| 
 
| 
 
 
 | 
 
Tavuklu Enginar | 
 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc181758 
Gönderme Tarihi: 16.Şub.2025 
100 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
8 adet konserve enginar
 
300 gram tavuk göğsü
 
1 adet küçük boy soğan
 
2 adet çarliston biber
 
1 adet orta boy domates
 
8 adet mantar
 
1 diş kıyılmış sarımsak
 
4 çorba kaşığı sıvıyağ
 
Tuz, karabiber, toz kırmızıbiber
 
Beşamel sos için:
 
2 çorba kaşığı margarin
 
2 çorba kaşığı un
 
1 su bardağı süt
 
Rendelenmiş yarım muskat
 
Tuz, karabiber
 
Üzeri için:
 
8 tatlı kaşığı
 
rendelenmiş kaşar peyniri
 
 
Enginarların tadının değişmesi için, bütün olarak kaynamakta olan tuzlu suya atın ve 2-3 dakika kaynatıp çıkarın.
 
Soğan, biber, domates ve mantarları ince kıyın.
 
Sıvıyağı bir tavaya alıp sırası ile soğan, sarımsak, biber, mantar ve domatesleri ekleyerek sote edin.
 
Sebzeler yumuşayınca kuşbaşı doğranmış tavuk etini, tuz ve baharatı da ilave edin. 5 dakika daha kısık ateşte pişirip ocaktan alın.
 
Enginarları bir fırın tepsisine dizip, üzerine hazırladığınız tavuklu içi paylaştırın.
 
Beşamel sosu hazırlamak için, margarini eritip üzerine unu ekleyin. 
 
Unun rengi dönünce, sütü sürekli karıştırarak ve azar azar una yedirin.
 
Rendelenmiş muskat, tuz ve karabiberi de ekleyin.
 
Karışım muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın. 
 
Biraz ılındıktan sonra enginarların üzerine dökün.
 
Beşamel sosa rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip, önceden ısıtılmış 160 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
Tavuklu Enginar | 
 
  | 
Yemek Tarifleri 
Robot 
 
Kayıt: 18.06.2006 
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64322 
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2011 
2,584 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
 Elif Korkmazel
 
 
5 adet enginar
 
1 adet limon suyu
 
Yeteri kadar su
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1 adet tavuk göğsü
 
10'ar adet mantar ve arpacık soğan
 
1/2 kırmızı biber
 
3 diş kıyılmış sarımsak
 
5-6 adet kiraz domates
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pul biber
 
 
Dört adet enginarı limon suyu eklenmiş suda yumuşayana kadar haşlayın. Kalan enginar ve kırmızı biberi küp doğrayın. Kuşbaşı doğranmış tavuk etini yağda kavurun. Üzerine küp doğranmış enginar, arpacık soğan, dörde bölünmüş mantar, kırmızı biber ve sarımsak ekleyin. Baharatları katıp sebzeler yumuşayana kadar soteleyin. Kiraz domatesleri ekleyip birkaç dakika sonra ocaktan alın. Haşlanmış enginarların üzerine karışımı koyarak servis yapın.
  
 | 
 
Tavuklu Enginar | 
 
  | 
Hüdaverdi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.11.2007 
Mesajlar: 50 Şehir: Beypazarı-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc19344 
Gönderme Tarihi: 18.Kas.2007 
2,876 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 adet tavuk
 
Yarım litre süt
 
1 küçük yağ
 
50 gr. un (1,5 çorba kaşığı)
 
50 gr. kaşar peyniri
 
2 adet soğan
 
1 adet limon
 
Tuz
 
 
Enginarları temizleyip hazırlayınız.
 
Tavuğun üstüne çıkacak kadar su koyup haşlayınız.
 
Enginarları geniş bir kaba yerleştiriniz.
 
Üzerlerine halka halka doğranmış soğanı, yarım paket küçük margarin, 1 limon suyu tuz ve üzerine çıkacak kadar su koyunuz.
 
Üzerlerini kağıtla kapatıp orta hararetli ateşte enginarlar yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
 
1 kaşık yağ, 1,5 kaşık un ve yarım litre tavuk suyuyla beşamel salçası hazırlayınız.
 
Salçanın yansına bezelye büyüklüğünde doğranmış tavuk etinin yarısını koyunuz.
 
Bu salçayı enginarların içine koyup üzerine kalan tavuk etlerini koyunuz.
 
Etlerin üzerini tamamen kapatacak şekilde beşamel salçasını koyunuz.
 
Üzerlerine kaşar peyniri rendeleyip bir kaşık erimiş yağ gezdiriniz.
 
Yemek zamanına yirmi dakika kala fırında üzerlerini kızartınız.
 
Olduğu gibi sofraya alıp sıcak servis yapınız.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Tavuklu Enginar Tarifleri Sebze Yemekleri
 | 
 
 
 
 |