| 
 
| 
 
 
 | 
 
Tavuklu Enginarlı Pilav | 
 
  | 
melahat öztürk 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.08.2017 
Mesajlar: 25 Şehir: Balıkesir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc127441 
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2017 
1,183 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://www.kristalyaglari.com
 
 
300 g kemiksiz tavuk kalça eti (şişlik doğranmış)
 
4 adet enginar
 
1 demet dereotu
 
1 demet taze soğan
 
2 su bardağı baldo pirinç
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
1 tatl1 kaşığı tuz
 
1 çay bardağı Kristal Zeytinyağı
 
1 adet limon
 
 
Tavuklar şişlik doğranmış olarak bir tencerede kısık ateşte kendi suyunu çekinceye kadar pişirilir. küp küp doğranır ayrı bir tencerede yarım limonun suyu, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay bardağı su ve az tuzla pişirilir. Enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirilmemelidir. İki su bardağı baldo pirinci ılık suyla ıslayıp 20 dakika bekletilir. Pirinçler yıkanıp süzüldükten sonra üzerine 1 demet dereotu, 1 demet taze soğan ince ince doğranarak karabiber ve tuz eklenerek karıştırılır. Tencerenin en altına etler, üzerine enginarlar en üstüne de pirinçli karışım eklenir, 3 su bardağı enginarın suyundan gezdirilerek pişirilir. Üstüne zeytinyağı gezdirilir. Kısık ateşte pişirildikten sonra dinlendirilir ve servis edilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Tavuklu Enginarlı Pilav Tarifleri Baharatlı Pilav Tarifleri
 | 
 
 
 
 |