı kimyon
 
3 çorba kaşığı sıvıyağ
 
Yarım çorba kaşığı tuz
 
2 su bardağı ılık su
 
 
Derin bir tencereye ikiye böldüğünüz lahanayı alın.
 
Üzerini geçecek kadar su ile doldurarak 10-15 dakika haşlayın.
 
İç malzemeyi hazırlamak için, ayrı bir kapta tavuk kıymasını, sıcak suda yıkadığınız pirinci, küp doğradığınız soğan ve domatesi, kıydığınız dereotu, nane ve maydanozu, kuru naneyi, beyaz tozbiberi, kimyonu, sıvıyağı ve tuzu harmanlayın.
 
Haşlanan lahanayı yaprak yaprak ayırın. Büyük yaprakları istenilen büyüklükte kesin.
 
Ortalarına iç malzemeden yerleştirerek sarın. Dolmaları tencereye dizin. Üzerine ılık suyu ilave ederek 25-30 dakika pişirin.
 
Sıcak olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |