| 
 
 
 | 
Tavuklu Bulgur Pilavı | 
  | 
aşçının rüyası 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.06.2011 
Mesajlar: 31 Şehir: Ankara-Beypazarı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc75873 
Gönderme Tarihi: 18.May.2012 
2,587 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr kuşbaşı tavuk
 
2 su bardağı bulgur
 
Bir miktar yağ
 
 
Bulgurumuzu ayıkladıktan sonra nişastası gidene kadar yıkıyalım ve damak tadımıza göre pilavımızı pişirelim (sade veya domatesli) Pilavımız pişerken ayrı bir tencerede kuşbaşı tavuğumuzu kendi suyunu çekene kadar haşlayıp az yağda kavuralım ve kaselerle tavuklar üstte kalacak şekilde patıp servis yapalım.
  
 | 
Tavuklu Bulgur Pilavı | 
  | 
Yemek Tarifleri 
Robot 
 
Kayıt: 18.06.2006 
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye | 
Kısa URL: https://ml.md/lc43190 
Gönderme Tarihi: 02.Kas.2009 
2,391 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 piliç budu
 
1 bütün soğan
 
2 adet domates
 
2 adet sivri biber
 
1,5 bardak pilavlık bulgur
 
 
3 piliç budu, 1 bütün soğan 3 bardak su ile haşlanır. Soğan atılır. Butlar ayıklanıp ayrı bir kaba alınır.
 
Piliç suyundan bir bardak ayrılır. Kalan piliç suyuna isteğe bağlı tuz , küp doğranmış domates, ince doğranmış sivri biber ilave edilip 5 dakika kaynatılır, yıkanmış bulgur katılıp pilav yapılır. (gerekirse ayrılan piliç suyundan ilave edilir)
 
Ayıklanmış piliçler ilave edilip karıştırılır.
 
Tencerenin ağzına kağıt havlu konup kapağı kapatılıp dinlendirilir.
 
 
 
  
 | 
Tavuklu Bulgur Pilavı | 
  | 
gurbet yolcu 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.04.2018 
Mesajlar: 23 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc133784 
Gönderme Tarihi: 01.May.2018 
1,055 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. tavuk göğsü
 
350 gr. bulgur
 
1 adet soğan
 
1 adet kırmızı biber
 
Maydanoz
 
Dereotu
 
Yeşil soğan
 
Yemeklik sıvı yağ
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Tavuk göğsü etimizi küçük küçük keselim. Tavada öncelikle yemeklik doğradığımız soğanları yağda kavuralım. Sonra tavuk etlerimizi ilave edip kavurma işlemine devam edelim. Tavuk etleri suyunu çekince kırmızı biberimiz de ekliyelim. Bir yandan da yeşil soğan, maydanoz ve dereotu ince ince kıyalım. Bulgurumuzu ilave edip 3-4 dk. yağda etlerle birlikte çevirip tuz ve karabiber serpip yeteri kadar sıcak suyu ekleyip kapağını kapatalım. Pilavımız pişip ılınıca yeşilliklerimiz ile karıştırıp servis edelim.
 
 
 
  
 | 
Tavuklu Bulgur Pilavı | 
  | 
tarif cenneti 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.02.2019 
Mesajlar: 28 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc140410 
Gönderme Tarihi: 09.Şub.2019 
829 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
1 su bardağı başbaşı bulgur
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
100 g piliç göğsü (kuşbaşı doğranmış) 4 adet taze yeşil soğan (ince kıyılmış)
 
3adet kuru kayısı (minik küpler halinde doğranmış)
 
1 tatlı kaşığı tereyağı
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
2 su bardağı kaynar su
 
 
Yayvan bir tencereye zeytinyağını ve tereyağını koyun. Eriyince kuşbaşı şeklinde doğranmış tavukları ilave ederek kısık ateşte 3 dakika soteleyin. ince kıyılmış soğanı ve minik küpler halinde doğranmış kayısıları ilave edin. 3 dakika daha soteleyin. Ardından başbaşı bulguru, tuzu, karabiberi ve kaynar suyu ilave ederek kısık ateşte 15 dakika bulgurlar göz göz olana kadar pişmeye bırakın. Bulgur pilavınızı 20 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Tavuklu Bulgur Pilavı | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc165786 
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2022 
272 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 yemek kaşığı sıvı yağ
 
6 adet sivri biber
 
2 çorba kaşığı biber salçası
 
4 su bardağı tavuk suyu
 
6 adet tavuk budu
 
Tuz
 
Karabiber
 
2 su bardağı pilavlık bulgur
 
3 adet domates
 
2 çorba kaşığı domates salçası
 
1 büyük diş sarımsak
 
2 çorba kaşığı soya sosu
 
 
Soğanları minik minik doğrayıp soteliyoruz. Kabukları soyulmuş domates ve salça ilave edip karıştırıyoruz. Bulgur ve tavuk suyu ekliyoruz. Pilavın suyu tam çekmeden ocağın altını kapatıyoruz. Diğer taraftan sarımsağı, 2-3 çorba kaşığı tavuk suyuyla karıştırıyoruz ve pilavın üzerine döküyoruz. Hepsini karıştırılarak dinlendiriyoruz. Haşlanan tavukları teflon tavada tereyağı ve soya sosuyla kavuruyoruz. Kekik, karabiber, tuz ilave ederek pilavın üzerine alıyoruz.
 
 
 
  
 | 
Tavuklu Bulgur Pilavı | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc178792 
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2024 
188 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
1 su bardağı bulgur
 
1,5 su bardağı sıcak su veya tavuk suyu
 
200 gram tavuk göğsü
 
1 adet küçük soğan, ince doğranmış
 
1 adet yeşil biber, ince doğranmış
 
1 adet domates, rendelenmiş
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı kırmızı biber
 
1 çay kaşığı kuru nane (isteğe bağlı)
 
1 diş sarımsak, ince doğranmış
 
 
Bütün malzemeleri hazırlayın ve elinizin altında bulundurun.
 
Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın. Küp doğranmış tavuk göğsünü ekleyin ve yüksek ateşte tavuklar beyazlaşıp hafifçe kızarana kadar yaklaşık 5 dakika boyunca pişirin.
 
Doğranmış soğanı, yeşil biberi ve sarımsağı tavuğa ekleyin. Soğanlar yumuşayana kadar yaklaşık 2-3 dakika daha soteleyin.
 
Rendelenmiş domatesi, tuzu, karabiberi, kırmızı biberi ve kuru naneyi (kullanıyorsanız) ekleyin. Karıştırın ve 1 dakika daha pişirin.
 
Bulguru ekleyin ve karıştırarak 1-2 dakika kavurun.
 
Sıcak suyu veya tavuk suyunu ekleyin, karıştırın ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ateşi kısın, kapağını kapatın ve kısık ateşte bulgurlar suyunu çekene kadar yaklaşık 10 dakika pişirin.
 
Pilav piştikten sonra ocağı kapatın ve tavanın kapağını kapalı tutarak 5 dakika dinlendirin. Dinlendikten sonra karıştırın ve servis edin.
 
 
 
  
 | 
Tavuklu Bulgur Pilav | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc179241 
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2024 
147 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Tavuk suyu için:
 
1 adet tavuk göğüs eti
 
1 adet kuru soğan
 
1 adet havuç
 
8 bardak su
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Pilavı için:
 
2 su bardağı pilavlık bulgur
 
Yarım su bardağı tel şehriye
 
4 çorba kaşığı sıvı yağ
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
3 - 3,5 su bardağı tavuk suyu
 
 
Önce tavuk etini yıkayıp tencereye alalım, bir havuç ve soğanı temizleyip yıkayalım, tencereye alalım, bir tatlı kaşığı tuz ve 8 bardak kadar suyla beraber 25 dakika kadar haşlayalım.
 
İyice yumuşayınca eti, soğanı, havucu çıkaralım, etleri didikleyelim, havucu da dilerseniz içine koyabilirsiniz, ben ekledim, soğanı koymadım.
 
Tencereye sıvı yağı koyup tel şehriyeyle beraber kısık ateşte kavurmaya başlayalım, rengi değişince içine yıkadığımız bulguru ve bir kaşık tereyağını alalım, birazda yağ eriyinceye kadar karıştıralım. Birkaç dakika kadar sonra üzerine 3- 3 buçuk bardak kadar sıcak tavuk suyunu ve havucu ilave ederek pişmeye bırakalım, suyunu çekince 10 dakika kadar dinlendirelim. Servis tabağına pilavı onun üzerine de didiklediğimiz eti yerleştirelim, seviyorsanız üzerine bol bol taze çekilmiş karabiber serpelim.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |