| 
 
 
 | 
Tavuklu Brokoli | 
  | 
savaş 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.01.2008 
Mesajlar: 21 Şehir: Balıkesir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20926 
Gönderme Tarihi: 26.Oca.2008 
2,892 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kg brokoli
 
Yarım kg tavuk kuşbaşı
 
1 çorba kaşığı salça
 
1 çay bardağı çiçek yağı
 
1 adet kuru soğan
 
Tuz
 
2 su bardağı sıcak su
 
 
Brokoli bütün olarak sirkeli suda yarım saat bekletilir. Bu arada ince kıyılmış soğan yağda pembeleştirilir. Üzerine tavuk eti atılır. Suyunu bırakıp, çekince salça eklenir. Birkaç  kez çevirdikten sonra yıkanmış, parçalara ayrılmış, çiğ brokoli ilave edilir. 5 dakika kadar susuz çevrilir. Tuz atılır, su eklenir. Tencerenin kapağı kapatılır. Kaynama noktasına geldikten sonra ateş kısılır, yarım saat daha pişirilir.
  
 | 
Tavuklu Brokoli | 
  | 
Yemek Tarifleri 
Robot 
 
Kayıt: 18.06.2006 
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye | 
Kısa URL: https://ml.md/lc43056 
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2009 
2,949 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Sedef İybar
 
 
750gr kemiksiz doğranmış tavuk
 
500gr brokoli
 
1 adet kırbızı,
 
1 adet sarı biber
 
2-3 adet karanfil
 
½ çay bardağı süt
 
1 çay kaşığı toz zencefil
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı soya sos
 
1 diş sarımsak
 
1 çorba kaşığı mısır nişastası
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
 
Hazırlanışı: 
 
Zeytinyağı, soya sos, sarımsak ve tavuklar 5-10 dakika sote edilir. Daha sonra brokoli ve biberler ilave edilir. Zencefil, tuz ve karanfil de ilave edilerek 5 dakika daha pişirilir. Tavuk suyunu bırakacağı için 1 çorba kaşığı mısır nişastası ile sosun koyu bir kıvama gelmesi sağlanır.
  
 | 
Tavuklu Brokoli | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc166668 
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2022 
278 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
www.sefabdullahusta.com
 
 
500 kg kemiksiz tavuk göğsü
 
1 adet kuru soğan
 
1 kg brokoli
 
3 adet sivri biber
 
1 tutam maydanoz
 
1 tutam dereotu
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Karabiber
 
1 adet domates
 
3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
 
Tavukları kuşbaşı doğruyoruz, tenceremize yağımızı koyuyoruz. Tavukları ilave ediyoruz ve kavuruyoruz. Küp doğradığımız soğanları ilave ediyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz.
 
Doğradığımız biberleri ve baharatları verdikten sonra sıcak suyumuzu ekliyoruz. 10 dakika kaynadıktan sonra temizlediğimiz brokolileri, sapları aşağıya gelecek şekilde diziyoruz.
 
Buharla 10 dakika kaynatıyoruz. Maydanoz ve dereotunu doğrayıp ilave ediyoruz. Altını kapatıp servis ediyoruz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |