|
Tavuk Etli Krep |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc127374
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2017
1,258 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
1 parça haşlanmış tavuk göğüs eti
1.5 su bardağı un
1 su bardağı süt
2 yumurta
2 su bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Kırmızı toz biber
2 diş sarımsak
Tuz
Un, süt ve yumurtaları bir kaseye alıp mikserle çırpın. Yapışmaz yüzeyli tavayı hafifçe yağlayıp kepçe dolusu hamurdan boşaltın. Tavayı hafifçe sallayıp hamurun tavaya eşit olarak yayılmasını sağlayın. Krepleri bu şekilde hazırlayın. Kreplerin arasına küçük parçalar şeklinde koparılmış tavuk etini ekleyerek üst üste dizin. Kıyılmış sarımsak ve yoğurdu bir kasede karıştırın. En üstteki krebin üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün. Ayçiçek yağını kızdırıp kırmızıbiberi ekleyin. Yoğurdun üzerine gezdirip servis yapın.
|
Tavuklu Krep |
|
besme
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.04.2019
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc141865
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2019
599 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet kemiksiz but
8-10 adet mantar
Yarım kutu çiğ krema
2 yemek kaşığı tereyağı
Karabiber
Tuz
Krep için:
Yarım litre süt
1 adet yumurta
7-8 yemek kaşığı un
1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
Süslemek için:
Krep sayısı kadar dilimlenmiş kaşar peyniri
Tatlı kırmızı biber
Yeşil biber
Havuç
Butları ve mantarları kuşbaşı doğrayın. Tereyağını tavaya koyun ve kızdırın. İçine tavukları atın beyazlayana kadar kavurun. Mantarları ekleyin, tavuklar iyice pişene kadar soteleyin ve içine kremayı ekleyin. 3-4 dakika kadar pişirerek ateşten alın.
Krep malzemelerini derin bir kap içinde iyice çırpın ve 2 yemek kaşığı sıvı yağı kızdırdığınız tavada önlü arkalı pişirin.
Her bir krepin ortasına tavuklu harçtan koyularak rulo şeklinde sarın, cam tepsiye yerleştirerek üzerine 1'er dilim kaşar peyniri koyarak 180 derece fırında peynirler eriyene kadar fırınlayın.
Biberleri ve havuçları ince ince dilimleyin ve kreplerin üzerine serperek servis yapın.
|
Tavuklu Krep |
|
Çaycı Musa
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.12.2020
Mesajlar: 38 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc155176
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2021
334 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 büyük tavuk göğsü (750 gr civarı)
1 adet kırmızı dolmalık biber
1 adet sarı dolmalık biber
2 adet yeşil dolmalık biber
1 büyük soğan
1/2 paket krema
1/2 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
1/2 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Krep için:
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
1/2 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
1 tatl kaşığı sıvı yağ
Krep malzemelerini bir kaba alıp homojen bir görünüm elde edene dek çırpın.
Tavaya yağı alıp her yanına bulaşmasını sağlayın ve fazlasını kenara alın.
Tava iyice kızdıktan sonra krep harcından 1 kepçeden 1 parmak daha az alarak tavaya dökün. Tavanın sapından tutup oynatarak harcın tavanın tabanında yayılmasını sağlayın.
Her iki yüzünü de orta ateşte ikişer dakika pişirdikten sonra kenara alın. Bütün krep hamuru için aynı işlemi uygulayın.
Krepler pişerken bir yandan da soğanı piyazlık doğrayın. Biberleri uzun uzun doğrayın. Önce soğanları 1 yemek kaşığı sıvıyağda 2 dakika kadar soteleyin, ardından biberleri de ekleyip 3 dakika daha soteleyip kenara alın.
Tavukları çok ince olmayacak şekilde (1 parmak kalınlığında) uzun uzun doğrayın.
Biberleri pişirdiğiniz tavayı iyice ısıtın, içerisine 1 yemek kaşığı sıvıyağı koyup unu da iyice kızdırın. Çok kızgın tavaya tavukları atın, altını hiç kısmadan hızlı hızlı soteleyin.
Tavukların dış yüzeyi pişmiş gözüktüğü an, biber soğan karışımını ekleyin ve hızlı hızlı sotelemeye devam edin.
Bir dakika kadar sonra kremayı ve muskatı ekleyin.
Krema tıkırdamaya başlayınca tuzu da ekleyip, ateşten alın.
Her krebin içerisine eşit miktarda bölüştürerek tavuklu harçtan koyun. Kreplerin altından ve üstünden katlayıp ondan sonra dürün.
Eğer krepleriniz soğuduysa, bir miktar tereyağ gezdirilmiş tavada alt üst ederek hem krepleri ısıtabilir hem de azıcık kızartmış olursunuz.
|
Tavuklu Krep Sarması |
|
boylam
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.09.2020
Mesajlar: 107 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc156396
Gönderme Tarihi: 02.Mar.2021
403 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.beypilic.com.tr
Un ½ kg
Yumurta 4 Adet
But Sote ½ kg
Süt ½ lt
Domates 3 Adet (Rendelenmiş)
Biber 3 Adet
Soğan 1 Adet
Sarımsak 1 Diş
Sıvı Yağ 1 Su Bardağı
Karabiber
Tuz
But sotelerimizi 1 diş sarımsak, ince kıyım soğan, 1 su bardağının yarısı kadar sıvı yağ ve biber ile sote yapılıp ayrı bir kapta bekletilir. Krep hamuru için öbür tarafta yayvan bir kapta yarım litre süt, 4 yumurta, yarım kilo un, kalan yarım su bardağı sıvı yağ tuz ile çırpılır. Bu karışım ayrı bir kaba süzüldükten sonra krep tavasında ince bir şekilde pişirilir. Bu karışımdan 11 adet krep çıkar. Kreplerimizin içine yapmış olduğumuz but sotemizi 2 çorba kaşığı ölçüsünde koyup talaş böreği şeklinde sarıp, fırın tepsimize dizilir. Üstüne rendelenmiş domates dökülüp fırına verilir. 180 derecelik fırında veya mikrodalgada 3-5 dakika üzeri kızarınca çıkarılır. İsteğe bağlı olarak rendelenmiş kaşar ile servis yapılabilir.
|
|