|
Tavuklu Milföy Böreği |
|
kızıl erik
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.07.2016
Mesajlar: 21 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc118298
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2016
1,341 defa indirildi / yazdırıldı
|
Pelin Yanık
1 paket Milföy hamuru
İçi için:
½ kilo tavuk
3 adet orta boy soğan
Tuz
Karabiber
Pulbiber
İlk olarak tavukları haşlayın. Bir yandan soğanları rondo da doğrayın. Azıcık sıvı yağda soğanları kavurun. Miktarı isteğe bağlı olarak karabiber, kırmızıbiberi ve tuz ilave edin. Soğanlar ölene kadar kavurduktan sonra haşlanan tavukları ince ince ayırın. Soğanlara katıp birde tavuklarla kavurun. İçerisine 1 çay bardağı kadar da tavuk suyundan ilave edip demlenmeye bırakın. Milföy hamurunu ister el yardımı ile isterseniz merdane ile bırazcık açın. Sigara böreği sarar gibi sarın. Üzerine yumurta sarısı sürün. Fırında yaklaşık 10 dakika pişirin.
|
Tavuklu Milföy Böreği |
|
kiraz ağacı
Aşçı
Kayıt: 10.06.2015
Mesajlar: 17 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc108235
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2015
2,015 defa indirildi / yazdırıldı
|
12 adet milföy hamuru
100 gram kaşar peyniri
300 gram haşlanmış tavuk eti
2 adet taze soğan
Tuz, karabiber
Milföy hamurlarını dipfrizden çıkartıp oda sıcaklığına getirin. Yumuşamış olan kare hamuru verev şeklinde kesip geniş kenarlı üçgenler yapın. Ortasına haşlanmış didiklenmiş tavuk etini, rendelenmiş kaşar peynirleri ve kıyılmış soğanı karıştırıp yerleştirin. Üçgen şeklinde katlayıp fırın tepsisine dizin. Üzerine isteyen yumurta sarısı sürebilir ama sürmeden de kızarıyor bilginize. 200 derecedeki fırında 20 dakika pişmeye bırakın. Fırından alıp ana yemek gibi kullanabileceğiniz çok lezzetli bir börek.
|
TAVUKLU MİLFÖY BÖREĞİ |
|
hünerli kız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.11.2012
Mesajlar: 85 Şehir: Artvin |
Kısa URL: https://ml.md/lc101696
Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2014
2,032 defa indirildi / yazdırıldı
|
7 yaprak milföy hamuru
1 adet soğan
300 gr. tavuk göğüs eti
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı çiğ krema
Tuz, karabiber
Dört adet milföy hamurunu tepsiye koyun. Diğer hamurları kesip tepsideki hamurların kanarlarına kat oluşturacak şekilde yapıştırın. 15 dakika pişirin. Rendelenmiş soğan ve doğranmış tavuk etlerini 15 dakika pişirin, tuz, karabiber ve çiğ kremayı koyup beş dakika daha kaynatın. Harcı milföy hamurlarının ortalarına koyun.
|
Tavuklu Milföy Böreği |
|
lezzet penceresi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2011
Mesajlar: 35 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc64689
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2011
2,789 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
4 adet milföy hamuru
2 adet tavuk kalçası
1 adet domates
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet kırmızı soğan
1 adet sivri biber
1 adet yumurtanın sarısı
2 çorba kaşığı susam
Tuz
Tavuk etini uzun şeritler halinde doğrayın. Domatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Tavukları zeytinyağında iki dakika kavurun. İnce kıyılmış soğanı, sivri biberi, domatesi ve tuzu ekleyerek beş dakika harlı ateşte pişirin. Yumuşamış milföy hamurlarının içine harcı paylaştırın. Üçgen şeklinde katlayıp kenarlarına hafifçe bastırın. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.
|
Tavuklu Milföy Böreği |
|
ruşeym
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.11.2010
Mesajlar: 321 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc57703
Gönderme Tarihi: 23.Kas.2010
3,812 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 milföy hamuru
1 yumurta
1 yemek kaşığı su
1 tavuk göğüs eti
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 soğan
1 dolmalık kırmızıbiber
3 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
1 yemek kaşığı un
100 ml krema
Tuz
Karabiber
Milföy hamurlarını yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Kenarlardan 2 cm bırakıp içine bıçağın uç kısmıyla kare şekli çizin.
Yumurtayı su ile çırpıp hamurların üzerine sürün ve 200 dereceye ayarlanmış firında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra iç kısımda kalan kareyi keserek çıkartın ve soğumaya bırakın.
Tavuk etini haşlayıp didikleyerek ufak parçalara ayırın. Soğanı küp şeklinde doğrayın ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Doğradığınız kırmızıbiber, tavuk etleri ve maydanozu ekleyip 3 dakika soteleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
Etlerin üzerine un ekleyin ve rengi sararıncaya kadar kavurmaya devam edin. Kremayı azar azar ilave edip karıştırın ve tencereyi ocaktan alın. Karışımı milföylerin içlerine paylaştırıp, maydanozla süsleyerek sıcak servis yapın.
ML® Çıtır Burgu için tıklayın
ML® Çıtır Burgu (görsel)
|
Tavuklu Börek (Milföy Hamurundan) |
|
mevlüde
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.08.2005
Mesajlar: 64 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc5438
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2006
2,924 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
5 adet milföy hamuru
500 gr piliç göğsü
200 gr mantar
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı süt
1 yumurta
1 soğan
1 fincan sıvı yağ
YAPILIŞ TARİFİ
Piliç göğüslerini kuşbaşı doğrayın, mantarları yıkayıp süzün ve fındık büyüklüğünde parçalara kesin. Kızgın tavaya sıvı yağ koyun ve incecik kestiğiniz soğanı ve piliç parçalarını ekledikten sonra 8-10 dakika karıştırarak kavurun. Mantarı ilave edip 8-10 dakika daha kavurun. Tuz ve karabiberi ekleyin. Diğer yanda ayrı bir tencerede unu tereyağıyla pembeleşene kadar kavurun. Üzerine soğuk süt ekleyip karıştırın. 3-5 dakika kaynatın. Pişen tavukları hazırladığınız sosa karıştırın ve tuzunu, karabiberini kontrol edip sıcakta bekletin.
Fırını 200 derecede ısıtın ve milföy hamurlarını bir fırın tepsisine dizin. Yumurtayı iyice çırpıp fırçayla hamurların üzerine sürdükten sonra hamurları fırında 20-25 dakika kızartın. Sıcak börekleri yandan ikiye ayırarak kesin. Alt kısmını servis tabağına yerleştirin ve üzerine bir porsiyonluk sıcak soslu tavuk dökün. Böreğin üst kısmını tavuklu için üzerine yerleştirin ve sıcak olarak servis edin.
|
|