| 
 
| 
 
 
 | 
 
Tavuklu Krep Bohçaları | 
 
  | 
kefalet 
Yeni Üye 
 
  
Kayıt: 30.07.2020 
Mesajlar: 3 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc155819 
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2021 
514 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 adet küçük boy tavuk
 
1'er adet havuç, soğan ve patates
 
5 su bardağı su
 
Yarım su bardağı haşlanmış mısır
 
Tuz, karabiber
 
Sos için:
 
50 gram tereyağı
 
1 çorba kaşığı un
 
1 su bardağı süt
 
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
Tuz
 
Krep için:
 
2 adet yumurta
 
1,5 su bardağı süt
 
1 su bardağı un
 
Tuz
 
Tavayı yağlamak için:
 
Sıvıyağ
 
Servis için:
 
Taze soğan sapları
 
 
Tavuğu yıkayıp geniş bir tencereye yerleştirin. Havuç, soğan ve patatesin kabuklarını soyup, gelişigüzel dilimleyin. Daha sonra tavuğun üzerine yerleştirin. Su ekleyip, tuz ve karabiberini ayarlayın. Yumuşayana dek pişirin. Ocaktan alıp, ılınmaya bırakın. Tavuğu tencereden çıkarıp derisini ve kemiklerini temizleyin. Etini küçük parçalara bölün ve kenara alın. Sos için tereyağını sos tenceresine alıp eritin. Un ilave edip sürekli karıştırın ve sütü yavaş yavaş ekleyin. Ardından tuzunu ayarlayın. Kaynayana dek karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra 2 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp, içine kaşar peyniri ekleyin ve karıştırın. Tavuk parçalarını ve mısırı ekleyip harmanlayın. Üzerini kapatıp kenara alın. Krep için tüm krep malzemesini bir kabın içinde çırpma teli ile boza kıvamına gelene dek çırpın. Krep tavasını ocağa oturtup, sıvıyağ sürün. Isınınca 1 çorba kepçesi krep hamurundan döküp, yayın ve 1 dakika sonra ters-yüz yapın. Renk alana dek pişirip tavadan alın. Kalan krep hamurunu da aynı şekilde hazırlayın. Daha sonra porsiyonluk bir kasenin içine 1 adet krep yerleştirin. Ortasına 2 çorba kaşığı tavuklu harç koyup hamurun kenarlarını birleştirerek yukarıda toplayın. Soğan sapıyla bağlayın. Diğerlerini de aynı şekilde hazırlayıp, ılık olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
Tavuklu Krep Bohçası | 
 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc93813 
Gönderme Tarihi: 16.Kas.2013 
2,087 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Krep için: 
 
3 adet yumurta 
 
2 su bardağı süt 
 
Yarım kahve fincanı sıvıyağ 
 
Aldığı kadar un 
 
İçi için:
 
500 gr kuşbaşı doğranmış tavuk budu
 
2 adet yeşil sivri biber
 
1 adet domates
 
1 adet kuru soğan
 
2 adet diş sarımsak
 
1 tatlı kaşığı domates salçası
 
Sıvı yağ
 
1 tutam tuz
 
1 tutam karabiber
 
 
Yağı tavaya koyup soğan ve sarımsağı yemeklik doğrayarak pembeleşene kadar kavurun. Ardından tavuğu ekleyerek soteleyin. Biberleri yemeklik, domatesi konkase (kabuğu soyularak) doğrayın. Önce biberleri sonra domatesleri ekleyerek karıştırın. Salçasını koyup tekrar karıştırın. Tuzunu karabiberini atıp altını kapatın.
 
Krep için karıştırma kabına yumurta, süt ve yağı ekleyip çırpın. Daha sonra unu boza kıvamına gelene kadar ekleyin iyice çırpın. En son tuz ve dereotunu ekleyerek krep tavasına çok az yağ koyarak krepleri pişirin. Pişen kreplerin içine tavuklu harçtan paylaştırıp kreplerin kenarlarını kapatarak bohça haline getirin. Kıvrım yeri altta kalacak şekilde yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üstüne halka doğranmış domatesleri onun üstüne de kaşar peyniri rendesini ekleyin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kaşar peyniri eriyip kızarana kadar pişirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Tavuklu Krep Bohçası Tarifleri Hamur İşleri
 | 
 
 
 
 |